Birofiliśći z Lublina również dołączają się do podziękowań dla organizatorów.
Było super zarówno kolekcjonersko , jak i towarzysko.
do zobaczenia za rok.
APEL
Szanowni Uczestnicy
Ktoś przez niedopatrzenie vel przypadek dostał, w ramach upominku, moją kopertę ze zdobyczami giełdowymi.
Szczęśliwego (bez wątpienia!) kolekcjonera uprasza się o kontakt na PW.
te SZCZEGÓLNE dla organizatorów, oraz wszystkich przybyłych uczestników - kolejna fajna imprezka została przeze mnie zaliczona, nawet udało mi się 'wkręcić' do telewizji...
Masumi apeluje o kopertę z gadżetami. Ja natomiast zaapeluję o zwrot skradzionej podstawki Tyskiego oraz szklanek Tyskie napoje i Wrocław Beer. Pierwszy raz mi się na giełdzie zdażyło takie coś. Dramat! Tak poza tym giełda super - dzięki dla organizatorów.
Masumi apeluje o kopertę z gadżetami. Ja natomiast zaapeluję o zwrot skradzionej podstawki Tyskiego oraz szklanek Tyskie napoje i Wrocław Beer. Pierwszy raz mi się na giełdzie zdażyło takie coś. Dramat! Tak poza tym giełda super - dzięki dla organizatorów.
To najmocniej współczuję Na samą myśl aż mi się źle zrobiło. Nie rozumiem takich ludzi - po co kraść, czy prawdziwy kolekcjoner robi takie świństwa? WSTYD
Pozdrawiam Volodos oby się wszystko pozytywnie wyjaśniło.
300 kolekcjonerów z całej Polski zjawiło się na XIV Giełdzie Birofilskiej w DS AGH "Krakus".
Zbiory prezentowali kolekcjonerzy piwnych kapsli, etykiet, podkładek, plakatów reklamowych, gadżetów, kufli i butelek. Uczestnicy mogli wziąć udział w konkursie wiedzy na temat browaru Okocim, który patronował giełdzie. Jedno z pytań brzmiało - jaka była roczna produkcja piwa okocimskiego browaru przed I wojną światową, która zapewniała mu miejsce w czołówce 1200 browarów Austro-Węgier (odpowiedź: 385 tys. hektolitrów). O obsługę uczestników giełdy dbali członkowie Bractwa Piwnego. - Już teraz zapraszam na przyszłoroczną giełdę, która będzie wyjątkowa - zachęcał Tomasz Syga, pomysłodawca i organizator spotkań birofilskich. Tekst i Fot. (PS)
Comment