Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
2014.05.09-11 - XI Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie - wykłady - propozycje tematów
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Undeath Wyświetlenie odpowiedziDla mnie dobrymi tematami byłyby:
- Najczęstsze wady piwa ze względu na np.- źle przeprowadzona fermentacje, drożdże (ilość, i ich wady), dobór składników
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziMoże jakieś szkolenie z hejtu
Wykłady: WODA widzę... OK.
Najczęstsze wady: rozumiem, że chodzi Ci kurs warzenia dla zaawansowanych, coś w stylu "Jak zrobić perfekcyjne piwo"?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziMoże być, ale to bardziej jako warsztaty otwarte. Chcesz poprowadzić?
Wykłady: WODA widzę... OK.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNajczęstsze wady: rozumiem, że chodzi Ci kurs warzenia dla zaawansowanych, coś w stylu "Jak zrobić perfekcyjne piwo"?
Comment
-
-
A to zależy, czy ta morda () oznacza, że żartujesz, czy że się bardzo cieszysz, bo jesteś kompetentny i chcesz przygotować piękny wykład z prezentacją
Comment
-
-
Pani Mario kochaniutka - nie dam rady, termin mi koliduje. Tak że to był żart, niestety.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Undeath Wyświetlenie odpowiedziNo nie do końca o to, bo perfekcyjne piwo to mit Ale jeżeli będzie w tej formie co napisałem powyżej punkty to tak!
WODA - Mason podchwycił temat i już się zapisał na przyśpieszone studia podyplomowe na Uniwersytecie Przetwórstwa Wody, żeby w maju sprostać naszym wymaganiom
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Undeath Wyświetlenie odpowiedziDla mnie dobrymi tematami byłyby:
- Woda do piw, ph, siarczki itp.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Undeath Wyświetlenie odpowiedzi- Najczęstsze wady piwa ze względu na np.- źle przeprowadzona fermentacje, drożdże (ilość, i ich wady), dobór składników
Ja bym chętnie posłuchał wykładu piwowara, który przeszedł z domowego warzenia na komercyjne i mógł opowiedzieć jakie rzeczy zaczynają być naprawdę ważne, kiedy zwiększamy skalę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc Wyświetlenie odpowiedziJa bym chętnie posłuchał wykładu piwowara, który przeszedł z domowego warzenia na komercyjne i mógł opowiedzieć jakie rzeczy zaczynają być naprawdę ważne, kiedy zwiększamy skalę.
To i mnie by zaciekawiło."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pomyślałem chwilę o tych technikach na dobre piwo. Moim zdaniem ciekawą opcją byłyby wykłady wykłady piwowarów domowych, którzy warzą wybitne piwa. Np. trzech jeden po drugim opowiada o swoich technikach. Z założeniem, że "ja robię tak ja opowiadam i np. wygrywam konkursy", nic nie jest przedstawiane jako prawdy objawione, a słuchacze zrobią z tą wiedzą co im się podoba, jednak wiedzą, że nie są faszerowani suchą teorią.
Comment
-
-
Sekrety zdradzać?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pewnie są. Przy każdym sprzęcie inne.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment