2010.02.20 - Kraków, XV Jubileuszowa Międzynarodowa Giełda Birofiliów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mpazdzioch
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.01
    • 39

nigdy nie jezdziłem na giełde po gratisy, nie przywiązywałem do tego wagi ale to co na tej giełdzie było to smiech na sali, giełda ktora się ogłasza jubileuszowa XV Międzynarodowa Giełda Birofiliów a w kopercie upominkowej etykiety te same co w zeszłym roku to tylko wstyd dla browaru okocim, choćby podkladka czy etykieta okolicznościowa..,

Comment

• misjogi
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2006.04
      • 147

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mpazdzioch Wyświetlenie odpowiedzi
      giełda ktora się ogłasza jubileuszowa XV Międzynarodowa Giełda Birofiliów a w kopercie upominkowej etykiety te same co w zeszłym roku to tylko wstyd dla browaru okocim..,
      To mocniejszy akcent tej giełdy.Ekipa z Dąbrowy Górniczej wrociła w pełni sił,a obwarzanki dopełniły całości.

Comment

• pablos73
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2009.12
        • 24

ja się osobiście nieco zawiodłęm całym spotkaniem.

a portera "wejściowego" oddałem kumplowi, który pije wszystko...
        ;p

Comment

• silvian
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2008.08
          • 727

Kolekcjonersko było średnio ale towarzysko wyśmienicie, ogólnie trzeba zaliczyć giełdę do udanych.

Comment

• pizmak666
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2006.12
            • 1905

nigdy nie jezdziłem na giełde po gratisy, nie przywiązywałem do tego wagi ale to co na tej giełdzie było to smiech na sali, giełda ktora się ogłasza jubileuszowa XV Międzynarodowa Giełda Birofiliów a w kopercie upominkowej etykiety te same co w zeszłym roku to tylko wstyd dla browaru okocim, choćby podkladka czy etykieta okolicznościowa..,
            Spróbuj sam zorganizować.Będzie zapewne sto różnych wafli,tysiące etykiet i dziesiątki szkła do odebrania za 5PLN.Do tego rzeka wyśmienitego piwa na dziesięciu nalewakach i krata na wynos...Pozdrowienia dla Tomka i wszystkich spotkanych
            „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• Psychomanteum
              • 2004.06
              • 207

Giełda udana, w końcu okocimski porter trafił na półkę, doszło kilkadziesiąt kapsli, oraz dwie szklanki Tyskiego. Giełda towarzysko tez udana, oby więcej takich giełd
              Dzięki wielkie...
              http://picasaweb.google.pl/psychomanteum1/
              2011 kapsli - 44 państwa... w tym 222 Polska

Comment

• mpazdzioch
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2009.01
                • 39

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedzi
                Spróbuj sam zorganizować.Będzie zapewne sto różnych wafli,tysiące etykiet i dziesiątki szkła do odebrania za 5PLN.Do tego rzeka wyśmienitego piwa na dziesięciu nalewakach i krata na wynos...Pozdrowienia dla Tomka i wszystkich spotkanych

a czy ja napisałem ze przydało by się niewiadomo ile wafli, etykiet i szkła do odebrania?? raczej nie chodziło o to ze zamiast etykiet z zeszłego roku mozna by zrobic jedną a okolicznosciową na przystało na "Jubileuszową Giełde" zrezygonowac np z piwa na wejscie a dac jakis drobiazg pamiątkowy

Comment

• masumi
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.08
                  • 289

Podziękowania dla wszystkich, którzy mi pomagali przy organizacji Giełdy.
                  W szczególności Ance, Pawłowi i Januszowi z Bractwa Piwnego oraz Romkowi "Muszkieterowi", a także Artkowi, Piotrkowi i Danielowi.
                  Przybyło ok. 300 osób, więc z roku na rok coraz więcej. To cieszy.
                  Martwi fakt, że nie udało mi się przygotować "lepszych" gratisów.
                  Obiecuję poprawę. Wasze

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23975

Bardzo udana giełda, choć mi do zbioru nic nie przybyło
                    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-02-21, 19:59.
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• masumi
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.08
                      • 289

Ktoś zostawił notes, ale niestety nie wiem kto.
                      Nieszczęśliwego zgubowicza proszę o kontakt.

Comment

• pIvo
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2002.10
                        • 290

Krakowska giełda zimowa się rozwija. W tym roku była dostępna dodatkowa przestrzeń - i dla wszystkich wystawiających znalazło się miejsce. O 7:02 była niewielka kolejka do wejścia (5 zł wstęp, stolik gratis), ale wszystko przebiegało bardzo sprawnie.

Piwo Okocim Jasne pełne lane, chleb ze smalcem (przynajmniej do 10:00) w pełni i bez ograniczeń dostępne. Okocim Porter i komplet etykiet w cenie biletu. Niestety na giełdzie nie było zbyt wielu przedwojennych akcesoriów i piw z różnych browarów, ale znalazła się osoba, która miała piwa z Bośni i Hercegowiny, oraz duży wybór mocnych, niemieckich piw (zdjęcie w Dzienniku Polskim wyszło OK). Giełda coraz bardziej międzynarodowa, miejsce bardzo dobre i komfortowe, na pewno warto na przyszłość wcześniej podawać termin.
                        http://kapsle.w.interia.pl

Comment

• e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19274

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pIvo Wyświetlenie odpowiedzi
                          ... na pewno warto na przyszłość wcześniej podawać termin.
                          jest to coroczny apel, który przechodzi bez echa

Comment

• pablos73
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2009.12
                            • 24

a czy ja napisałem ze przydało by się niewiadomo ile wafli, etykiet i szkła do odebrania?? raczej nie chodziło o to ze zamiast etykiet z zeszłego roku mozna by zrobic jedną a okolicznosciową na przystało na "Jubileuszową Giełde" zrezygonowac np z piwa na wejscie a dac jakis drobiazg pamiątkowy
                            o, i to by było oki...
                            ;p

Comment

• pablos73
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2009.12
                              • 24

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika masumi Wyświetlenie odpowiedzi
                              Podziękowania dla wszystkich, którzy mi pomagali przy organizacji Giełdy.
                              W szczególności Ance, Pawłowi i Januszowi z Bractwa Piwnego oraz Romkowi "Muszkieterowi", a także Artkowi, Piotrkowi i Danielowi.
                              Przybyło ok. 300 osób, więc z roku na rok coraz więcej. To cieszy.
                              Martwi fakt, że nie udało mi się przygotować "lepszych" gratisów.
                              Obiecuję poprawę. Wasze
                              masumi, jeżeli w przyszłym roku giełda wypali, a moja firma jeszcze będzie istnieć, to ja załatwię sporo fajnych gratisów. o więcej szczegółów wal do mnie na priv pablos73@gmail.com

Comment

• winczer
                                • 2002.05
                                • 233

I ja coś dodam...

Serdeczne dzięki dla organizatorów za kolejną udaną, kameralna imprezkę...

Choć zbioru nie powiększyłem-ale warto było przyjechać i spędzić sobotnie przedpołudnie w miłej atmosferze, przy dobrym piwku w fajnym gronie znajomych...

Tradycyjnie za rok / jak dożyję / zgłaszam swoją obecność.

A tutaj jest zdjęcie o którym wspominał kolega ' pIvo ' w swoim poście: http://www.dziennikpolski24.pl/pl/re...pod-ziemi.html
                                Pij piwo.....będziesz wielki!!!

ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA: http://www.youtube.com/watch?v=NyjkqS-TwFs

Comment

Przetwarzanie...
                                X