2011.01.22 - Warszawa, XII Zimowa Giełda Warszawska
Collapse
X
-
Witam wszystkich,
Czytajac ten post przecieram ze zdziwienia ekran mojego komputera i oczom nie wierzę. Powiem tak - szczerze podziwiam cierpliwość organizatorów ... gdybym ja usłyszał takie komentarze, to prawdopodobnie nie zorganizowałbym już żadnej giełdy .... Jednak zdecydowana wiekszość Polaków to dziwna nacja - potrafią tylko narzekać, i to w sytuacji w której nie ma do tego żadnych powodów. O emaptii i docenieniu wysiłków innych ludzi nawet nie wspomnę ... LUDZIE !!! Nie dość, że grupa oddanych sprawie osób poświęca swój czas i organizuje z niemałym trudem giełdę, której realizacja stała do końca pod znakiem zapytania, to jeszcze wam nie pasuje, że musicie przejechać kilka przystanków komunikacji miejskiej z jednej dzielnicy Warszawy do drugiej.
Są ludzie, którzy zarwią pół nocy i będą jechać przez pół Polski, bo kieruje nimi pasja i szczera chęć miłego spędzenia czasu w gronie ludzi nadających na tych samych falach. Z mojej strony DZIEKUJĘ kolegom z Warszawy za możliwośc spotkania na styczniowej giełdzie !!! Do zobaczenia (jeśli zima i warunki drogowe nie pokrzyżują moich planów) ...Comment
-
Mam podobne zdanie jak powyżej.
Karin jak możesz psioczyć że giełda daleko i zły dojazd mieszkając w stolicy, co za maniery, no chyba że wg. Ciebie na radomską giełdę masz bliżej
.
Ja mam blisko 300 km a w perspektywie dwie zerwane noce na dojazd i powrót i nie narzekam.Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...Comment
-
Kolekcjonerzy zmotoryzowani (a tych na giełdach ostatnimi laty jest coraz więcej co tu ukrywać) bez najmniejszego problemu znajdą bezpłatne miejsca parkingowe w uliczkach wokół Klubu Karuzela.
Ci posiadający więcej towaru na sprzedaż/wymianę nie powinni mieć problemu z podjechaniem (ale nie parkowaniem) na krótki okres czasu pod samo wejście głowne i wypakowanie sięPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Ja po prostu wyraziłam swoje zdanie, i chyba do tego mam prawo prawda? Nie mam nic do organizatorów, bo bardzo ich cenię i lubię. Oceniłam tylko miejsce giełdy, to wszystko. Organizacja zawsze była dobra, tylko moim zdaniem (!!) lokalizacja jest nietrafiona! I to nie tylko ja tak uważam. To wszystko. A tu cały szum. Nie raz jeździłam na giełdy po 500km albo i więcej, i nie oto tu chodzi. Nie jestem osobą, która w całym roku giełdowym jeździ tylko do Warszawy na giełdę.
I proszę mnie nie obrażać, bo żadną tam "panienką" nie jestem, tylko kobietą!
Nie rozumiem po co cały ten sarkazm, jak tylko ktoś wyrazi jakieś zdanie, sprzeczne z jakimś innym to zaraz walą się gromy na głowę tej osoby.
I odpowiadając koledze mareks, który wprost uwielbia sypać swoimi superowymi dowcipami z rękawa - nie, nie mam PMS, za to Ty masz wrodzone spaczone poczucie humoru.
Kończę swój off-top. Do zobaczenia na giełdzie. Pozdrawiam Darka i Wojtka!Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.plComment
-
Jeżeli się nie mylę to Karuzela to fragment tzw. Jelonek - osiedla studenckiego.
Ja tam w wieku młodym - to był rok 1997 - przeformatowałem w swojej głowie pojęcie studenta.
Wcześniej myślałem, że studenci to ludzie światli, prawi i stanowiący wzory wszelkich cnót.
Wówczas kiedy przyjechałem do Warszawy do siostry, która tu studiowała i mieszkała właśnie na Jelonkach - pojęcie studenta nabrało zupełnie innych barw. A w klubie Karuzela miałem okazje wówczas być na kilku fajnych koncertach z bracią studencką i wypić nieco za dużo jak na 16 latka ukraińskiej, kupionej na pobliskiej (studenckiej) melinie wódki.
Jeżeli pomyliłem Karuzele to proszę o wybaczenie.
G.
P.S - Oczywiście będę!!Comment
-
Ja po prostu wyraziłam swoje zdanie, i chyba do tego mam prawo prawda? Nie mam nic do organizatorów, bo bardzo ich cenię i lubię. Oceniłam tylko miejsce giełdy, to wszystko. Organizacja zawsze była dobra, tylko moim zdaniem (!!) lokalizacja jest nietrafiona! I to nie tylko ja tak uważam.
Nie widzę aby ktoś inny protestował więc w czyim imieniu się wypowiadasz?
Udzielanie się na forum publicznym powoduje określone konsekwencje (np. krytykę) i dobrze jest o tym pamiętać zanim się coś napisze.
Taka jest biologia i wiele znanych mi kobiet oraz mężczyzn traktuje to jako coś naturalnego, co powoduje określone konsekwencje w relacjach międzyludzkich a nawet z tego żartuje.
Skoro Ciebie to obraża to trudno.
Niniejszym PRZEPRASZAM.Comment
-
Ja?!Przepraszam, ja tylko wyraziłam ZDANIE (swoje prywatne!), i nie było w mojej wypowiedzi krzty obrazy do kogoś, czy szumu. To Wy dalej na mnie naskoczyliście, jakbym popełniła jakąś zbrodnie wyrażać swój pogląd nt. lokalizacji giełdy. Na dodatek czytanie ze zrozumienie tu szwankuje - nie obraziłam organizatorów co mnie się tu zarzuca, nie obraziłam również żadnego członka forum... za to na mnie obrazy poleciały jak prezenty z worka na święta!
Po pierwsze miałeś już skończyć off-top kolego. A po drugie jakie konsekwencje? Że człowiek zaraz zostaje skrytykowany za swoje zdanie, odmienne od paru innych osób. O ile mi wiadomo mamy demokrację, i każdy ma prawo wyrazić swój pogląd. Tylko nie rozumiem, czemu od razu wyzywać kogoś za to, że "śmiał się udzielić" na browar.biz.
To już nie pierwsza taka sytuacja, że na kogoś określona ilość osób najeżdża na forum... I to jest przykre. Bo wiele osób zdecydowało się w ogóle nie pisać, tylko dlatego, że nie chce byś niesłusznie obrażonym, oskarżonym itp. A szkoda... bo wiele te osoby mogłyby wnieść do rozmowy. Każdy ma jakieś doświadczenia (nie tylko piwne). Skoro konsekwencją ma być krytyka, to również działa to w drugą stronę - można skrytykować np. czas giełdy, lokalizację, smak piwa, wypowiedź forumowicza itp. Ja skrytykowałam lokalizację.
A pamięć mam bardzo dobrą, i pamiętałam. Tylko nie przypuszczałam, że na tym forum jest tak mało tolerancji i szacunku.
To mój ostatni post w tym temacie.
P.S. Proszę organizatorów o to by, nie myśleli, że skrytykowałam ich działania, skrytykowałam tylko odległość giełdy od centrum. To wszystko. Na giełdy warszawskie zawsze z wielką przyjemnością jeździłam i jeździć będę, a to, że ktoś czerpie chorą satysfakcję z przekręcania moich słów chyba tylko po to by się kłócić to już nie moja sprawa. Ja kłócić się nie zamierzam. Wielki szacunek z mojej strony dla Was. PozdrawiamZbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.plComment
-
Przejdźcie sobie na PW, proszę.
Karin, Twoja wypowiedź została skrytykowana, bo wykazałaś zero pojęcia na temat organizacji sal na imprezy, a propozycja "referendum" była absurdalna. Jestem przekonana, że organizatorzy wybrali to, co było najlepsze, nie wiem, dlaczego Ty w to nie wierzysz (tak napisałaś), to nie było sympatyczne i stąd taki żywy odzew na Twoją wypowiedź. Mam nadzieję, że moja wypowiedź wyczerpuje temat Twoich wątpliwości, dlaczego dostałaś zjebkiDo zobaczenia na giełdzie
Comment
-
Przejdźcie sobie na PW, proszę.
Karin, Twoja wypowiedź została skrytykowana, bo wykazałaś zero pojęcia na temat organizacji sal na imprezy, a propozycja "referendum" była absurdalna. Jestem przekonana, że organizatorzy wybrali to, co było najlepsze, nie wiem, dlaczego Ty w to nie wierzysz (tak napisałaś), to nie było sympatyczne i stąd taki żywy odzew na Twoją wypowiedź. Mam nadzieję, że moja wypowiedź wyczerpuje temat Twoich wątpliwości, dlaczego dostałaś zjebkiDo zobaczenia na giełdzie
Resztę pozostawię bez komentarza.Ostatnia zmiana dokonana przez mareks; 2010-12-21, 13:02.Comment
-
Pozdrawiam
Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.plComment