2013.11.23 - Olsztyn, Cykliczne spotkanie piwowarów domowych

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kazimierz_W
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2009.05
    • 689

2013.11.23 - Olsztyn, Cykliczne spotkanie piwowarów domowych

W Browarni Stara Warszawska spotykamy się co miesiąc by wymienić doświadczenia, sprawdzić nasze wyroby, oraz dowiedzieć się czegoś więcej o poszczególnych stylach piwa.

Najbliższe spotkanie już w tę sobotę 23.11.- tematem przewodnim będzie Brown Porter. Plan spotkania jest taki:
    18:00 zaczynamy kurs sensoryczny (krótki wykład i zapoznanie się z wadami występującymi w piwie)
    19:00 Bocian robi wprowadzenie do brown portera (historia od milda do portera + poczęstunek mildem)
    20:00 oceniamy piwa w stylu brown porter (przyniesione przez piwowarów)
    21:00 pijemy piwo z baru.
    Pewnie bardziej się to rozciągnie w czasie, ale to ogólny plan.

Plan na kolejne spotkania to: Grudzień-Rosanke, Styczeń-CDA, Luty-..., Marzec-Stout(open), Kwiecień-..., Maj-RIS

Polecam również nasz Browarmiacki wątek u konkurencji
    Last edited by Kazimierz_W; 2013-11-22, 12:20. Powód: literówka
    Browar Bociana smaczny od rana
    Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!

http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626
  • canigggia
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.10
    • 451

Kurcze, a ja akurat w tę sobotę muszę być w Gdańsku. No nic, mam nadzieję, że na grudniowy termin będę już dostępny!
    Browarnik Tomek
    TomCani

Grimness, Frost and Northern Darkness!!!

Comment

• Kazimierz_W
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🍼🍼
      • 2009.05
      • 689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika canigggia Wyświetlenie odpowiedzi
      Kurcze, a ja akurat w tę sobotę muszę być w Gdańsku. No nic, mam nadzieję, że na grudniowy termin będę już dostępny!
      Przemyśl to dobrze jeszcze raz. Ominie Cię moja prelekcja oraz moje dwa mildy. Są to powody co najmniej wystarczające, by ciąć się tępą żyletką.
      Browar Bociana smaczny od rana
      Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!

http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626

Comment

• canigggia
        Porucznik Browarny Tester
        • 2009.10
        • 451

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kazimierz_W Wyświetlenie odpowiedzi
        Przemyśl to dobrze jeszcze raz. Ominie Cię moja prelekcja oraz moje dwa mildy. Są to powody co najmniej wystarczające, by ciąć się tępą żyletką.
        Niestety mam w Gdańsku spotkanie piwne, pokonkursowe i niestety nie rozdzielę się na dwoje
        Browarnik Tomek
        TomCani

Grimness, Frost and Northern Darkness!!!

Comment

Przetwarzanie...
        X