I ja też będe
2010.11.14 - Katowice, XI Giełda Birofiliów w Spiżu
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziBier bajtli bo moje jadą.
i uspołecznia z dziećmi piwowarów i birofilów
to do zobaczenia jutroNORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.
Comment
-
-
Giełda zaliczona, stan kapsli + 20, szczególnie cieszą te z browarów, które przeszły już do historii.
W SPIŻU brak pszenicznego, za to pojawił się porter - 10 zł/0,5 l, 5 zł/0,3 l. Po piwko trzeba było odstać jakieś 20 minut, ponieważ gros uczestników zabrała swoje szkło & plastiki."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
No dzięki Jasiu za kolejną giełdę. Oczywiście jak zawsze udana.
Piwowarowi dzięki za czekoladowe (wydaje się trochę bardziej goryczkowe na końcu od poprzedniego) oraz za porteru, oba piwa bardzo smaczne.
Kolejka do piwa praktycznie zawsze taka sama (jak i w poprzednich giełdach).
Wydaje mi się, że giełda giełdą, ale przede wszystkim to wielkie spotkanie towarzyskie.
Raz jeszcze wielkie dzięki.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jasiu_piwosz Wyświetlenie odpowiedziW niedzielę 14 listopada odbędzie się XI Giełda Birofiliów w Katowickim Spiżu.
Zaczynamy giełdować o 12.oo kończymy o 17.00.
Wszystkich bardzo serdecznie zapraszam.
Tak jak w maju na sali sportowej będzie miejsce dla mam z małymi pociechami i dla pań nie biorących udziału w zgiełku giełdowym a pragnących mieć na oku swoich birofilów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wizura Wyświetlenie odpowiedziMam sugestię dla Organizatora, aby skonsultować za rok termin giełdy( niech będzie choć tydzień różnicy), aby nie kolidowały ze sobą terminy z radomską Imprezą
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryx Wyświetlenie odpowiedziPrzecież nie kolidują, Radom w sobotę, Katowice w niedzielę. Ci którzy chcą i tak przyjadą na jedną z giełd, a może zaliczą i obie za jednym razem jak Jacek Jakubiec.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziTo prawda, dla chcącego nic trudnego!
Comment
-
-
Mi się udało wpaść na śląską giełdę po raz pierwszy i choć nie byłem długo to jestem bardzo zadowolony. Normalnie do Spiżu ciężko wejść, a tu oprócz innych piwek i Portera spróbowałem. Nawet niezły. Miło też było spotkać zacne grono browarbizowiczów - dzięki za miłe przyjęcie, szczególnie Łukaszowi za nalewki. Aha, hasło "wszystkie dzieci są nasze" wciąż obowiązuje.
Comment
-
-
Jasiu serdeczne dzięki za wspaniałą imprezę! Towarzysko super! Wiele znajomych mordek niespodziewanie się pojawiło.
Porter ze Spiża smaczny (numer 500. na mojej liście!). Portery od Łukasza jak zwykle wyśmienite. Dobrze, że nie piłem nalewek (i bez nich w domu poczułem się jakoś dziwnie senny ).
Trzymam za słowo ekipę ze Śląska i Zagłębia jeśli chodzi o grudniowe spotkanie w Genezie.
PS. Śliwa, czemu nie ubrałeś skórzanej kurteczki na giełdę!? Taka ładna była, Hamerykańska.
Comment
-
Comment