2011.08.27 - Serbia, Gospođinci - I Breweriana Meeting
Pierwsza giełda kolekcjonerska w Serbii
Czas 08:00 - 13:00
O szczegółach więcej jak dostanę odpowiedź na pytania
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Już wiem, ze będą kolekcjonerzy z Serbii, Słowacji, Bułgarii i Bośni. Miejsce jeszcze nie znane gdyż chłopaki mają dwie potencjalne miejscówki, nie wiadomo jeszcze na która padnie
Ja w tym roku na pewno nie pojadę ale na przyszły rok już się szykuję (jak będzie)
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Już wiem, ze będą kolekcjonerzy z Serbii, Słowacji, Bułgarii i Bośni. Miejsce jeszcze nie znane gdyż chłopaki mają dwie potencjalne miejscówki, nie wiadomo jeszcze na która padnie
Ja w tym roku na pewno nie pojadę ale na przyszły rok już się szykuję (jak będzie)
Się rozruszała Jewropa normalnie! Giełda w Mołdawii, w Bułgarii, w Serbii. Fiu fiu... Robi się coraz ciekawie. Wybiera się ktoś na giełdę do Starej Zagory w Bułgarii za miesiąc, że o tej serbskiej giełdzie nie wspomnę?
Niezrażony kąśliwymi uwagami , kontynuuję podróż po Belgradzie.
Tutaj mamy piętnaście kranów z piwami różnych produkcji i różnych stylów - od Paulanera przez browary Crow i Kors. Od pilsnera przez pszenicę, apa, ipy, kwasy. Fotka nieześrodka.
Pub z zakazem palenia w środku, który to zakaz Serbowie mają w żopu. Jakieś czternaście kranów, 400 dinarów (16 zł) za piwo. Pszeniczne zakażone, w sumie to nie polecam.
W dniach 08-09.06.2012 w Moutfort w Luksemburgu odbędzie się European Breweriana Exchange Meeting , wielka giełda kolekcjonerska. W programie m.in stoiska mikrobrowarów z Luksemburga, specjalne piwo na giełdę oraz mnóstwo kolekcjonerów z całej Europy i nie tylko. Szczegóły na życzenie. ...
We invite you to take part in the 24th Ukrainian beer attribute collectors meeting, that will be held on the 26-27th of September 2009 in Kyiv, Ukraine.
Program of the meeting:
26th September 2009
8.00 –9.00 registration of the meeting...
Comment