2010.01.23 – Warszawa, XI Zimowa Giełda Kolekcjonerska

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sopista
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 1747

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopista Wyświetlenie odpowiedzi
    I jak zwykle tradycyjnie. Jeśli ktoś przechwyci na Giełdę swoje domowe to na 100% znajdzie chętnego odbiorcę. Już się cieszę...
    Naturalnie, temat dotyczy etykiet od domowych...

Comment

• darek99
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.04
      • 2147

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
      Dla mnie głównym "targetem" będzie nowe piwo żytnie z Konstancina, mam pytanko, o której wpaść, aby już się na to piwo załapać...?
      Piwo będzie dostępne od początku giełdy a na jak długo wystarczy Żytniego tego nie jestem w stanie powiedzieć.
      Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
      Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
      skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
      Epikur z Samos.

Comment

• docent
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99 Wyświetlenie odpowiedzi
        Tak jak już wspominałem patronem giełdy jest browar Konstancin i z tego browaru podczas trwania giełdy będzie serwowane piwo, wśród piw w butelce będzie między innymi Czarny Dąb, co do piwa z beczki to mam zapewnienie od współorganizatora giełdy ze strony browaru że będzie piwo Żytnie niefiltrowane i niepasteryzowane, zapowiada się ciekawie.
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
        Ponieważ, przy całym szacunku dla uczestników giełdy i ich zbiorów, dla mnie głównym "targetem" będzie nowe piwo żytnie z Konstancina, mam pytanko, o której wpaść, aby już się na to piwo załapać...? I jeszcze... .

PS. Będę mieć własne flaszki, coby wziąć na wynos, bo wchodzi w grę tylko opcja "jedziesz? nie pij!"...
        Pancernik, z posta darka99 wynika, że żytnie będzie z beczki więc weź lepiej PETa!
        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Tapir
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2009.10
          • 730

Czy na giełdę wybiera się ktoś z Łodzi lub bliskich okolic? Jeśli tak proszę o pw.
          Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.

Comment

• Pancernik
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.09
            • 9797

Piwo będzie dostępne od początku giełdy a na jak długo wystarczy Żytniego tego nie jestem w stanie powiedzieć.
            Tego się obawiałem , czyli pobudka w sobotę po ciemaku .
            docent, PET-ów nie wezmę, wezmę kilka ślicznie wymytych litrowych flaszeczek z krachlą...

Comment

• docent
              • 2002.10
              • 5205

Dla mnie również główną atrakcją tej imprezy będzie możliwość spróbowania żytniego więc prośba darku99 o informację ile tych beczek jest?
              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• darek99
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.04
                • 2147

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                Dla mnie również główną atrakcją tej imprezy będzie możliwość spróbowania żytniego więc prośba darku99 o informację ile tych beczek jest?
                Żytnie 3 x 50 i jednocześnie będzie lane lekkie 10,5 Blg.
                Epikur z Samos.

Comment

• darek99
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.04
                  • 2147

W Klubie Medyk na parterze podczas trwania giełdy będzie czynny bar w którym można kupić ciepłe napoje i coś do jedzenie.
                  Epikur z Samos.

Comment

• darek99
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.04
                    • 2147

Tak jak w zeszłym roku tak i w tym do nabycia u organizatorów będą podstawki okolicznościowe – giełdowe z browaru Konstancin, browar przygotował także podstawki bez nadruku które będzie można pozyskać przy stoisku browaru.
                    Attached Files
                    Epikur z Samos.

Comment

• karin861
                      • 2006.02
                      • 597

Tak jak w zeszłym roku tak i w tym do nabycia u organizatorów będą podstawki okolicznościowe – giełdowe z browaru Konstancin, browar przygotował także podstawki bez nadruku które będzie można pozyskać przy stoisku browaru.
                      Świetna informacja Darek Dzięki i do zobaczyska już pojutrze!
                      Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl

Comment

• sopista
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.01
                        • 1747

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika karin861 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Świetna informacja Darek Dzięki i do zobaczyska już pojutrze!
                        Już jutro!!!

Comment

• karin861
                          • 2006.02
                          • 597

No to będę pierwsza z podziękowaniami a co!
                          Tradycyjnie: wielkie podziękowania dla organizatorów (Darek, Miłosz wspaniała robota!!) za wspaniale zorganizowaną imprezę, która co roku jest jedną z najważniejszych w kalendarzu giełd. Dzięki wielkie za wspaniałą atmosferę wszystkim kolekcjonerom z którymi miałam okazję się wymieniać, rozmawiać i te pe. Wasze zdrowie!
                          No i oby do następnej giełdy warszawskiej!
                          Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl

Comment

• Dziubak
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2005.08
                            • 67

Giełda jak zawsze SUPER !!! Wielkie podziękowanie dla organizatorów i Br. Konstancin.

Comment

• becik
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2002.07
                              • 14999

Giełda jak zwykle super, podziękowania dla Darka, Miłosza i wielu innych osób za super organizację. Podziękowania dla browaru Konstancin - piwo Żytnie - doskonałe.

Osobne podziękowanie dla super atmosferę współbiesiadnikom na spotkaniu pogiełdowym w Bierhalle oraz oczywiście Krzysztofowi.
                              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• żąleną
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.01
                                • 13239

Również dziękuję, giełda w Medyku ma swój niepowtarzalny klimat. Pierwszy raz wystąpiłem w charakterze sprzedającego i nawet się poczułem jak kolekcjoner, część środowiska i w ogóle.

Dzięki również za spotkanie pogiełdowe:

- Docentowi za uzupełnianie zawartości szklanek i trening bębenków przed koncertem punkowym, na który później pojszliśmy z obywatelem Z.
                                - Slavoyowi za zeusowski gniew podczas dyskusji o stowarzyszeniu
                                - Infamowi za chwilę grozy, kiedy swoim miodowym głosem nagle kazał coś Slavoyowi wyjąć z kieszeni i powiedział, że jak coś tam, to on zaraz wychodzi.
                                - obywatelowi Z. za tradycyjne członkostwo w loży szyderców oraz kurs na wspomniany koncert, na którym było tyle supportów, że nie zobaczyliśmy gwiazdy wieczoru (w każdym razie ja wyszedłem, bo trafił mi się transport do domu)
                                - palaczom za palenie non stop, bo dzięki temu szybciej dostaną raka płuc i wymrą, a ja nie będę musiał prać ciuchów po każdej wizycie w knajpie

No i reszcie za tzw. całokształt.

Comment

Przetwarzanie...
                                X