Koszulka Giełdowa
2011.06.04 - 32 Międzynarodowa Giełda Birofiliów w Grodzisku Wlkp.
Collapse
X
-
Dla jadących z Poznania z Dworca Autobusowego jedzie bus firmy Leonidas do Sławy przez Grodzisk Wlkp , odjazd o godz 8,10 .
Autobus PKS relacji Poznań -Gubin godz 6,30
Autobus PKS relacji Poznań - Wolsztyn godz 9.00
czas podróży około 60min
W Grodzisku zatrzymują się prawie przy samym DK Rondo ( 200m)Mniej książków więcej piwaComment
-
I po giełdzie.
Atmosfera bardzo kameralna i towarzyska, co bardzo ostatnio cenię w tego typu imprezach. Frekwencja porównywalna do lat ubiegłych, z lekką tendencją spadkową, o ile dobrze szacuję. Kiełbaski smaczne, piwo zimne, kobiety gorą... kobiet za wiele nie było, ale było pozytywnie i miło!
Dziękuję Organizatorom za imprezę i doceniam trud włożony w przedsięwzięcie giełdowe. Wyszło lepiej niż dobrze. Brawo!
Kolekcjonersko giełda pełna skrajności, bo nie wymieniłem z nikim ani jednej podstawki zagranicznej, za to uzupełniłem mnóstwo nowości z Polski. Wielkopolska to zdecydowany raj dla zbieraczy kapsli, w Grodzisku było nas sporo (nas, bo ja też zbieram złom ;-P) i dzięki uprzejmości kolegów kolekcjonerów, bo wiele rzeczy dostałem bezpłatnie, zbiór się powiększył o naście egzemplarzy ekstra. Wielkie dzięki!
Za rok, obowiązkowo wybieram się do Grodziska. Warto!
Wielkie dzięki dla DarJota i Albeertosa za transport z/do Poznania. Wasze zdrowie!
TomekComment
-
Akurat z tą oceną bym polemizował. To był chyba najtańszy na rynku wyrób kiełbaskopodobny. Poza tym wszystko w porządku. Jak za 7 zł za "bilet wstępu", to zestaw pamiątek był bardzo bogaty: koszulka, dwa piwa w butelkach, smycz, etykiety, do tego owa kiełbaska i piwo na miejscu.
Wydaje się, że giełda mniejsza niż zeszłoroczna. Pewnie to skutek zmiany terminu i bliskiego sąsiedztwa z giełdą w Żywcu.
Dla mnie udana. Po raz pierwszy od dwóch lat (dzięki życzliwej pamięci Jacka J.) trafiła do mnie odznaka z migającymi diodami.
Za rok znowu będę.Comment
-
Wiesz, Pieczarku... śląska ani toruńska to to nie była, ale jak na parówę za 5zł za kilogram, to weszła i wyszła całkiem bezproblemowo.Pewnie dlatego, że głodny byłem i nie spałem całą noc... ;-P Od kiełbasy bardziej mnie zmartwił keczup, bo miał w składzie całą tablicę Mendelejewa, a ja generalnie stronię od tego typu sztuczności, ale raz się żyje i zjadłem. W restauracji bym kelnera opie...lił normalnie za podanie takiego świństwa.
A propos tego typu "spraw". Podczas ostatniej giełdy tyskiej, sympatyczni bądź co bądź państwo od cateringu, tą samą ręką kasowali pieniądze i nakładali na tackę rzeczy typu sałata, plaster pomarańczy do dekoracji, kromki chleba... Podejrzewam, że gdyby kiełbasa nie była z gorącego gara to nakładaliby ją ręką. Chciałem już podziękować za współpracę, ale ponownie, głód po całonocnej podróży zrobił swoje. Szkoda, że ludzie nie mają wyobraźni w tych kwestiach. A robić taką fuszerę to naprawdę trzeba mieć fantazję i nigdy chyba nie słyszeć o żółtaczce...
Cieszę się bardzo, że w Grodzisku, sanitarnie, było bez zastrzeżeń. I za rok, jak już wcześniej pisałem, przyjadę z przyjemnością na giełdę ponownie.
TomekComment
-
No to kwestie epidemiologiczne mamy już wyjaśnione
Gięta była faktycznie nie najwyższych lotów ale jak Tomek zauważył weszła i wyszła także nie ma co drzeć szat nad nią
Dla mnie termin giełdy był w końcu sprzyjający bo w ostatnich latach zwykle pokrywał się z wyjazdami wakacyjnymi i nie dawałem rady. Tym bardziej cieszę się, że w tym roku się udało. Kolekcjonersko bardzo dobrze, towarzysko jeszcze lepiej.
Podziękowania dla Albeertosa za podróż, dla Pieczarka za cesję kuponu, dla Grupy Wolsztyńskiej oraz Browaru Szał Ciał (albo Szał Piw) za wysokiej klasy atrakcje piwne
no i dla organizatorów za organizację.
Do następnego roku!Comment
-
Dzięki Tomaszu.Comment
-
TomekComment
-
Nie chcę odpowiadać za swojego przedmówcę, ale podejrzewam, że chodziło o aspekt kolekcjonersko-wymienny. Nie ukrywajmy, Grodzisk pomimo swej renomy, nie jest gigantem giełdowym jak giełdy na Śląsku czy w Żywcu, i pewnie to miał na myśli Łukasz. Ja sam zrobiłem może z 5 wymian na kapsle, 2-3 na podstawki i na tym właściwie koniec. Z drugiej strony, do Grodziska nie jechałem aby się TYLKO wymieniać, a przede wszystkim spotkać znajomych, porozmawiać, rozdać ulotki, napić się piwa etc.Za rok będę obowiązkowo.
TomekComment
-
Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘComment
-
2-3 wymiany na podstawki a wymiana na 2-3 podstawki to różnica.
Widać wymiana madonlukasza z Grotheskiem to jedna z tych 2-3 (Grotheska). I mogła być nawet na sporą ilość tych podstawek (polskich)(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Comment