2010.09.04-05 - Gorzów Wlkp., Spotkanie kolekcjonerskie birofilów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gorzow
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.08
    • 61

ZAPRASZAMY!

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    oj kusisz , frekwencji nie robią miejscowi tylko przyjezdni . Myślę że nie muszę nabijać sobie postów !!
    Za późna pora? Napisałem, że Zbijasz moje posty. A nie Nabijasz swoje. Bo walisz jak w pingpongu.
    Cieszyłbym się na frekwencję i uczciwe komentarze (nie przesądzam jakie) potem do organizatorów. Pomogłoby to niemożebnie. I nie mówię konkretnie o "giełdzie" ale w ogóle o szacunku i znaczeniu birofilów czy -filów w ogóle. Na razie jak wyżej - jesteśmy dekoracją impry z kiełbachami, miodem z pasieki i piwem w promocji. I to jest frekwencja wyobrażalna dla urzędnika. Lud na igrzyskach. Dlatego wygnali birofilię w szary kąt. Sami nie wierzą, że to coś da poza samą dekoracją. I ja nadal nie wierzę, że mają inne intencje, że zależy im na tym, żeby impreza miała jakiś więcej wymiar niż tylko festyn dla ludu.

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23954

Ty piszesz o wystawie, która wymaga pewnej wiedzy i zbiorów, które można sensownie zaprezentować, tu sie zgadzam że w przypadku darmowej współpracy to jest po prostu sponsoring z Twej strony. Nie mieszam się, zakładam że Ty swoje warunki przedstawiłeś, miasto swoje a Ty decydując się na współpracę zaakceptowałeś ustalone warunki i jakąś umowę miasto z Tobą podpisało. Pozostawmy to na boku.

Głównie dyskutujemy tu o giełdzie - spotkaniu osób kolekcjonujących i mających ochotę powymieniać się wzorami by uzupełnić swe kolekcje. Przecież za to miasto nikomu nie zapłaci, bo niby z jakiej paki.
      Last edited by ART; 2010-09-01, 22:40.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Gorzow
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.08
        • 61

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
        Ty piszesz o wystawie, która wymaga pewnej wiedzy i zbiorów, które można sensownie zaprezentować, tu sie zgadzam że w przypadku darmowej współpracy to jest po prostu sponsoring z Twej strony. Nie mieszam się, zakładam że Ty swoje warunki przedstawiłeś, miasto swoje a Ty decydując się na współpracę zaakceptowałeś ustalone warunki i jakąś umowę miasto z Tobą podpisało. Pozostawmy to na boku.

Głównie dyskutujemy tu o giełdzie - spotkaniu osób kolekcjonujących i mających ochotę powymieniać się wzorami by uzupełnić swe kolekcje. Przecież za to miasto nikomu nie zapłaci, bo niby z jakiej paki.
        To Ci szybko odp. Nie wnikając jak długo tematem się zajmuję i jak na nim się znam. Było zapytanie i moja oferta, po czym standardowa odp.: nie mamy kasy na nic. Znalazłem sponsora i on zapłacił z kieszeni za opracowanie (6 banerow ok. 1,5 x 2,5 jeśli mnie pamięć nie myli), w total expresie spisałem prosto i przejrzyście browarnictwo w Gw. i Wit., nie szczędziłem fotek itd. Ale umowy miasto na to nie ma. Owszem zapłacili drukarni za wydruk, ale nadal ich pozostaje tylko materia banera. Nie jego zawartość merytoryczna, która jest moja, bądź sponsora, który też nie ma kwitu. Stąd ciekaw jestem jak wyobrażają sobie powieszenie ich w tym roku... A nie wykonali do mnie nawet jednego tel. Sam zainteresowałem się co z imprą i stąd byłem na dzisiejszym spotkaniu. Pełny urzędniczy profesjonalizm.
        A jakie były ochy i achy rok temu - może nie pamiętacie? http://browar.biz/forum/showthread.php?t=84528

Ja już o giełdzie dyskutować nie będę, mimo, że puściłbym coś z dubletów itd. w obieg. To w rękach pozostałych Panów Gorzowiaków. Pewnie są na tym forum, niech piszą coś dalej.

Comment

• Gorzow
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.08
          • 61

Przykład banera z 2009

Tak szybko znalazłem jedną z plansz, sorki, że takie małe

Comment

• anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10780

Cały czas utwierdzasz mnie w przekonaniu że chcesz za pieniądze podatników ( reklama , sponsoring UM ) zarobić na tej imprezie bez wkładu własnego
            Mniej książków więcej piwa

Comment

• Gorzow
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.08
              • 61

Człecze!

Cały czas utwierdzasz mnie w przekonaniu że chcesz za pieniądze podatników ( reklama , sponsoring UM ) zarobić na tej imprezie bez wkładu własnego
              Może jednak za późna pora? Może jesteś meteopatą? A może jesteś z CBA?
              Cały czas krążysz wokół jednego. Nie zarobiłem i nie zarobię na imprezie, o której jest ten wątek. Przyjedź i sprawdź.

Comment

• anteks
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10780

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gorzow Wyświetlenie odpowiedzi
                Może jednak za późna pora? Może jesteś meteopatą? A może jesteś z CBA?
                Cały czas krążysz wokół jednego. Nie zarobiłem i nie zarobię na imprezie, o której jest ten wątek. Przyjedź i sprawdź.
                Późno , Edi - TAK .Meteo , CBA raczej nie . Co do przyjazdu - intensywnie myślę o sobocie

Comment

• Gorzow
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.08
                  • 61

Późno , Edi - TAK .Meteo , CBA raczej nie . Co do przyjazdu - intensywnie myślę o sobocie
                  Mogłem od razu spojrzeć żeś z Pyrlandii. Jak sobie przypomnę rodzinkę z Wrześni/Miłosławia, to już wiem czemu krążysz wokoł jednego tematu. Czytałeś post ARTa?
                  Więc przyjedź. Jak powieszą (póki co półlegalnie) moje opracowanie, to będziesz mógł zobaczyć, że będzie tam sporo mojego wkładu własnego. Nie będę zresztą się przed tobą dalej rozwodził. Sponsoruję to miasto (magistrat) moją pracą historyczną aż nadto. Także odpuść sobie ten głupi wątek, że miałbym na tej imprze na wariackich papierach coś skrobnąć do potmanejki

Comment

• anteks
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10780

......
                    Last edited by anteks; 2010-09-01, 23:26.

Comment

• anteks
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10780

Mogłem od razu spojrzeć żeś z Pyrlandii. Jak sobie przypomnę rodzinkę z Wrześni/Miłosławia, to już wiem czemu krążysz wokoł jednego tematu
                      ???
                      Więc przyjedź. że będzie tam sporo mojego wkładu własnego. Jak powieszą (póki co półlegalnie) moje opracowanie, to będziesz mógł zobaczyć,
                      możesz zlożyć doniesienie !!
                      Sponsoruję to miasto
                      Jak każdy podatnik swoje!!
                      Także odpuść sobie ten głupi wątek, że miałbym na tej imprze na wariackich papierach coś skrobnąć do potmanejki
                      Sam sobie odpuść

Comment

• Gorzow
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2009.08
                        • 61

???
                        możesz zlożyć doniesienie !! Jak każdy podatnik swoje!!Sam sobie odpuść
                        Chyba jednak nie stykają ci styki.
                        Sponsoruję nie fiskalnie, ale pracą darmową. Nie czytasz ze zrozumieniem niestety
                        Nad doniesieniem się zastanawiałem, ale chyba najprościej odwiedzę kulinaria z kolegą, zawodowo prokuratorem. Może znajdzie coś jeszcze? Przecież po weekendzie szybko można się tym zająć...
                        No i jak mogę odpuścić sobie twój wątek, to ty wokół niego krążysz...

Comment

• anteks
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10780

Chyba jednak nie stykają ci styki.
                          Sponsoruję nie fiskalnie, ale pracą darmową. Nie czytasz ze zrozumieniem niestety
                          Za darmo to nawet żona ......
                          Nad doniesieniem się zastanawiałem, ale chyba najprościej odwiedzę kulinaria z kolegą, zawodowo prokuratorem. Może znajdzie coś jeszcze? Przecież po weekendzie szybko można się tym zająć...
                          sprawdź czy wydają paragony podczas sprzedaży piwa , kapusta

Comment

• Gorzow
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2009.08
                            • 61

Za darmo to nawet żona ......
                            sprawdź czy wydają paragony podczas sprzedaży piwa , kapusta
                            Nie znam twej żony, ale serdecznie ją pozdrawiam.
                            Ja pisywałem do niedawna do czegoś takiego http://www.gorzow.pl/podstrony/533_2...ci_Samorzadowe za co nikt mi nie płacił...
                            A od paragonów jest UKS, nie Prokuratura, paragony za kapustę też ci pierwsi.
                            Sorki, ale może jak zobaczysz za dnia co tu wypisujesz, to może być ci łyso.
                            Także bez odbioru. I pozdrów Pyrlandię, krainę finansowej podejrzliwości

Comment

• Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

Anteks, o co ci chodzi? Nie podoba ci się, co gość pisze, to się nie odzywaj. Ja akurat się z nim zgadzam, bo zjawisko przywłaszczania sobie czyjejś pracy i wykorzystywania do celów komercyjnych doskonale poznałem na swoich sprawach.

Comment

• anteks
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10780

Czy ktoś zmusza kolegę do wystawiania swoich zbiorów ? Nie płacą zabieram zabawki i idę do domu .

Comment

Przetwarzanie...
                                X