W związku z dużym zainteresowaniem Warsztatami, zakładam nowy temat. Po to, abyśmy już wcześniej wiedzieli, jakiego piwa chcemy spróbować od domowych piwowarów, w jakiej kolejności itd.
Pozwolę sobie zacząć.
Browar Sokoli Staw zaproponuje w tym roku:
1. warka 35 APA (60 IBU, 11 Blg);
2. warka 36 AIPA ( 100 IBU, 15 Blg);
3. warka 37 Hardcore Chmiel (40 IBU, 10,5 Blg);
4. warka 34/Hot Chili Sauce Stout (15 IBU, 13 Blg, scala Scoville 1500, albo i więcej - naprawdę ostrrrry)
Pozwolę sobie zacząć.
Browar Sokoli Staw zaproponuje w tym roku:
1. warka 35 APA (60 IBU, 11 Blg);
2. warka 36 AIPA ( 100 IBU, 15 Blg);
3. warka 37 Hardcore Chmiel (40 IBU, 10,5 Blg);
4. warka 34/Hot Chili Sauce Stout (15 IBU, 13 Blg, scala Scoville 1500, albo i więcej - naprawdę ostrrrry)
Comment