Zachodniopomorski Oddział Terenowy Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych
ma zaszczyt zaprosić na:
III Szczeciński Konkurs Piw Domowych
15 marca 2014
Stara Komenda, Szczecin
W tej edycji piwa oceniamy w trzech kategoriach:
American Stout - kategoria 13E wg BJCP
Other Smoked Beer - kategoria 22B wg BJCP
Pumpkin Ale (piwo dyniowe) - kategoria 21A wg BJCP uzupełniona o poniższe wytyczne:
Piwo dyniowe (dyniowe ale) to każde piwo górnej fermentacji z dynią dodaną na etapie zacierania, gotowania
czy też fermentacji, oferujące typowy dla niej aromat. Może on być zarówno subtelny jak i intensywny, ale zawsze harmonijny
i naturalny. Aromat dyni nie może być przytłumiony przez chmiel. Piwo może być, ale nie musi, dodatkowo przyprawione.
Zalecane są przyprawy typowe dla ciasta dyniowego: imbir, gałka muszkatołowa, goździki, cynamon, ziele angielskie.
W odczuciu powinno być łagodne i dość pełne. Goryczka niska do brak.
Regulamin
Formularz zgłoszeniowy
7 marca 2014 - ostateczny termin przysyłania piw i wpłaty wpisowego
Nagrody dla każdej kategorii:
1 miejsce:
Bon 100zł na zakupy w Centrum Piwowarstwa
25kg słodu pilzeńskiego od Browaru Witnica
Bon 60zł na zakupy w Piwoszarnia.pl
Voucher na 10 kompletów etykiet z Bottlabel.pl
2 miejsce:
15kg słodu pilzeńskiego od Browaru Witnica
Bon 40zł na zakupy w Piwoszarnia.pl
Voucher na 10 kompletów etykiet z Bottlabel.pl
3 miejsce:
10kg słodu pilzeńskiego od Browaru Witnica
Bon 20zł na zakupy w Piwoszarnia.pl
Voucher na 10 kompletów etykiet z Bottlabel.pl
Lista sponsorów i nagród nie jest zamknięta!
Wstępny skład jury:
Volker R. Quante - sędzia PSPD
Tomasz Rogaczewski - sędzia BJCP
Grzegorz Stachurski - sędzia PSPD
Bartosz Regulski - sędzia PSPD
Szymon Ruciński - sędzia PSPD
Maciej Piaszczyński - sędzia PSPD
Tomasz Ołtuszewski - sędzia PSPD
Artur Pasieczny - sędzia PSPD
Agnieszka Lipińska - Browar Bosman
ma zaszczyt zaprosić na:
III Szczeciński Konkurs Piw Domowych
15 marca 2014
Stara Komenda, Szczecin
W tej edycji piwa oceniamy w trzech kategoriach:
American Stout - kategoria 13E wg BJCP
Other Smoked Beer - kategoria 22B wg BJCP
Pumpkin Ale (piwo dyniowe) - kategoria 21A wg BJCP uzupełniona o poniższe wytyczne:
Piwo dyniowe (dyniowe ale) to każde piwo górnej fermentacji z dynią dodaną na etapie zacierania, gotowania
czy też fermentacji, oferujące typowy dla niej aromat. Może on być zarówno subtelny jak i intensywny, ale zawsze harmonijny
i naturalny. Aromat dyni nie może być przytłumiony przez chmiel. Piwo może być, ale nie musi, dodatkowo przyprawione.
Zalecane są przyprawy typowe dla ciasta dyniowego: imbir, gałka muszkatołowa, goździki, cynamon, ziele angielskie.
W odczuciu powinno być łagodne i dość pełne. Goryczka niska do brak.
Regulamin
Formularz zgłoszeniowy
7 marca 2014 - ostateczny termin przysyłania piw i wpłaty wpisowego
Nagrody dla każdej kategorii:
1 miejsce:
Bon 100zł na zakupy w Centrum Piwowarstwa
25kg słodu pilzeńskiego od Browaru Witnica
Bon 60zł na zakupy w Piwoszarnia.pl
Voucher na 10 kompletów etykiet z Bottlabel.pl
2 miejsce:
15kg słodu pilzeńskiego od Browaru Witnica
Bon 40zł na zakupy w Piwoszarnia.pl
Voucher na 10 kompletów etykiet z Bottlabel.pl
3 miejsce:
10kg słodu pilzeńskiego od Browaru Witnica
Bon 20zł na zakupy w Piwoszarnia.pl
Voucher na 10 kompletów etykiet z Bottlabel.pl
Lista sponsorów i nagród nie jest zamknięta!
Wstępny skład jury:
Volker R. Quante - sędzia PSPD
Tomasz Rogaczewski - sędzia BJCP
Grzegorz Stachurski - sędzia PSPD
Bartosz Regulski - sędzia PSPD
Szymon Ruciński - sędzia PSPD
Maciej Piaszczyński - sędzia PSPD
Tomasz Ołtuszewski - sędzia PSPD
Artur Pasieczny - sędzia PSPD
Agnieszka Lipińska - Browar Bosman
Comment