2010.09.04-05 - Gorzów Wlkp., Spotkanie kolekcjonerskie birofilów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kiszot
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2001.08
    • 8114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gorzow Wyświetlenie odpowiedzi
    Powtórzę - nie mam zamiaru organizować.
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gorzow Wyświetlenie odpowiedzi
    Sorki Kolego powyżej ale nie ruszę niczego. Na pewno żadnego z rarytasów z domu. Pozostali uczestnicy tego eventu mają nieco większe nadzieję, że będzie dobrze jak nie teraz to za rok. Zobaczymy.
    Organizować nie chcesz.Ok rozumiem to.Ale przyniesć coś na giełdę też nie chcesz.To ja juz zdurniałem całkiem.Czego w końcu chcesz?
    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
    So von Natur, Natur in alter Weise,
    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Gorzow
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.08
      • 61

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
      Organizować nie chcesz.Ok rozumiem to.Ale przyniesć coś na giełdę też nie chcesz.To ja juz zdurniałem całkiem.Czego w końcu chcesz?
      Chcę poważnego potraktowania uczestników, wystawców i birofilii. Jeśli dalej każdy będzie sie na takie traktowanie zgadzał to nic sie nie zmieni i to co piszą powyżej Szanowni Birofile - wciskanie kitu o nowych produktach, ozdabianie festynów targami, jak trafnie zauważono - na któych trzeba pilnowac stoisk, a nie promować birofilię, to będzie trwało dalej. Potraktuj to jako formę protestu.

Comment

• Gorzow
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.08
        • 61

trol?

Przy okazji chciałem zwrócić uwagę na autora postów LETRONA - rejestracja z września, czyli w ciągu ostatnich 3 dni. Zwyczajowo już w Gorzowie urzędnicy z polecenia albo głębokiego oddania pracodawcy udzielają się na forach jako "zwykli" obywatele. Z rozjechania go przez birofilów w temacie piw "smakowych" wynika, że nie jest w temacie...

Comment

• BrBoss
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2008.04
          • 2

Zapraszamy zainteresowanych

Czytając dyskusję nt. Lubuskich Kulinariów Regionalnych i II Gorzowskiego Festiwalu Piwnego chcielibyśmy, mimo jego krytyki przez użytkownika Gorzow, serdecznie zaprosić wszystkich zainteresowanych, również birofilów.
          Użytkowniku Gorzow - może warto by było odwiedzić imprezę a później ją krytykować ? Taka chyba natura Polaka, że lubi krytykować i narzekac. Nic się nie dzieje - źle, jak miasto coś organizuje - też źle. Nie każdemu można dogodzić ...
          Nam jako współorganizatorom bardzo dobrze współpracuje się z Urzędem Miasta Gorzowa czego wynikiem jest produkcja nowych piw miodowych (Gorzowiak jesne, Gorzowiak ciemne) i piwa cytrynowego (slow lime), które juz trafiły do sprzedaży. Festiwal w Gorzowie dopiero raczkuje a spotkania kolekcjonerskie są miłym urozmaiceniem imprezy.
          My ze swojej strony dołożymy wszelkich starań aby każdy birofil znalazł coś dla siebie - etykiety stare oraz nowości. Na naszym stoisku będzie można je otrzymać nieodpłatnie (więc użytkownik Gorzow nie musi zabierać pieniędzy )
          Zapraszamy na Festiwal
          Browar Witnica

Comment

• abernacka
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BrBoss Wyświetlenie odpowiedzi
            (...) czego wynikiem jest produkcja nowych piw miodowych (Gorzowiak jesne, Gorzowiak ciemne) i piwa cytrynowego (slow lime), które juz trafiły do sprzedaży. (...)
            A nie lepiej pomyśleć o nowych gatunkach np. Pszeniczne, Marcowe czy jasne Niefiltrowane? Większa chlubę wam to przyniesie jak i również dołożycie mały kamyczek w propagowanie polskiego piwowarstwa. Prestiżu wam nie przyniosą oto takie wynalazki.
            Last edited by abernacka; 2010-09-03, 10:53.
            Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Gorzow
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.08
              • 61

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BrBoss Wyświetlenie odpowiedzi
              Czytając dyskusję nt. Lubuskich Kulinariów Regionalnych i II Gorzowskiego Festiwalu Piwnego chcielibyśmy, mimo jego krytyki przez użytkownika Gorzow, serdecznie zaprosić wszystkich zainteresowanych, również birofilów.
              Użytkowniku Gorzow - może warto by było odwiedzić imprezę a później ją krytykować ? Taka chyba natura Polaka, że lubi krytykować i narzekac. Nic się nie dzieje - źle, jak miasto coś organizuje - też źle. Nie każdemu można dogodzić ...
              Nam jako współorganizatorom bardzo dobrze współpracuje się z Urzędem Miasta Gorzowa czego wynikiem jest produkcja nowych piw miodowych (Gorzowiak jesne, Gorzowiak ciemne) i piwa cytrynowego (slow lime), które juz trafiły do sprzedaży. Festiwal w Gorzowie dopiero raczkuje a spotkania kolekcjonerskie są miłym urozmaiceniem imprezy.
              My ze swojej strony dołożymy wszelkich starań aby każdy birofil znalazł coś dla siebie - etykiety stare oraz nowości. Na naszym stoisku będzie można je otrzymać nieodpłatnie (więc użytkownik Gorzow nie musi zabierać pieniędzy )
              Zapraszamy na Festiwal
              Browar Witnica
              Ależ ja ZAPRASZAM, ile razy już to pisałem?!
              Browarowi może się dobrze współpracować z UM, macie oboje podobny interes. Ale nie musi to dotyczyć wszystkich innych.
              Nie było was jakoś pełniej w zeszłym roku. Cieszę się, że będzie was teraz więcej. W zeszłym roku niejako awansem poświęciłem wam tzn historii piwa z Witnicy osobną planszę w ramach wspomnianej tu wystawy. Zrobiłem to z własnej inicjatywy z konsultacją znanych wam birofilów z Witnicy. Pozdrawiam Prezesa Czyrkę, pewnie pamięta wymyśloną przez mnie markę BergBraeu i rozmowy o książce o Br.Wtinica sprzed parunastu lat? No i dzięki za transportery w zeszłym roku, pomogły urządzić i ochronić naszą wystawkę.

Comment

• interpid1
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2009.03
                • 762

Tego juz się czytać nie da ( mało macie bałaganu na Wiejskiej).Proszę o wpisy kto jedzie , może też się w niedzielę wybiorę.
                www.piwa-swiata.com www.slomisie.org

Comment

• e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19267

Festiwal ma swój wątek, Panowie. Nie będę przenosił za każdym razem.
                  Last edited by e-prezes; 2010-09-04, 21:10.

Comment

• HubertJ
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2007.05
                    • 188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                    P.S. "Limitowana" edycja portera witnickiego w dużych butlach już od roku jest dostępna w sklepach.

Nie do końca. Jest to pękata butelka szklana z etykietą promującą Gorzów.

Comment

• Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika HubertJ Wyświetlenie odpowiedzi
                      Nie do końca. Jest to pękata butelka szklana z etykietą promującą Gorzów.
                      Czyli jest inna butelka i inna etykieta, a zawartość taka sama jak w butelkach półlitrowych, za to za słoną cenę. Porter witnicki to jeden z moich ulubionych porterów, nie zmienia to faktu, że takie chłyty marketingowe nieustannie doprowadzały by mnie do białej gorączki, gdyby nie to, że mnie dodatkowo śmieszą
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• HubertJ
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2007.05
                        • 188

Dokładnie. Dlatego napisałem 'nie do końca'. Nie znam się zbyt dobrze na zbieraniu etykiet, ale jeżeli ktoś planuje kupić tego portera dla kolejnej etykiety, nie zazdroszczę

Pozdrawiam!

Comment

• danio_145
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2005.02
                          • 723

Wystarczyło jechać do Lublina gdzie giełda była świetna i problemy by poznikały

Comment

• pivaria
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.03
                            • 1538

Archiwalia

Tak trochę a propos:
                            PIVARIA - Z MIŁOŚCI DO PIWA!
                            www.pivaria.pl
                            https://www.facebook.com/pages/Pivar...72566796087490

Comment

• Gorzow
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2009.08
                              • 61

Tak tylko gwoli aktualizacji

Czy się myliłem twierdząc, że w dyskusję w godzinach pracy włączali się rok temu urzędnicy z Gorzowa? Gdzie podział się pseudobirofil Letron? Gdzie są organizatorzy tegorocznego "festiwalu"? Poza jakimiś rachityczną "promocją" na lokalnym podwórku cisza... Nawet na oficjalnej stronie miasta w rozdziale Warto być http://www.gorzow.pl/wydarzenia/ jest cisza... Za to w ramach info targowych na gorzow.pl najbardziej w oczy rzuca się ostrzeżenie przed oszustami Dopiero po dłuższym szukaniu znaleźć można to: http://www.gorzow.pl/podstrony/73710...rzesnia_2011_r. To już za 4 tygodnie bez mała i czy ktoś w Polsce o tym słyszał? Ciekawe jakie zdanie po tegorocznej edycji będzie miał kolega Pivaria?
                              Pozdrawiam

Comment

• pivaria
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.03
                                • 1538

(...) Ciekawe jakie zdanie po tegorocznej edycji będzie miał kolega Pivaria?
                                Pozdrawiam[/QUOTE]
                                Pozytywne. Czego i Panu życzę!
                                PIVARIA - Z MIŁOŚCI DO PIWA!
                                www.pivaria.pl
                                https://www.facebook.com/pages/Pivar...72566796087490

Comment

Przetwarzanie...
                                X