2011.05.21 - Tychy - Jubil. Międzynarodowa Giełda Kolekcjonerów Piwnych Akcesoriów
Collapse
X
-
Giełda super. Podziękowania dla organizatorów. Lokalizacja fajna, bardzo dużo miejsca. Fajnie było spotkać wszystkich znajomych.
Nabyłem kilka ciekawych piw. Można było dostać np. piwa z Australii.
Ładna giełdowa podstawka. Więcej grzechów nie pamiętam.
PS. Do chłopaków z Żywca. Po ile sprzedawaliście A'la Grodziskie?Comment
-
Comment
-
-
tylko nazwę by trzeba zmienić nieco...na I giełdę BIFORFILIÓW...musiało być nieźle...
szkoda, że nie byłem...Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/Comment
-
N(..)
Liczebność uczestników i osób oglądających naprawdę duża, niestety wybór piw znikomy...
Warto odwiedzić; na każdego czeka prezent (w tym roku 2 okolicznościowe szklanki+ drobne gadżety), 1 piwo (Tyskie), konkursy i tradycyjna loteria na zakończenie. Niestety mała liczba osób z zagranicy (kilka osób z Czech). Brawa dla Śląskiego Klubu Birofilów za organizację.
Może organizatorzy wychodzili z założenia, że kolekcjonerzy to i tak się dowiedzą o terminie tej giełdy, ale niejednokrotnie przy takich okazjach można trafić na osobę spoza grona kolekcjonerów, która przytaszczy jakieś pudło ze strychu z ciekawymi okazami.Comment
-
Moim zdaniem nie najgorszy był wybór piw, bądź co bądź nie jest to festiwal piw a tylko giełda kolekcjonerska, na której oprócz tych kilku Czechów było również sporo Słowaków oraz ekipa z któregoś kraju nadbałtyckiego. Trochę słabo była ta giełda rozreklamowana wśród mieszkańców miasta. Brak było ulotek w środkach komunikacji czy informacji w prasie, nawet znajomy pracujący w hurtowni napojów o tej giełdzie dowiedział się ode mnie.
Może organizatorzy wychodzili z założenia, że kolekcjonerzy to i tak się dowiedzą o terminie tej giełdy, ale niejednokrotnie przy takich okazjach można trafić na osobę spoza grona kolekcjonerów, która przytaszczy jakieś pudło ze strychu z ciekawymi okazami.Mniej książków więcej piwaComment
-
Gielda byla bardzo udana, miejsce fantastyczne, super spotkania
szkoda ze nie moglismy sprobowac Kormorana, ale Imielin nam nie smakowal
wzialem ze soba sasiada no i bardzo mu sie spodobalo, kupil sobie kufel i bedzie chyba ze mna jezdzil na gieldy))
Katalog czeskich podstawek piwnych http://www.coasters.cz
nowa strona z kolekcja podstawek - prawie gotowa :-D
http://beer.agaslayer.czComment
-
Jestem zdegustowany brakiem butelek p/w z Opola. Marku, musisz coś z tym zrobić- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
...albo przytaszczy na giełdę pudło śmieci a wydaje jej się, że ma w nim "cuda na kiju". Chyba trafiłem na taką osobę bo za niemieckie podstawki, które inni sprzedają po kilkadziesiąt groszy chciała 10 zł za sztukę.Comment
-
Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘComment
-
Giełda bardzo dobrze zorganizowana,niestety nie będę jej dobrze wspominał ponieważ skradziono mi cenny otwieracz :-( ,...poza tym jeden z moich znajomych kolekcjonerów był bardzo zdegustowany faktem że chcąc kupić piwo Pilsner Urquell usłyszał że nie może bo...jest z Warszawy...bywa i tak.Comment
-
To raczej specyficzne poczucie humoru, bo przecież nie było PU dostępnego z kranu... niech się Kolega cieszy że nie jest z Sosnowca, prawda Jasiu?Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-05-24, 15:26.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Wiem i nie chodzi mi o ilość gapiów a o nowe osoby z tą samą pasją, szukające czegoś konkretnego lub osoby posiadające tzw."śmieci" a nie zainteresowane kontynuowaniem zbierania. Jeśli tak pozostanie to na giełdy przychodzić będą organizatorzy i kilkunastu forumowiczów.Comment
-
Comment