Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
2010.09.04-05 - Gorzów Wlkp., Spotkanie kolekcjonerskie birofilów
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziJeszcze ktoś ma coś 'mądrego' do powiedzenia?
Comment
-
-
Totalne nieporozumienie!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziJeszcze ktoś ma coś 'mądrego' do powiedzenia?
Jestem kolekcjonerem, w znacznej części birofilem. To co tu piszą, piszę jak swojak do swojaków. Szczerze i do bólu, żeby ktoś nie dał się zwieść szumnej reklamie gorzowskiej impry i nie miał potem do nas miejscowych pretensji. Bo nie będzie jak w tej reklamie, bo organizatorzy (KTÓRYM NIE JESTEM) się na tym nie znają. Proszę nie wieszać na mnie psów, ani pisać do mnie, ze mam ruszać dupę. Jeśli nie wierzycie, przyjedzcie, może się mylę, wtedy możecie mi to napisać.
Comment
-
-
czytam, czytam i przecieram oczy ze zdumienia
Gorzów - chłopie zachowujesz się jak rozkapryszona małolata, wydawało mi się zawsze że jak ktoś jest kolekcjonerem to z chęcią pokaże to czym zajmuje się popołudniami, czętnie podzieli się sowją pasją. Z Twoich postów wynika, to fatalnie że miasto robi targi i fatalnie że przy tej okazji będzie można zobaczyć kolekcje birofilskie, fatalnie bo przecież wszyscy chcą to trzymać na dolnej półce w szafie zamknięte tak żeby nikt nigdy nie zobaczył.
Tragedią w ogóle jak widzę jest fakt że poproszono birofilów o wystawianie się na targach, no ta mała powierzchnia, kurcze i tylko marna koszulka w podzięce i jakiś dyplom, i jeszcze za piwo trzeba płacić ! Generalnie masakra jakaś.
Gorzów - tylko kurcze dlaczego Ty wypowiadasz się za wszystkich ? Dostałeś jakiś mandat do reprezentowania całej grupy ? Byłem na targach w ubiegłym roku, biriofile wydawali się zadowoleni, impreza ogólnie udana - moje osobiste odczucie potwierdza także prasa http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...id=qzyiFBCTOkw
Poza tym spotkanie birofilów jak sam napisałeś jest dodatkiem do targów ! To więc o co Ci chodzi ! Ty naprawdę jesteś z Gorzowa ? Bo srasz we własne gniazdo jak mało kto !
I Jeszce jedno ! Piszesz o nieudolności organizatorów, to jak wytłumaczyć fakt o którym piszą media że dzięki współpracy urzędników z browarem Witnica z okazji targów wprowadzono do sprzedaży trzy nowe smaki piwa firmowane logo Gorzowa, pokaż mi inny taki przykład gdzie browar robi coś takiego ! http://www.gorzow24.pl/news/9760/gor...sny-pelny.html
oraz http://gorzow.gazeta.pl/gorzow/1,352...iego_piwa.html
Myślę sobie że ta żółć którą tu wylewasz wiąże się z jedną rzeczą. Jesteś rozgoryczony tym że nikt ni zaproponował Ci kasy, że nikt nie dał Ci zarobić !
Comment
-
-
parę słów od organizatora
Współpraca Urzędu Miasta z birofilami z Gorzowa, którzy biorą udział w Spotkaniu dla birofilów podczas Lubuskich Kulinariów Regionalnych, układa się bez zastrzeżeń. Wyciągając wnioski z zeszłorocznej wystawy birofilów, podczas tegorocznych przygotowań do targów, organizator wszedł w ścisłą, jak się okazuje - owocną współpracę z Browarem Witnica, czego rezultatem są trzy gatunki piwa dedykowane miastu, a wyprodukowane przez Browar, nie tylko na okazję targów, ale które również wejdą do sprzedaży. Urząd był inicjatorem wystawy, jak i wyszedł z propozycją rozszerzenia jej o możliwość wymiany bądź handlu birofiliami. Dlatego też informacje o spotkaniu zostały pozamieszczane na forach internetowych, aby w ten sposób dotrzeć do zainteresowanych.
Organizator zaproponował wszystkim chętnym, którzy zgodzili się na współpracę już po raz drugi, takie warunki współpracy, na jakie mógł sobie pozwolić – udostępnił miejsce spotkania, zabezpieczył gabloty i stoliki, a także zajął się promocją wydarzenia. Niezbędnym do realizacji tego przedsięwzięcia były jakże cenne dla nas zbiory kolekcjonerskie osób, które uważają, że poprzez wzięcie udziału w spotkaniu mają możliwość ukazania światu swoich zbiorów oraz promocji swojej pasji.
Licząc na to, że zarówno Spotkanie birofilów pn. „Piwo wczoraj i dziś”, które jest wydarzeniem towarzyszącym Lubuskim Kulinariom Regionalnym, jak i organizowany Festiwal Piwny - spotkają się z zainteresowaniem i uznaniem wśród forumowiczów, serdecznie zapraszamy już w najbliższy weekend na dwudniowe targi ze smakiem oraz biesiadę przy złotym trunku przy akompaniamencie dźwięku butelek z lokalnych browarów.
Organizator
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GorzowWlkp Wyświetlenie odpowiedziwspółpracę z Browarem Witnica, czego rezultatem są trzy gatunki piwa dedykowane miastu, a wyprodukowane przez Browar, nie tylko na okazję targów, ale które również wejdą do sprzedaży.
Comment
-
-
To może ja kamyczek dorzucę do tych wypowiedzi. Chociaż może komentarz mój zostanie uznany za wypowiedź nie na temat giełdy. Ogólnie giełdy organizowane przy jakiejś większej imprezie odpustowej np. przy targach kulinarnych, Beerfescie i tym podobnych imprezach są raczej miernym pomysłem. Stada podpitych fanów Tyskiego (wstaw dowolne piwo ) obijajacych się między stolikami. Dodatkowo (na większych imprezach) myślących że leżące na stolikach gadżety to promocja. Pytających czy mogą sobie wziąć, czasem nawet nie pytających. Trzeba pilnować fantów zamiast promować pasję birofilską. Znikoma to raczej przyjemność.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNiestety, muszę się wtrącić, bo potem takie kwiatki żyją własnym życiem. Browar Witnica na pewno wypuści 3 nowe etykiety, ale czy to będą nowe piwa, to już jest dobre pytanie, a że to nie będą nowe GATUNKI to jest pewne jak to, że słońce wschodzi na wschodzie. Nie powielajmy takich "nieścisłości".
Cały tekst tutaj http://gorzow.gazeta.pl/gorzow/1,352...iego_piwa.html
czytaj proszę ze zrozumieniemLast edited by letron; 2010-09-03, 09:17.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika letron Wyświetlenie odpowiedzi(...)Natomiast małe browary przy użyciu technologii tradycyjnej mogą produkować prawdziwe piwa (...)na jego bazie powstały piwa smakowe, znakowane jako gorzowskie: piwo cytrynowe, miodowy Gorzowiak jasny i ciemny.(...)Nowością będzie również piwo Lubuskie Zielone.
(...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika letron Wyświetlenie odpowiedzipoprzez dodanie soku naturalnego ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika letron Wyświetlenie odpowiedzipoprzez dodanie soku naturalnego ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika letron Wyświetlenie odpowiedzi
czytaj proszę ze zrozumieniem
P.S. "Limitowana" edycja portera witnickiego w dużych butlach już od roku jest dostępna w sklepach.Last edited by Marusia; 2010-09-03, 09:27.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika letron Wyświetlenie odpowiedziczytam, czytam i przecieram oczy ze zdumienia
Gorzów - chłopie zachowujesz się jak rozkapryszona małolata, wydawało mi się zawsze że jak ktoś jest kolekcjonerem to z chęcią pokaże to czym zajmuje się popołudniami, czętnie podzieli się sowją pasją. Z Twoich postów wynika, to fatalnie że miasto robi targi i fatalnie że przy tej okazji będzie można zobaczyć kolekcje birofilskie, fatalnie bo przecież wszyscy chcą to trzymać na dolnej półce w szafie zamknięte tak żeby nikt nigdy nie zobaczył.
Tragedią w ogóle jak widzę jest fakt że poproszono birofilów o wystawianie się na targach, no ta mała powierzchnia, kurcze i tylko marna koszulka w podzięce i jakiś dyplom, i jeszcze za piwo trzeba płacić ! Generalnie masakra jakaś.
Gorzów - tylko kurcze dlaczego Ty wypowiadasz się za wszystkich ? Dostałeś jakiś mandat do reprezentowania całej grupy ? Byłem na targach w ubiegłym roku, biriofile wydawali się zadowoleni, impreza ogólnie udana - moje osobiste odczucie potwierdza także prasa http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...id=qzyiFBCTOkw
Poza tym spotkanie birofilów jak sam napisałeś jest dodatkiem do targów ! To więc o co Ci chodzi ! Ty naprawdę jesteś z Gorzowa ? Bo srasz we własne gniazdo jak mało kto !
I Jeszce jedno ! Piszesz o nieudolności organizatorów, to jak wytłumaczyć fakt o którym piszą media że dzięki współpracy urzędników z browarem Witnica z okazji targów wprowadzono do sprzedaży trzy nowe smaki piwa firmowane logo Gorzowa, pokaż mi inny taki przykład gdzie browar robi coś takiego ! http://www.gorzow24.pl/news/9760/gor...sny-pelny.html
oraz http://gorzow.gazeta.pl/gorzow/1,352...iego_piwa.html
Myślę sobie że ta żółć którą tu wylewasz wiąże się z jedną rzeczą. Jesteś rozgoryczony tym że nikt ni zaproponował Ci kasy, że nikt nie dał Ci zarobić !
Comment
-
Comment