2010.09.04-05 - Gorzów Wlkp., Spotkanie kolekcjonerskie birofilów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10780

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gorzow Wyświetlenie odpowiedzi
    Sorki Kolego powyżej ale nie ruszę niczego. Na pewno żadnego z rarytasów z domu. Pozostali uczestnicy tego eventu mają nieco większe nadzieję, że będzie dobrze jak nie teraz to za rok. Zobaczymy.
    Najlepiej czekać aż inni zrobią , ja tylko ponarzekam
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• Gorzow
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.08
      • 61

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
      Najlepiej czekać aż inni zrobią , ja tylko ponarzekam
      Powtórzę - nie mam zamiaru organizować. Mam powody wymagać od urzędników żyjących z moich podatków by robili robotę dobrze. Albo wcale. Ale to już sprawa polityczna, nie ten temat na tych forach

Comment

• anteks
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10780

Powtórzę - nie mam zamiaru organizować. Mam powody wymagać od urzędników żyjących z moich podatków by robili robotę dobrze. Albo wcale. Ale to już sprawa polityczna, nie ten temat na tych forach
        Dlaczego urzędnicy mają urządzać giełdy kolekcjonerskie z pieniędzy podatników?

Comment

• Gorzow
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.08
          • 61

Dlaczego urzędnicy mają urządzać giełdy kolekcjonerskie z pieniędzy podatników?
          No właśnie? Ja piszę jeszcze do tego, że robią to marnie. Do tego chcą, żebyśmy swym uczestnictwem niejako sponsorowali (naszym czasem i zbiorami) oprawę tej marnie pomyślanej impry.

Comment

• anteks
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10780

No właśnie? Ja piszę jeszcze do tego, że robią to marnie. Do tego chcą, żebyśmy swym uczestnictwem niejako sponsorowali (naszym czasem i zbiorami) oprawę tej marnie pomyślanej impry.
            Czy Ty z kolekcjonerstwa żyjesz ?Dlaczego masz sponsorować giełdę ? Myślałem że giełdy są spotkaniami towarzyskimi , a przy okazji moża uzupełnić swoje zbiory . Czy Ciebie ktoś zmusza do uczestnictwa w tej imprezie ?

Comment

• Gorzow
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.08
              • 61

Czy Ty z kolekcjonerstwa żyjesz ?Dlaczego masz sponsorować giełdę ? Myślałem że giełdy są spotkaniami towarzyskimi , a przy okazji moża uzupełnić swoje zbiory . Czy Ciebie ktoś zmusza do uczestnictwa w tej imprezie ?
              Nadal się nie rozumiemy. 1. są targi kulinaria 2. na tych targach "festiwal piwny" 3. przy nim "wystawa" o piwie w regionie 4. przy tym "mini-gielda" vel "spotkanie"
              O ile 1 i 2 mnie nie obchodzą, o tyle z 3 jakoś mam/miałem/mam mieć coś wspólnego, stąd krytykuję pomysł z 4, bo wiem też na czym giełdy polegają i na czym mogą się łatwo wyłożyć.
              Moim zawodem jest, że tak to ogólnie ujmę zajmowanie się przeszłością i z tego m.in. żyję. Jeśli ktoś prosi mnie o udział darmowy to nie jest to hobby, tylko sponsorowanie właśnie. Stworzenie kolekcji i zebranie wiedzy nie zdarza się bez udziału pekuniarnego. Tym zapewne różnię się od większości, także tutejszych, kolekcjonerów, że jest to moja praca. W zeszłym roku sam znalazłem sponsora i powstała banerowa wystawa o historii piwowarstwa w Gorzowie i Witnicy. Mam więc pełne prawo krytykować tegoroczną manianę organizacyjną i pisać to co piszę. Jak napisałem inni, którzy birofilami są "po pracy" widzą to inaczej i sta ich (jeszcze) nadzieja, ze coś z tego będzie.

Comment

• anteks
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10780

To tobie chodzi o pchli targ na którym można zarobić a nie o giełdę birofiliów

Comment

• Gorzow
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.08
                  • 61

To tobie chodzi o pchli targ na którym można zarobić a nie o giełdę birofiliów
                  Nadal i wciąż, bo mnie nie rozumiesz - nie chcę żadnej giełdy, pchlego targu itd na tej kulinarno-pseudo-piwnej imprze. Ani razu nie zająknąłem się nic na taki temat. Chcą "giełdy" vel "spotkania" urzędnicy z Gorzowa i ja to krytykuję.
                  Mam powody ponieważ wiem jak zrobili i widzę jak robią tegoroczny "kącik" birofilski.
                  Jeśli także nadal nie zrozumiałeś jestem z zawodu historykiem. Piszę książki i robię wystawy. Jestem na tyle uczciwy (naiwny?), że staram się mieć własną kolekcję i z niej korzystać w swej pracy. Nie pchlić na targach jak to sugerujesz. Jak każda kolekcja, także moja musi żyć. Więc życzyłbym sobie dobrej imprezy kolekcjonerskiej w Gorzowie, ale znam to miasto, to środowisko od ponad 20 lat i Nobla temu kto to osiągnie. Ja nie jestem managerem kolektybilskim, więc jak powyżej giełd nie mam zamiaru organizować. A organizatorzy kulinariów raczej też nie dadzą rady...

Comment

• anteks
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10780

Może po prostu nie idź tam i będzie ok

Comment

• Gorzow
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.08
                      • 61

Może po prostu nie idź tam i będzie ok
                      Ale mają tam być banery z moją wystawą, na którą Urząd nie ma żadnej licencji bo to zresztą jedyny ratunek dla impry, która ma niby prezentować tradycje i dziedzictwo...
                      Jeśli w piątek moje małe dziecko pozwoli, to zapełnię jeden słupek-gablotę. A w sobotę pooglądam sobie inne browary. I potem znów minie rok nicnierobienia aż do maniany tuż przed... A tak w temacie - to naprawdę serdecznie zapraszam. Może jednak birofile zajrzą na zachodnią prowincję?

Comment

• anteks
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10780

Ale mają tam być banery z moją wystawą, na którą Urząd nie ma żadnej licencji bo to zresztą jedyny ratunek dla impry, która ma niby prezentować tradycje i dziedzictwo...
                        Jeśli w piątek moje małe dziecko pozwoli, to zapełnię jeden słupek-gablotę. A w sobotę pooglądam sobie inne browary. I potem znów minie rok nicnierobienia aż do maniany tuż przed... A tak w temacie - to naprawdę serdecznie zapraszam. Może jednak birofile zajrzą na zachodnią prowincję?
                        Ty masz kolego chyba jakiś uraz , robisz wszystko żeby nas zniechęcić do odwidzenia tej imprezy
                        Last edited by anteks; 2010-09-01, 22:01.

Comment

• Gorzow
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2009.08
                          • 61

Zapraszam!

Wszyscy udzielający się w niej birofile, część z nich znana wielu osobom w Polsce, zapewnią zapewne dobrą atmosferę. Gdyby oni założyli ten wątek pewnie nie wylałbym tyle żółci. Dla nich choćby warto nadal zachęcać do odwiedzenia Gorzowa. Może ktoś z gości dobrze by skonsultował organizatorów. Może te uchylenie rąbka na tym wątku da odbicie i moje czarnowidztwo się nie spełni.
                          A nie chodzi o mój uraz, tylko tak jak zacząłem tu postować - chodzi o nieuczciwe podejście organizatorów i żerowanie na pasji birofilów. Póki co im to aż tak nie przeszkadza. Mi już nieco więcej. Mam zawodowo nieco więcej doświadczeń różnej maści.
                          Zapraszamy do Gorzowa!

Comment

• anteks
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10780

Wszyscy udzielający się w niej birofile, część z nich znana wielu osobom w Polsce, zapewnią zapewne dobrą atmosferę. Gdyby oni założyli ten wątek pewnie nie wylałbym tyle żółci. Dla nich choćby warto nadal zachęcać do odwiedzenia Gorzowa. Może ktoś z gości dobrze by skonsultował organizatorów. Może te uchylenie rąbka na tym wątku da odbicie i moje czarnowidztwo się nie spełni.
                            A nie chodzi o mój uraz, tylko tak jak zacząłem tu postować - chodzi o nieuczciwe podejście organizatorów i żerowanie na pasji birofilów. Póki co im to aż tak nie przeszkadza. Mi już nieco więcej. Mam zawodowo nieco więcej doświadczeń różnej maści.
                            Zapraszamy do Gorzowa!
                            Watek założył Art . Gorzowscy birolile jakoś nie garną sie do odpowiedzi w tym temacie , tylko Ty zarażasz swoi czarnowidztwem

Comment

• Gorzow
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2009.08
                              • 61

ZAPRASZAMY!

Założył Art ale z info wysłanego z Urzędu.
                              Wiem, że gorzowiacy czytają, zresztą to samo mówiłem na spotkaniu z Panią z Urzędu. Nie wiem ilu jest ich na tym forum, zresztą ilu jest gorzowskich birofilów? Nie za wielu jak sądzę.
                              Ci, których będzie można spotkać w "kąciku" na końcu hali na pewno trzymają kciuki za powodzenie. Ja może jestem za szczery, ale chyba dobrze wiedzieć na jaką imprezę się wybiera? Jeśli mi nadal nie dowierzasz to przyjedź sprawdzić. Bo chyba nie zbijasz moich postów dla samego zbijania? Tak się nie robi

Comment

• anteks
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10780

Założył Art ale z info wysłanego z Urzędu.
                                Wiem, że gorzowiacy czytają, zresztą to samo mówiłem na spotkaniu z Panią z Urzędu. Nie wiem ilu jest ich na tym forum, zresztą ilu jest gorzowskich birofilów? Nie za wielu jak sądzę.
                                Ci, których będzie można spotkać w "kąciku" na końcu hali na pewno trzymają kciuki za powodzenie. Ja może jestem za szczery, ale chyba dobrze wiedzieć na jaką imprezę się wybiera? Jeśli mi nadal nie dowierzasz to przyjedź sprawdzić. Bo chyba nie zbijasz moich postów dla samego zbijania? Tak się nie robi
                                oj kusisz , frekwencji nie robią miejscowi tylko przyjezdni . Myślę że nie muszę nabijać sobie postów !!

Comment

Przetwarzanie...
                                X