2011.10.22 - Tychy, Jesienna Giełda Birofilów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Promil03
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.10
    • 2833

60 zł

Comment

• Doodeck
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.05
      • 1612

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedzi
      Gdyby nie Doodeck to 55 zeta poszłoby się... (dzięki ).
      Marcin, oddam Ci chyba te 55 złotych w gotówce - niestety kufel strzaskał się po drodze na drobne kawałki, a klapkę ukradli złomiarze

Nie chciałeś przyznać się do własnych urodzin - w dodatku Chrystusowych... W.S.T.Y.D.
      Last edited by Doodeck; 2011-10-22, 13:05.
      Dalekosiężny
      Obserwator
      Obiektów
      Dynamicznie
      Epatujących
      Ciekawymi
      Koncepcjami

Comment

• kiszot
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2001.08
        • 8114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedzi
        Miło było spotkać kiszota i pomęczyć go trochę szalikiem Zagłębia (fotki w moim podpisie).
        Do zobaczenia w Spiżu
        Trzeba było robić fotki jak używałem go do czyszczenia butów.
        Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
        1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
        Mein Schlesierland, mein Heimatland,
        So von Natur, Natur in alter Weise,
        Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
        Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• tyskikufel
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2003.04
          • 772

podziękowanie dla wszystkich prawdziwych kolekcjonerów !!!!!!!! za udział w giełdzie i szlachetnej licytacji , zebraliśmy ponad 2 tyś złoty, dla 2 letniego dziecka,, niestety zdążył się też przykry incydent , najstarszemu polskiemu kolekcjonerowi który skończył już 80 lat ktoś ( niestety z naszego grona !!!!) skradł torbę z dokumentami i etykietami które zakupił na giełdzie ,koledzy birofile powinniśmy tępić tego typu zachowanie !!!!!!!!!!!!! i będziemy informować z nazwiska i imienia o takim bydlaku !!!! ja przeboleję butelkę portera który wylicytowałem na tej szlachetnej aukcji który też mi też skradziono , ale wiem już od kolegów kto to zrobił i ta osoba niech nie przyjżdżają już do Tychów, jeszcze raz dziękuję tym osobom które coś wylicytowały na aukcjach lub przekazały birofilia na licytację, a wszystkim pozostałym za przybycie na giełdę i miłą atmosferę !!!!!!!!!!!!!!!

Comment

• wizura
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2007.01
            • 199

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tyskikufel Wyświetlenie odpowiedzi
            podziękowanie dla wszystkich prawdziwych kolekcjonerów !!!!!!!! za udział w giełdzie i szlachetnej licytacji , zebraliśmy ponad 2 tyś złoty, dla 2 letniego dziecka,, niestety zdążył się też przykry incydent , najstarszemu polskiemu kolekcjonerowi który skończył już 80 lat ktoś ( niestety z naszego grona !!!!) skradł torbę z dokumentami i etykietami które zakupił na giełdzie ,koledzy birofile powinniśmy tępić tego typu zachowanie !!!!!!!!!!!!! i będziemy informować z nazwiska i imienia o takim bydlaku !!!! ja przeboleję butelkę portera który wylicytowałem na tej szlachetnej aukcji który też mi też skradziono , ale wiem już od kolegów kto to zrobił i ta osoba niech nie przyjżdżają już do Tychów, jeszcze raz dziękuję tym osobom które coś wylicytowały na aukcjach lub przekazały birofilia na licytację, a wszystkim pozostałym za przybycie na giełdę i miłą atmosferę !!!!!!!!!!!!!!!
            Marek, niestety minęły te dawne czasy, że każdy - każdemu ufał Pamiętam, giełdy z lat 90ych, zostawiałeś wartościowe przedmioty- wychodziłes i po iluś godzinach były na swym miejscu,. Jak mówią Czesi - to se ne wrati. Swoją stroną - Klub mógł nie robić na Forum Romanum swych wyborów, tylko np. o 7ej i spoko.Po co były te hałaśliwe informacje dla Kolekcjoenerów mało- istotne, a zakłócające dyskusje

Comment

• agaslayer
              • 2009.06
              • 219

To se nevrátí i jeszcze mowimy "dobře už bylo" (to chyba tlumaczyc nie musze)

gielda udana, dziekuje Darkowi za dojazd i odjazd, super atmosfera, podobala mi sie licytacja, chociaz nic nie wygralem, to i tak jestem szczesliwy ze moglem cos dorzucic na licytacje i ze komus smakuje Radegast lub okolicznosciowa szklanka z Ostravara
              kielbasa fajna a Plzen lepszy niz u mnie w domu ze szklanki ! (probowalem wczoraj zeby porownac smaki )

brawa organizatorom, podziekowania dla znajomych
              Katalog czeskich podstawek piwnych http://www.coasters.cz

nowa strona z kolekcja podstawek - prawie gotowa :-D
              http://beer.agaslayer.cz

Comment

• winczer
                • 2002.05
                • 233

" ...będziemy informować z nazwiska i imienia o takim bydlaku !!!! ja przeboleję butelkę portera który wylicytowałem na tej szlachetnej aukcji który też mi też skradziono , ale wiem już od kolegów kto to zrobił i ta osoba niech nie przyjeżdża już do Tychów.... "

Marku - to TRZEBA nagłośnić...
                Zapewne wielu
                / tak jak ja / browarowiczów, będzie chciało wiedzieć kto jest tą " czarną owcą " wśród przybywających na giełdy.

Tak jak pisał kol. ' wizura '

" ...Pamiętam, giełdy z lat 90ych, zostawiałeś wartościowe przedmioty- wychodziłes i po iluś godzinach były na swym miejscu,. Jak mówią Czesi - to se ne wrati... "

ja też z nostalgią wspominam te zamierzchłe czasy - jak zaczynałem przygodę z birofilią 21 lat temu... :-(

A tak z " innej beczki" to DZIĘKUJĘ organizatorom za organizację, wszystkim 'ludkom' za przybycie i miłą atmosferę - jak zwykle wszystko naprawdę o'kay...
                Pij piwo.....będziesz wielki!!!

ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA: http://www.youtube.com/watch?v=NyjkqS-TwFs

Comment

• Fala
                  • 2004.07
                  • 671

"dajcie" jakieś fotki z giełdy
                  Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
                  Admin ma zawsze rację

PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ

Comment

• beerek62
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛
                    • 2010.04
                    • 1046

Fajnie było i kolekcjonersko i towarzysko. Piwo wylicytowane dla Ignaca smakowało wspaniale
                    Pozdrowienia dla Huberta i Krzysia.
                    Beerkowa kolekcja polskiego szkła piwnego
                    Poszukuję : 1) szklanka Browar Soma w Warszawie

Comment

• Doodeck
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.05
                      • 1612

Tutaj informacja z TV Silesia
                      Dalekosiężny
                      Obserwator
                      Obiektów
                      Dynamicznie
                      Epatujących
                      Ciekawymi
                      Koncepcjami

Comment

• Fishka
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2009.10
                        • 7

A tutaj moja skromna fotorelacja

http://pl.fotoalbum.eu/Fishka/a652349/slideshow

Comment

• cororo
                          • 2003.04
                          • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tyskikufel Wyświetlenie odpowiedzi
                          Marek napisz! Ostrzegaj! Jeśli nie tu to zainteresowanym na pw. To jest już nienormalne. Szczerze nie da się już odejść od stolika na giełdzie. Nam ginie coś cały czas, kapsle, etykiety, podstawki. Mieliśmy pod rząd 5-6 giełd że zawsze czegoś brakowało. Wybierają najlepsze rzeczy więc to widać. Tych którzy kradną jest wielu. To nie są jednostki. Eliminujmy przestępców.
                          Last edited by cororo; 2011-10-23, 15:32.

Comment

• DAREK7
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2002.06
                            • 60

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cororo Wyświetlenie odpowiedzi
                            Marek napisz! Ostrzegaj! Jeśli nie tu to zainteresowanym na pw. To jest już nienormalne. Szczerze nie da się już odejść od stolika na giełdzie. Nam ginie coś cały czas, kapsle, etykiety, podstawki. Mieliśmy pod rząd 5-6 giełd że zawsze czegoś brakowało. Wybierają najlepsze rzeczy więc to widać. Tych którzy kradną jest wielu. To nie są jednostki. Eliminujmy przestępców.
                            Są też i ci DOBRZY. Wypadła mi przy jakim stoliku kasa i po odejścu znalazca mi ją oddał.
                            Jeszcze raz dziękuje.

Comment

• Rzeszowiak
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2009.04
                              • 1597

To jest patologia naszego społeczeństwa

Comment

• cyborg_marcel
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.03
                                • 3467

Cholera, przykre te kradzieże...
                                Tym bardziej, że - moim skromnym zdaniem - jedna z fajniejszych atmosfer giełdowych w ten łykend panowała.

Podziękowania dla organizatorów za całokształt.
                                PS. Prośba o wcześniejszą informację przy okazji następnej aukcji i zbiórek pieniężno-nakrętkowych - ponoć niektórzy nie zdążyli tu wyczytać zapowiedzi.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
                                Trzeba było robić fotki jak używałem go do czyszczenia butów.
                                Naoczni świadkowie byli zbyt zszokowani. Za to Twoje przedramię ma całą sesję na kilku aparatach.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck Wyświetlenie odpowiedzi
                                Nie chciałeś przyznać się do własnych urodzin - w dodatku Chrystusowych... W.S.T.Y.D.
                                E... Śpiewał mu chórek "100 lat" przez parę sekund, więc chyba aż tak się nie zatajniaczył.
                                Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

Przetwarzanie...
                                X