Zaproszenie do Wilna na giełdę.
2002.09.14 - Litwa, Wilno - I Giełda Kolekcjonerów Birofiliów
Collapse
X
-
Może ktoś jedzie samochodem i ma dwa wolne miejsca dla dwóch przystojniaków ze Szczecina?
Proszę o kontakt.
Comment
-
-
Albo nawet trzy wolne miejsca.
Chyba że .... zbiórka w Olsztynie, a z Olsztyna autobusem do Wilna. Cena biletu jeśli dobrze pamiętam to 50 PLN.
Comment
-
-
Jeśli mieszkasz w Olsztynie to może podejmiesz się trudu sprawdzenia możliwości wynajmu busu?
To chyba wyjdzie taniej niż 50 i 50 zł w dwie strony autobusem.
Sprawdź tę możliwość i jedziemy!
Oczywiście pobierzesz zaliczki od chętnych.
Forumowicze: robimy zajazd na Litwie!
Polecam tamtejsze piwo HORN.
Comment
-
-
-
Jeszcze jedno: dowiedz się jak wygląda przejazd przez granicę? Trzeba czekać 22 doby czy też puszczają od razu?
Comment
-
-
Co do przejazdu przez granicę to mogę odpowiedzieć juz teraz. Chyba najlepiej będzie przekroczyć granice w Ogrodnikach. Przekraczałam ją 29 maja i 4 czerwca tego roku. Nie było problemów. Wjeżdżając na Litwę czekaliśmy ok. 30 minut. W drugą stronę było podobnie, więc nie powinno być problemów.
Comment
-
-
Rada
Jeżeli mogę coś poradzić to nie przez Ogrodniki, a przez Budzisko.
W suwałkach trzeba kierować się na Szypliszki.
(Przez Kowno jest kilka kilometrów dalej ale jest o wiele lepsza droga i jedzie się krócej)
Kolejek nie ma, ruch odbywa się na bieżąco. (chyba, że ktoś zamierza jechać TIRem )
Ważne: Litwa wprowadziła obowiązkowe ubezpieczenie samochodu (nie wystarczy zielona karta) cena- ok.70-80 zł za 2tyg.
Trzeba uważać na ograniczenia, mają strasznie drogie mandaty.
(Ostatnio przekroczyliśmy dozwoloną prędkosć o ok.70km/h i policjanci zaśpiewali 1500 litów czyli ok 400 USD )
Pozdrawiam.
Jeżeli mogę w czymś jeszcze pomóc to proszę o kontakt.
0503-965262Tylko rzetelna i wytężona praca jednostki zapewni sprawne działanie kolektywu!
Comment
-
-
w przypadku wszelkich pytań dotyczących giełdy w Wilnie najlepiej bedzie skontaktować się z jednym z współorganizatorów Valentinasem Ukolovasem, który bedzie na giełdzie w WarszawieGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
No to zaczynamy odliczanie ......
Z moich informacji wynika, że na piątek (13.09) zaplanowano "wieczorek z kuflem w ręku" - ciekawe czy trzeba przyjść ze swoim ??
Miejsce: Basanaviciaus 24/1
Czas: 18:00 - 23:00
Comment
-
-
INFO GIEŁDA.
1. Nocleg - Wilno , ulica Olandu 51.
2. Piątek - godzina 18 - 23 , wieczorek z kuflem w ręku,
adres : Basanaviciaus 24/1.
3. Sobota - godzina 8 - 14 , Giełda,
ulica - Dariaus ir Gireno.
Dostałem informacię że w razie naprawdę dużych
trudności z trafieniem można liczyć na pomoc
dzwoniąc pod numery: 370 685 84 765 lub 370 699 23 160.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
Comment