Czemu tak naskoczyliście na tą Karin?? Wyraziła tylko swoje zdanie, nie musicie się z nią zgadzać, ale niektóre słowa były przykre wobec niej. Jest jedna z niewielu dziewczyn kolekcjonerek a wy na nią najeżdżacie. Giełda mogłaby być bliżej centrum to fakt, tam jest strasznie daleko z centrum i rano mogą być problemy z dotarciem. Byłem na wielu giełdach i nigdzie nie było tak daleko od dworca. Dziękuje organizatorom. Może się pojawię Wasze zdrowie
2011.01.22 - Warszawa, XII Zimowa Giełda Warszawska
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andre84 Wyświetlenie odpowiedziGiełda mogłaby być bliżej centrum to fakt, tam jest strasznie daleko z centrum i rano mogą być problemy z dotarciem. Byłem na wielu giełdach i nigdzie nie było tak daleko od dworca.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andre84 Wyświetlenie odpowiedzitam jest strasznie daleko z centrumPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andre84 Wyświetlenie odpowiedziByłem na wielu giełdach i nigdzie nie było tak daleko od dworca.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andre84 Wyświetlenie odpowiedzi. Byłem na wielu giełdach i nigdzie nie było tak daleko od dworca.
ps W Poznaniu tez było daleko i nikt nie narzekałMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Ło matko, Karin rzeczywiście przesadzasz. Taki straszny problem przejechać z dzielnicy do dzielnicy? A przecież przymusu żadnego, tudzież sprawdzania list obecności, nie ma, kto chce przyjedzie. I po co tyle bezsensownej pisaniny, ważne że jest giełda i na tym się skupmy. A dla zainteresowanych dodam, że z Dw. Centralnego linia 10 kursuje już od 4.32 co 20 minut, czas dojazdu 27 min. Na linię 8 nie ma co liczyć bo w weekendy zaczyna kursowanie dopiero od godz. 10.
Comment
-
-
Hej!
Jakieś szczegóły a propo giełdy? Co się będzie działo: wymiana etykiet czy degustacja dobrego piwa?
Co do kłótni, przyznam rację, że miejscówka kiepska. Niestety w Warszawie, co jest poza zasięgiem metra (ewentualnie tramwaju) jest kiepską lokalizacją I dziwię się, że osoby piszące: ten autobus od 10, ten od 11 tego nie zauważają. To jakby robić imprezę gdzieś w Polsce, gdzie kolej nie dojeżdża... No chyba, że wszyscy tutejsi piwowarzy są zmotoryzowani.
PS. rozumiem, że z Centralnego na miejsce dojeżdża tylko 501 i 507?
Comment
-
-
Rozumiem po powyższym poście Quina że nie byłeś jeszcze nigdy na giełdzie birofilistycznej więc odpowiadam: na każdej giełdzie tego typu jest i kupno i sprzedaż i wymiana zarówno etykiet jak i innych birofiliów a picie piwa (za wyjątkiem jednej giełdy jaką sobie przypominam) nigdzie nie było zabronione.
Miejscówka jest w zasięgu 3 tramwajów a więc zgodnie z tym co napisałeś (cyt."Niestety w Warszawie, co jest poza zasięgiem metra (ewentualnie tramwaju) jest kiepską lokalizacją) NIE klasyfikuje się do miejscówki kiepskiej
Na koniec pisząc już tak ogólnie do osób krytykujących tą przyznam sam - nie idealną -lokalizację : proponuję wpierw zapoznać się z aktualnymi kosztami wynajmu odpowiednich sal w Warszawie oraz kwestiami dotyczącymi legalnej sprzedaży alkoholu a póżniej mając choć podstawowe pojęcie - zabierać sensowny i coś wnoszący głos w tej kwestii.
Proszę zauważyć iż już jakiś czas temu zamieściliśmy post gdzie pytaliśmy Was o poradę w kwestii pomocy w znalezieniu odpowiedniej sali. Osoby krytykujące obecną lokalizację nie wiedzieć czemu nie podesłały WTEDY swoich propozycji.
Podaliśmy najlepsze wg nas środki komunikacji którymi można dojechać z Centralnego. Jeśli dla kogoś nie są najlepsze proponuję zajrzeć na stronę ZTM. Przystanki zlokalizowane najbliżej giełdy to "Konarskiego", "Czumy" , i "Bemowo-Ratusz".Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Przepraszam Cię Wojtku, ale nie masz racji pisząc o tym, że nie podawałam propozycji lokalizacji (bo jak rozumiem zaliczam się do "nieszczęsnej" grupy "krytykującej) - bo podawałam!
No ale nie ważne, i tak wiem że giełda będzie przednia i udana.
Pytanie: będą jakieś podstawki giełdowe od Jabłonowa?Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl
Comment
-
-
Nie ma za co przepraszać. Lokale które zaproponowałaś są chyba znane każdemu warszawiakowi i pewnie niejednemu nie-warszawiakowi i nie trzeba ich nam reklamować. Z racji ich renomy łatwo się domyśleć iż koszta wynajmu są naprawdę spore.
W temacie podstawek giełdowych możemy napisać tylko tyle iż planujemy je
Zapraszmy Was wszystkich do udziału w giełdzie.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Ok doczytałem o tramwajach... Mam nadzieję, że uda mi się połapać w tych przystankach na Centralnym (i daltego lepsze jest metro.
Z piwem chodziło, mi o to czy tak owe będzie można kupić? Wnioskując po poruszanym temacie koncesji rozumiem, że można i że będzie to dobre piwo O giełdzie birofilistycznej słyszałem raz, w tv, u mnie w okolicy w Krasnymstawie, i była mowa o wszystkim tylko nie o degustacji złotego trunku. Jak na razie nie pasjonuje mnie birofilia a raczej piwowarstwo, stąd celuję w konsumpcję a nie hobbystyczną wymianę kapsli i etykiet;-)
PS. dla przyjezdnych tutaj schemat przystanków na Centralnym
Comment
-
-
Dla przyjezdnych (i nie tylko): dobra wyszukiwarka połączeń http://jakdojade.pl/.
Osoby, preferujące metro muszą tylko uzbroić się w cierpliwość. W okolicy będzie przebiegać druga linia metra. Deweloperzy budujący po sąsiedzku osiedla mieszkaniowe, w reklamach już zachwalają dogodną lokalizację, w pobliżu stacji metra .Last edited by kibi; 2010-12-25, 01:01.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedziDla przyjezdnych (i nie tylko): dobra wyszukiwarka połączeń http://jakdojade.pl/.
Osoby, preferujące metro muszą tylko uzbroić się w cierpliwość. W okolicy będzie przebiegać druga linia metra. Deweloperzy budujący po sąsiedzku osiedla mieszkaniowe, w reklamach już zachwalają dogodną lokalizację, w pobliżu stacji metra .Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Przecież napisałem "uzbroić się w cierpliwość" .
Budowa drugiej linii już się zaczęła. Centralny odcinek ma być oddany w 2013 roku. Jeszcze nie ma decyzji, w którą stronę najpierw będzie on rozbudowywany. Od tej decyzji zależy na którą giełdę będzie można dojechać metrem .
Comment
-
-
A czy szponzor, czyli "mój lokalny browar", planuje jakąś degustacyjną nowinkę?
Pytam, bo przyjadę pewnie samochodem i nie wiem, czy taskać ze sobą butelczyny, coby zatankować na wynos?
Za nadmierne szczególarstwo i upierdliwość pytania z góry organizatorów przepraszam .
PS. A jak ktoś będzie jeszcze charczał nt. niewyrazistego dojazdu, zróbcie za rok giełdę na Tarchominie i krytykanci wymiękną .
Comment
-
Comment