Czy wiadomo już kiedy i o której planowane jest ogłoszenie wyników konkursu (przy okazji czy znany jest ramowy program festiwalu)? Mam szkołę w weekend i chciałbym jakoś to poukładać z wyprzedzeniem .
ogłoszenie wyników, jak zwykle, w sobotnie popołudnie (jakoś po warsztatach). Szczegóły postaram się podać jak już będą znane.
Co do planu ramowego, to czego oczekujesz? Nikt Cię nie będzie od stoiska do stoiska oprowadzał :P
W sobotę o 10tej są wykłady, później zaczynają się warsztaty piwowarskie.
Podczas długiego weekendu odbyła się runda eliminacyjna. Do finału przeszło:
a. Czech pils - 12 piw
b. Wariacje na temat Witbiera - 14 piw
c. Classic Rauchbier - 11 piw
d. English IPA - 13 piw
Kategoria Bohemian Pilzner:
1 miejsce – Jacek Domagalski - 38,2 punków
2 miejsce – Maciej i Przemysław Domagalski 37,2 punków
3 miejsce – Paweł Masłowski - 36,8 punków
4 miejsce – Szymon Kierszniowski - 36 punków
5 miejsce – ex aequo Mariusz Bystryk i Czesław Działak - 30,6 punktów
6 miejsce – Waldemar Pitala - 28,6 punktów
Kategoria Wariacje na temat Witbiera:
1 miejsce – Szymon Budziejko - 38,4 punktów
2 miejsce – Andrzej Miler - 37,4 punktów
3 miejsce – Waldemar Pitala - 34,8 punktów
4 miejsce – Jeży Miler - 33,2 punktów
5 miejsce – Mariusz Bystry - 31,8 punktów
6 miejsce – Paweł Akonom - 31 punktów
Kategoria EIPA:
1 miejsce – Dariusz Pięta - 36,6 punktów
2 miejsce – Tomasz Borowczak - 35,8 punktów
3 miejsce – Bogdan Markocki - 33,4 punktów
4 miejsce – Mateusz Kupracz - 31,8 punktów
5 miejsce – Jacek Stachowski - 29,8 punktów
6 miejsce – Waldemar Pitala - 29,6 punktów
Kategoria Classic Rauchbier:
1 miejsce – Stanisław Szeliga - 43,6 punktów
2 miejsce – Kacper Rykis - 42 punkty
3 miejsce – Robert Gumieniak - 36,6 punktów
4 miejsce – Rajmund Petrzyk - 34,6 punktów
5 miejsce – Jacek Stachowski - 33,2 punktów
6 miejsce – Jerzy Miler - 30,2 punktów
Kategoria Wariacje na temat Witbiera:
1 miejsce – Szymon Budziejko - 38,4 punktów
2 miejsce – Andrzej Miler - 37,4 punktów
3 miejsce – Waldemar Pitala - 34,8 punktów
4 miejsce – Jeży Miler - 33,2 punktów
Kategoria Bohemian Pilzner:
1 miejsce – Jacek Domagalski - 38,2 punków
2 miejsce – Maciej i Przemysław Domagalski 37,2 punków
3 miejsce – Paweł Masłowski - 36,8 punków
4 miejsce – Szymon Kierszniowski - 36 punków
5 miejsce – ex aequo Mariusz Bystryk i Czesław Dziełak - 30,6 punktów
6 miejsce – Waldemar Pitala - 28,6 punktów
Kategoria Wariacje na temat Witbiera:
1 miejsce – Szymon Budziejko - 38,4 punktów
2 miejsce – Andrzej Miler - 37,4 punktów
3 miejsce – Waldemar Pitala - 34,8 punktów
4 miejsce – Jerzy Miler - 33,2 punktów
5 miejsce – Mariusz Bystry - 31,8 punktów
6 miejsce – Paweł Akonom - 31 punktów
Kategoria EIPA:
1 miejsce – Dariusz Pięta - 36,6 punktów
2 miejsce – Tomasz Borowczak - 35,8 punktów
3 miejsce – Bogdan Markocki - 33,4 punktów
4 miejsce – Mateusz Kupracz - 31,8 punktów
5 miejsce – Jacek Stachowski - 29,8 punktów
6 miejsce – Waldemar Pitala - 29,6 punktów
Kategoria Classic Rauchbier:
1 miejsce – Stanisław Szeliga - 43,6 punktów
2 miejsce – Kacper Rykis - 42 punkty
3 miejsce – Robert Gumieniak - 36,6 punktów
4 miejsce – Rajmund Petrzyk - 34,6 punktów
5 miejsce – Jacek Stachowski - 33,2 punktów
6 miejsce – Jerzy Miler - 30,2 punktów
Dzisiaj wszyscy zwycięzcy otrzymają ode mnie emaile z instrukcją obsługi nagród.
Pełna lista nagród dostępna na stronie Wrocławskich Warsztatów Piwowarskich, ale dodatkowo jeszcze zamieszczam tutaj:
W związku z dużym zainteresowaniem Piwowarów tego typu działaniami podjęliśmy współpracę z Browarem Widawa, który ufundował tegoroczną nagrodę Grand Prix (czyli dla piwa, które uzyska najwyższą ilość punktów wśród wszystkich kategorii łącznie) w postaci
uwarzenia zwycięskiego piwa w Browarze Widawa, oraz
nagrody pieniężnej w wysokości 1000 zł od Browaru Widawa
dla Grand Prix – zaproszenie na relaksujący pobyt w Zespole pałacowo-hotelowym Jedlinka, które obejmuje 1 nocleg w komfortowym pokoju dwuosobowym ze śniadaniem, kolację w Browarze Jedlinka połączoną z degustacją warzonych tam piw, dostęp do sauny i jacuzzi oraz zwiedzanie Pałacu Jedlinka z indywidualnym przewodnikiem.
III miejsca we wszystkich kategoriach: 3 deski degustacyjne (dla każdego po 3, nie łącznie 3), czyli 3 x 4 dowolne piwa, po 125 ml, do odbioru w lokalu
Od Słodowni Strzegom: Za miejsca I, II i III we wszystkich kategoriach: bony rabatowe 20% – na zakupy do 1000 zł netto w sklepie internetowym Słodowni Strzegom.
Od sklepu Homebeer: We wszystkich kategoriach: I miejsca: 15% rabatu na zakupy w sklepie II i III miejsca: 10% rabatu na zakupy w sklepie.
Rabat obowiązuje przez 3 miesiące od ogłoszenia wyników Konkursu i nie sumuje się z innymi rabatami w sklepie.
Od sklepuBrowamator: We wszystkich kategoriach: I miejsca: fermentor BA ( skala, kranik, rurka fermentacyjna) + zestaw 6 saszetek drożdży Fermentis (do wyboru) + Dziennik Piwowara 2014 + kapsle kolorowe 4 x 50 szt. II miejsca: fermentor BA (skala, kranik) + zestaw 4 saszetek drożdży Fermentis (do wyboru) + Dziennik Piwowara 2014 + kapsle kolorowe 3 x 50 szt. III miejsca: fermentor BA (skala)+ zestaw 2 saszetek drożdży Fermentis (do wyboru) + Dziennik Piwowara 2014 + kapsle kolorowe 2 x 50 szt.
Od Organizatorów Konkursu, czyli Wrocławskiej Inicjatywy Piwowarskiej:
- Kalendarz Piwowara dla laureatów miejsc I, II i III we wszystkich kategoriach -t'shirt XI Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie dla laureatów miejsc I, II i III we wszystkich kategoriach.
Comment