2011.01.22 - Warszawa, XII Zimowa Giełda Warszawska

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika volodos Wyświetlenie odpowiedzi
    Pojawienie się na giełdzie ok. 9,10 mnie nie interesuje, gdyż będzie już po ptokach...
    Giełda zaczyna się o 7 więc nie będzie po ptokach
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• dredon
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2010.03
      • 4

Witam
      Pierwszy raz wybieram się na taka giełdę i zastanawiam się czy będzie możliwość skosztowania, zakupu piwa domowego ?
      Może ktoś z forumowiczów przywiezie swoje produkty

Comment

• anteks
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dredon Wyświetlenie odpowiedzi
        Witam
        Pierwszy raz wybieram się na taka giełdę i zastanawiam się czy będzie możliwość skosztowania, zakupu piwa domowego ?
        Może ktoś z forumowiczów przywiezie swoje produkty
        Jan znam życie to przywiozą , ale o sprzedaży zapomnij
        Mniej książków więcej piwa

Comment

• misha22
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2008.12
          • 128

Ciekawe jak my tu zyjemy w tej Warszawie...szczególnie w soboty rano, z imprez wracam, zwykle "ugodzoną" dzień wczesniej furmanka..
          Od poczatku działania metra, wszystkim z Ursynowa zaczeło być strasznie daleko wszedzie tam gdzie metro nie dojezdza..czyli prawie wszedzie.. to taki miejscowy wtret był, za co przepraszam...
          Pozdrawiam
          M

Giełda mogłaby być bliżej centrum to fakt, tam jest strasznie daleko z centrum i rano mogą być problemy z dotarciem. Byłem na wielu giełdach i nigdzie nie było tak daleko od dworca. Dziękuje organizatorom. Może się pojawię Wasze zdrowie[/QUOTE]

Comment

• master_luki
            • 2002.02
            • 154

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika misha22 Wyświetlenie odpowiedzi
            Ciekawe jak my tu zyjemy w tej Warszawie...szczególnie w soboty rano, z imprez wracam, zwykle "ugodzoną" dzień wczesniej furmanka..
            Od poczatku działania metra, wszystkim z Ursynowa zaczeło być strasznie daleko wszedzie tam gdzie metro nie dojezdza..czyli prawie wszedzie.. to taki miejscowy wtret był, za co przepraszam...
            Pozdrawiam
            M

Giełda mogłaby być bliżej centrum to fakt, tam jest strasznie daleko z centrum i rano mogą być problemy z dotarciem. Byłem na wielu giełdach i nigdzie nie było tak daleko od dworca. Dziękuje organizatorom. Może się pojawię Wasze zdrowie
            [/QUOTE]

Widać że nigdy nie byłeś na giełdzie w Żywcu.Tam to dopiero jest blisko z dworca ,a z centrum to już tylko rzut beretem.Jakoś nigdy to nikomu nie przeszkadzało,a na pewno mojej skromnej osobie.
            Widzę że w stolicy macie jakieś kompleksy.Najlepiej żeby giełdy się odbywały na waszych podwórkach i to nie wcześniej jak po 12 w południe.
            Zero szacunku dla organizatorów.Którzy w swój wolny czas robią wszystko żeby was zadowolić .A wy i tak będziecie szukali dziury w całym.

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23928

Człek się przecież cieszy że będzie giełda i dziękuje organizatorom, zamknijmy tę odnogę dyskusji bo ponowne roztrząsanie kwestii odległości giełdy od dworca jest niepoważne.
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• master_luki
                • 2002.02
                • 154

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                Człek się przecież cieszy że będzie giełda i dziękuje organizatorom, zamknijmy tę odnogę dyskusji bo ponowne roztrząsanie kwestii odległości giełdy od dworca jest niepoważne.
                Też spać nie możesz

Comment

• anteks
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10768

mischa chyba cytował Andre , tylko troche mu nie wyszło
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andre84 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Czemu tak naskoczyliście na tą Karin?? Wyraziła tylko swoje zdanie, nie musicie się z nią zgadzać, ale niektóre słowa były przykre wobec niej. Jest jedna z niewielu dziewczyn kolekcjonerek a wy na nią najeżdżacie. Giełda mogłaby być bliżej centrum to fakt, tam jest strasznie daleko z centrum i rano mogą być problemy z dotarciem. Byłem na wielu giełdach i nigdzie nie było tak daleko od dworca. Dziękuje organizatorom. Może się pojawię Wasze zdrowie
                  Mniej książków więcej piwa

Comment

• misha22
                    • 2008.12
                    • 128

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                    mischa chyba cytował Andre , tylko troche mu nie wyszło
                    Dzieki,no nie wyszło,)
                    Do zobaczenia w Karuzeli, mikroklimat to tam jest!:
                    M

Comment

• master_luki
                      • 2002.02
                      • 154

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika misha22 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Dzieki,no nie wyszło,)
                      Do zobaczenia w Karuzeli, mikroklimat to tam jest!:
                      M
                      PRZEPRASZAM,myślałem ze to następny nawiedzony .

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23928

Posty z marudzeniem dot. umiejscowienia giełdy jak i z marudzeniem na marudzących wylatują w kosmos.
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Galu23
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2005.04
                          • 62

Moi drodzy , proszę nie marudźcie. Mieszkam niedaleko tego sławnego klubu Karuzela i uważam że miejsce to jest wyśmienite na naszą imprezę. Wcale nie jest tak daleko od dworca (tramwajem około 20 min, autobusem 15 min a w sobotę rano może nawet i krócej). Osobom z innych miast polcem zabrać aparat fotograficzny bo okolica jest urocza . Jest to tzw Osiedle Przyjaźń,gdzie mieszkali budowniczowie Pałacu Kultury , pełne drewnianych domków w starym radzieckim stylu, oraz pełne alejek z bogatą roślinnością, a i sam klub ma bogatą historę (uff trochę imprez w nim zaliczyłem ) Generalnie jest w nim sporo miejsca i fajny klimat.
                          A organizatorom polecam zrobić jeszcze jedną giełdę na wiosnę , gdzie po giełdzie będzie można wypić piwko na świeżym powietrzu . Klubik u medyków nie umywa się do karuzeli .

Comment

• Tumry
                            • 2003.01
                            • 204

Witajcie

Jelonki to też Warszawa (chociaż architektura drewniana, poradziecka, czyli miodzio inne niż wszystkie).
                            Znowu razem.
                            Miałem rok przerwy - posiwiałem, utyłem, ale może Marusia jeszcze mnie rozpozna.
                            Z Karuzeli do Ahumby blisko.
                            Jeśli przytelepię się z Ursynowa, to nie będzie warto wcześnie wracać... prawda ?
                            Tumry
                            sasiad47@gmail.com.pl
                            (gdyby wszyscy piwosze dobrej woli ...)

Comment

• Grothesk
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2005.11
                              • 811

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika karin861 Wyświetlenie odpowiedzi
                              No daleko, bo Centrum pasuje każdemu, a Jelonki niekoniecznie. Jak ktoś meiszka na Ursynowie czy Gocławiu to wybacz... To tak samo jakby ktoś zrobił giełdę na Gocławiu a Ty mieszkasz na Bemowie przykładowo.
                              Ja mieszkam na Grochowie, i linia nr 10 nie jeździ tutaj (zakładasz, ze 10 jeździ tu gdzie mieszkam? to się mylisz, a mieszkam 10 min od centrum), tylko 8... Jedyne co mi pozostaje (szczęść Boże) to autobus 523 bo jeździ od wczesnego poranka.
                              Czym się sugerowaliście przy wyborze miejsca? Można było zrobić ankietę, w końcu to kolekcjonerzy powinni mieć prawo głosu i wglądu w proces "rekrutacji" miejsca. Bo nie wierzę, że mieliście tylko jedno. Można było wybrać miejsce z lepszym dojazdem np. metrem, które jest szybkie.
                              Tak jak sobie przypomnę, że kiedyś udało mi się wyjechać w piątek późno w nocy na giełdę do Białej Podlaskiej, potem wrócić na kilkanaście godzin do Włodawy aby o 5 rano w niedzielę być już w drodze na giełdę do Spiża i aby po obiedzie wracać z powrotem do Poznania to przyznam, że Karina masz powody do narzekania!

Byłem na giełdzie w Hamm dwa lata temu lecąc z Poznania do Dortmundu a potem do Timisoary w Rumunii, kilka dni tam i lot z Arad do Dortmundu aby potem jechać całą noc pociągiem do Poznania. No, ale cóż...

Na giełdę do Elbląga w tamtym roku z Włodawy jechaliśmy chyba cały dzień, bo na bank u mnie przekroczyło 12h, no ale cóż... z prawej strony Wisły na lewą jest faktycznie hektar!

from Thomas with love

Comment

• karin861
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2006.02
                                • 597

Miło Thomasie, że pojawisz się w swojej znienawidzonej 'stolycy' na giełdzie bo dawno Twojej buziuni nie widziałam. With love and big hugs
                                Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X