Zapraszam szczególnie tych, którzy chcą się przekonać jak smakuje piwo pszeniczne potraktowane innymi drożdżami niż do piw pszenicznych. Dziwnie smakuje.
Dzięki inicjatywie Basika i Piotry każdy piwowar na wejściu dostanie kartonik do wypełnienia - nazwa browaru, kto jest piwowarem i jakie piwa są do degustacji.
Właśnie to mi przypomina, że muszę spakować długopisy... Ale weźcie też swoje, bo mam zaledwie 10 sztuk na straty
Blondynka – Blond Ale –eks. 17%
Belgian Pale Ale – eks. 13,5%
Pils Seniora – German Pils – eks. 11,5%
WiezenBock – eks. 17,5%
Rusalka – Wittbier – eks. 16%
Bursztynowe – Imperial India Pale Ale – eks. 17,8%
Pewnie wystawimy się z Browarem "Szałaput".
Na burzliwej: Tripel XXX
Na cichej: Amber Ale,
W butelkach: Belgian Wheat, AIPA, Porter Bałtycki, American Stout,
Comment