2010.08.27-29 - Chorzów, Międzynarodowa Giełda Birofiliów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19269

KP zazdrościła 'Święta Piwa' Żywcowi, więc postanowili tak pomieszać imprezami, które sponsorują, by na koniec wakacji zorganizować piknik i sprzedać jeszcze więcej "naszego najlepszego". Sam piknik byłby pewnie nudny (no chyba, że piwo byłoby po 2 zł albo darmo), więc dorzucili na dokładkę birofilów i zaprosili piwowarów domowych. Skoro zdaje to egzamin w Żywcu to i w Chorzowie musi. Ot biznes...
    Last edited by e-prezes; 2010-09-01, 11:26.

Comment

• Wiktoria
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2003.07
      • 798

Nie bardzo rozumiem, o co niektórym osobom chodzi. Śledzę ten wątek od początku i widzę, że część osób chciałaby się koniecznie w nim wyładować. Ja nie zamierzam się z nikim kłócić, ale o ile dobrze pamiętam, to początkowo to była impreza objazdowa po Polsce (właśnie w formie festynu) z tzw. wielkim finałem w WPKiW. Później objazdówka się skończyła, a wielki finał został. I prawdopodobnie nikomu by to nie przeszkadzało, gdyby nie organizacja giełdy i zaproszenie piwowarów domowych. To właśnie jest dla mnie największą zagadką: jest giełda, są piwa domowe (do niedawna wyśmiewane przez koncerny) i ... jest dużo więcej narzekania, niż gdyby tego wszystkiego nie było. A to, że KP robi sobie imprezę na "swoim" terenie - no i dobrze, wolno im. Ja osobiście piję Tyskie z sentymentu, bo to kiedyś był nasz lokalny, regionalny browar i myślę, że wiele osób z okolicy parku robi podobnie. Więc, zamiast narzekać w ich imieniu, może lepiej nie zaglądać do tematu.

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
        Ot biznes...
        No jasne, a w Żywcu to nie biznes, tylko charytatywna potańcówka dla seniorów

W tym roku piwowarzy domowi byli 3 dni, a nie jeden, mieli większy namiot - zatem zakładam, że w przyszłym roku będzie pod tym względem jeszcze lepiej. W namiocie kolekcjonerów też było sporo ludzi i gwar.

Nikt jeszcze nie mówił nic o cateringu, czyli w sobotę rozgotowany (w innych wersjach niedogotowany) ryż pokryty cienką warstewką pasków kurczaka i marchwi z rosołu, do tego kupka kiszonej kapusty. Wartość zestawu oceniam, na 2 zł, w tym 1 zł pudełko

Jak narzekać, to narzekać
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Gringo
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2007.07
          • 2162

Przecież to nie wortal w którym się tylko wychwala, słowa krytyki też są wskazane. Mnie się BeerFest nie podobał i dlatego szybko z niego uciekłem i mogę się z tym podzielić na forum.
          To temat MGB wiec nie powinno się poruszać tego tematu - moze zostanie mi to wybaczone

Najbardziej wkurzyło mnie że KP nie zaprosiło już "przyjaciół" jak rok temu.
          A dlaczego ? Bo po piwo z zaprzyjaźnionych parasolek (Czechy, Słowacja...) było oblegane w stopniu takim jak w PRLu "rzucenie" na sklep kawy. Nawet 20-30 minut w kolejce trzeba było spędzić aby dostać np Sarisa czy Ursusa. A z Tyskim? hostessy spacerowały i prosiły się aby kupić już nalane gotowe piwo od ręki. Wyciągniecie wniosków z tej obserwacji nie jest trudne.
          W tym roku Tyskie już sobie konkurencji nie zrobiło i dlatego odwiedziłem MGB i browar.biz a zbojkotowałem Fest (tylko zjadłem) a na piwo poszedłem do Rebel Baru.
          Last edited by Gringo; 2010-09-01, 14:00. Powód: cholerna interpunkcja, wieczne problemy.

Comment

• anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10782

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wiktoria Wyświetlenie odpowiedzi
            A to, że KP robi sobie imprezę na "swoim" terenie - no i dobrze, wolno im. .
            A co ma Chorzów wspólnego z KP ?
            Mniej książków więcej piwa

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23960

O w mordeczkę, zrobiono wrogą imprezę na terenie Imielina
              Last edited by ART; 2010-09-01, 22:37.
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• josefik
                Porucznik Browarny Tester
                • 2006.05
                • 386

Ale wrogą dla kogo?

Comment

• beerek62
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛
                  • 2010.04
                  • 1046

Czy w roku pańskim 2011 takowa giełda też się odbędzie ?
                  Beerkowa kolekcja polskiego szkła piwnego
                  Poszukuję : 1) szklanka Browar Soma w Warszawie

Comment

Przetwarzanie...
                  X