2010.08.27-29 - Chorzów, Międzynarodowa Giełda Birofiliów
Collapse
X
-
Trzeba dojść do Rynku i tramwajem 41 w stronę Bytomia.Wysiadasz na przystanku Stadion Śląski.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Najłatwiej... zejdziesz z estakady dworca PKP i masz przystanek tramwajowy na wprost, wsiadasz w tramwaj np. 11 w kierunku Rudy Śląskiej Chebzia (jeżdżą co 15minut). Wysiadasz na przystanku -WPKiW Wejście Główne- (9ty przystanek) i wchodzisz w Park, tam już na słuch dotrzesz na Festiwal i pozostaje ci znalezienie namiotu giełdy. Każdy z organizatorów powinien ci wskazać to miejsce.Comment
-
Według strony www.kzkgop.pl taki numer tramwaju nie istnieje. No i komu wierzyć?
Według nich spod dworca jeździ tramwaj nr 11, z rynku 6 i 19.Comment
-
Nie wierz Kiszotowi. Linia 41 została zlikwidowana w ubiegłym roku. Zamiast niej jeździ teraz 19.
Polecam także przejażdżkę zabytkowym tramwajem linii 2 (kursuje do końca września w soboty i niedziele - odjazdy z Rynku o 13:27, 15:27 i 17:27, a spod dworca PKP o 11:26).Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
KoncepcjamiComment
-
No, więc. Kiedyś moja Nauczycielka uczyła, że tak zdania się nie zaczyna. Więc (wybacz Pani Polonistko), po raz kolejny nie uda mi się zaliczyć imprezy biro... Ale będzie kolega Ahumba i jeśli ktoś ma chęć "przytargać" ze sobą etykiety z domowych to on przyjmie. I jak zapewnił dostarczy mi osobiście. Pewnie znów na jakimś piwie, pewnie niepasteryzowanym i pewnie z Konstancina. Z góry dziękuję.Comment
-
No, więc. Kiedyś moja Nauczycielka uczyła, że tak zdania się nie zaczyna. Więc (wybacz Pani Polonistko), po raz kolejny nie uda mi się zaliczyć imprezy biro... Ale będzie kolega Ahumba i jeśli ktoś ma chęć "przytargać" ze sobą etykiety z domowych to on przyjmie. I jak zapewnił dostarczy mi osobiście. Pewnie znów na jakimś piwie, pewnie niepasteryzowanym i pewnie z Konstancina. Z góry dziękuję.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Comment
-
Właśnie wróciłem. Giełda jak zwykle najjaśniejszy punkt BeerFest`u. Dodatkowo namiot browar.biz i degustacja piw domowych. Załapałem się na dwie:
19:00 - Grodziskie Czerwone (bardzo dobre)
20:00 - Pale Ale (średnie)
Co do samego Beer Fest, to jestem zawiedziony. Rok temu były piwa z Czech, Słowacji, Węgier, RPA (skisłe ale było), a teraz mamy Tyskie, Tyskie, Tyskie i Tyskie, acha i jeszcze Tyskie.
Byłem głodny więc pojadałem trochę i stwierdzam że bardziej pasowałoby nazwać ten festyn FoodFest, bo jedzenie było dobre i urozmaicone.Ostatnia zmiana dokonana przez Gringo; 2010-08-27, 20:50.Comment
-
No to miałeś różne piwa,Tyskie i Gronie.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment