2009.12.05 - Poznań, III Zimowa Giełda Birofiliów
Collapse
X
-
Szczegółów na razie nie zdradzamy aby nie zapeszać, ale jest to jedna z pierwszych myśli, która przyszła nam do głowy...
pozdrawiam,
GrotheskComment
-
Jeżeli tylko znajdzie się odpowiedni "producent" piwa to kapsel giełdowy - i tym razem już butelkowany - będzie pomysłem bardzo realnym i chętnie go wdrożymy...Szczegółów na razie nie zdradzamy aby nie zapeszać, ale jest to jedna z pierwszych myśli, która przyszła nam do głowy...
pozdrawiam,
GrotheskComment
-
Najlepiej taką pieczątkę jak dzieci w szkole robią na plastyce - wycięty we wzorek ziemniak i umoczony w farbce akwarelce!
Powiem pół-oficjalnie, że planujemy giełdową etykietę oraz kapsel. Jak bozia da siły to i podstawka się pojawi albo i coś bardziej ekstra!
zdrówka wszystkim,
TomekComment
-
Uwaga! Z dworca PKP bezpośrednia linia tramwajowa nr 18 nie jeździ w sobotę wczesnym rankiem!
Dojazd tramwajem z przesiadką z dworca PKP Poznań Główny:
1. Dworzec Zachodni - Głogowska/Hetmańska (linie tramwajowe 5, 8, 14)
2. Głogowska/Hetmańska - Rondo Starołęka (linie tramwajowe 1,7)
Dojazd poranny w/w tramwajami, około 20-25 minut (bilet MPK 30 min - 3zł 60gr)
Powrót bezpośrednią linią numer 18 możliwy od godziny 9, około 15 minut (bilet 15 min - 2zł)
Tak to wygląda:
http://poznan.jakdojade.pl/ - wklepać 18 albo 5
A to jest bezpośrednia trasa:
http://jakdojade.pl?fn=przyst.%20Mos...&as=true&obs=0(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Grothesk, lekka nieścisłość jeśli chodzi o kwestię dojazdu z dworca. Linia 18 nie jest bezpośrednia, dojeżdża tylko do Ronda Starołęka, a do Unii Lubelskiej to jest jeszcze jeden przystanek. Jedyną linią bezpośrednią jest linia nr 5, tylko że jedzie się przez centrum, trwa to ok. 25 minut i koszt 3,6 zł wg cennika. Co zresztą może potrwać tyle ile podróż z przesiadką.
Tak to wygląda:
http://poznan.jakdojade.pl/ - wklepać 18 albo 5
A to jest bezpośrednia trasa:
http://jakdojade.pl?fn=przyst.%20Mos...&as=true&obs=0
Rafał, masz rację - mój błąd. Szczerze mówiąc to nie jest moja okolica a dałbym sobie głowę uciąć, że 18 jeździła aż pod samego Fawora. Za chwilę poprawię tą informację aby uniknąć nieporozumień... Dzięki!Comment
-
Ciekawostka dla jadących do Poznania smakoszy piw
Witajcie,
dla osób, które się jeszcze zastanawiają i wahają czy 5 grudnia wybrać się do Poznania na naszą giełdę mam, myślę że dobrą, informację. Organizacyjnym trudem Macieja uda(ło) się nam zdobyć dla Was cztery beczki różnych piw i, do wyboru do koloru, macie:
- Bartek z browaru Cieśle
- Żywe z browaru Amber
- Fortuna z Miłosławia
- Krajan z Nakła
To tak na wypadek gdyby ktoś mówił, że w Poznaniu tylko herbata ma być i to jeszcze gorzka...
pozdrawiam wieczornie,
Tomasz PiekarskiComment
-
-
Duże podziękowania dla Wszystkich Organizatorów giełdy za fajną atmosferę , dobre piwa , smaczny posiłek , konkursy itd, od hanysów ,krojcoków i jednego zagłębioka ze śląskiego klubu birofilów.a szczególne podziękowania dla Tomka Piekarskiego za odnaleziony bagaż kolekcjonerski prezesa klubu, który wypił za dużo dobrego piwa w miłym towarzystwie kolekcjonerskim, do zobaczenia za rokComment
-
Wielkie podziękowania dla Tomka za wzorową organizację giełdy. Za 10zł był wjazd, piwo bez ograniczeń, gadżety (w tym podstawka giełdowa), poczęstunek i mnóstwo dobrej zabawy. Dla wszystkich giełdowiczów za atmosferę i udane wymianki. Dla porównania w Radomiu wstęp też był za 10zł - reszta bez komentarza.Comment
-
Mam nadzieję, że za rok będę mogła stawić się na tej giełdzie (jeszcze jakoś tam ani razu nie zawitałam). W tym roku mieliśmy zjazd ważny na studiach. A w przeciwieństwie do Radomia (mimo, że mamy bliżej) na pewno bym się dobrze bawiła a nie użerała z materialistami. Zdrówko
Ostatnia zmiana dokonana przez karin861; 2009-12-07, 00:07.Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.plComment
-
Masz rację Hubert - bez komentarzaMam nadzieję, że za rok będę mogła stawić się na tej giełdzie (jeszcze jakoś tam ani razu nie zawitałam). W tym roku mieliśmy zjazd ważny na studiach. A w przeciwieństwie do Radomia (mimo, że mamy bliżej) na pewno bym się dobrze bawiła a nie użerała z materialistami. Zdrówko
Comment