Kto jak dojeżdża i gdzie będzie nocował? - rozmowy forumowiczów

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
    A porównałeś, bo mam wrażenie, że się nie orientujesz , a i pewnie nie jedziesz na FDP? Np dwugwiazkowy hotel Wieniawa, nawet bliźej rynku głównego niż Ibis kosztuje w dniach 9-11.05 za dwie noce 153 zł. Pensjonat obok stadionu The Willton Bed & Breakfast za dwie noce w czasie FDP 220 zł.
    Ale patrzysz jedynki? Bo dwójka kosztuje chyba tyle samo co w tamtym roku. 260 PLN za dwie noce za pokój czyli 130 za noc czyli 65 od osoby za nocleg. To nie jest wygórowana cena.
    Chcesz jedynkę to bulisz
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Marcin_wc
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.09
      • 2115

"Hotel" Wieniawa pamięta chyba ze trzy systemy wstecz, a remontu ani jednego.

Taksówka do centrum nie ma wielkiego sensu, bo w 20min można dojechać komunikacją. Spod stadionu, bez przesiadek.

Comment

• emes
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.08
        • 4275

Wątek trochę zboczył z tematu o który mi konkretnie chodziło. Ibis jest partnerem FDP, więc moja uwaga skupia się jak on się w tej sytuacji zachowuje. Co robi ? Podwyższa ceny tylko na FDP. Tego nie robi konkurencja, która nie jest partnerem FDP. Wyobraźcie sobie taką sytuację, że deklarujecie się przyjść z większą grupą do pubu i informujecie o tym ten pub. A pub podwyższa wam ceny piw dokładnie wtedy, kiedy przychodzicie. Następnego dnia ceny spadają do sprzed wizyty.
        To jest OK ?

Comment

• TTOP
          Porucznik Browarny Tester
          • 2013.03
          • 449

Bez przesady, kumpel ostatnio kupował 2 noclegi w dwójce na czas FDP w Ibisie stadion właśnie - zapłacił 119zł/pokój/dobę. Ja rezerwując w styczniu zapłaciłem 99zl. To jest wyraźna różnica, owszem, ale tak już jest - później rezerwujesz, więcej bulisz. Ostatnio rezerwowałem Ibisa 2-3 tyg przed terminem pobytu, cena była 119zł właśnie. Nie jestem pewien, czy ta cena ma związek z FDP, czy z ogólną (generalna, odgórną) polityką firmy.

Comment

• Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
            I ? Weekend tydzień wcześniej kosztuje dużo taniej, a tu partner FDP ma specjalne wyższe ceny w czasie festiwalu.
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
            Takich partnerów się likwiduje. W roku następnym, bo w tym to już pewnie niewiele się da zrobić. Tak samo na imprezie trzeba zgłaszać wszelakie próby cwaniakowania i sprzedaży nieświeżych czy wadliwych produktów. Dwa czy trzy lata temu zgłosiłem Marusi sprzedawcę nieświeżych kiełbas z rusztu. Miał zostać wyeliminowany w roku następnym. Nie wiem czy to miało faktycznie miejsce, ale trzeba zgłaszać tego typu uwagi bez wątpienia.
            To, że Hotel był partnerem FDP w poprzednich latach, nie oznacza, że jest to tytuł dożywotni. W tym roku mają inną politykę i nie są partnerem FDP.

Co do zgłoszeń o nieświeżych produktach - nie wyrzucamy ich na śmietnik, nie ma obaw
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• TTOP
              Porucznik Browarny Tester
              • 2013.03
              • 449

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia

Co do zgłoszeń o nieświeżych produktach - nie wyrzucamy ich na śmietnik, nie ma obaw
              Produktów czy informacji?

Bo jak pierwszego - to źle, a jak drugiego - dobrze
              Ostatnia zmiana dokonana przez TTOP; 2014-03-12, 12:08.

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP
                Produktów czy informacji?

Bo jak pierwszego - to źle, a jak drugiego - dobrze
                No faktycznie, dwuznacznie to wyszło Oczywiście chodziło o to, że informacji nie lekceważymy.
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• emes
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.08
                  • 4275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP
                  Bez przesady, kumpel ostatnio kupował 2 noclegi w dwójce na czas FDP w Ibisie stadion właśnie - zapłacił 119zł/pokój/dobę. Ja rezerwując w styczniu zapłaciłem 99zl. To jest wyraźna różnica, owszem, ale tak już jest - później rezerwujesz, więcej bulisz. Ostatnio rezerwowałem Ibisa 2-3 tyg przed terminem pobytu, cena była 119zł właśnie. Nie jestem pewien, czy ta cena ma związek z FDP, czy z ogólną (generalna, odgórną) polityką firmy.
                  Widocznie przesadziłem z formą przekazu, że nie rozumiesz treści w której chodzi o zasady, a nie o pieniądze.

Comment

• gwzd
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2012.01
                    • 622

Wróciły bilety po 39zł na niedzielnego Ryanaira do Modlina

Comment

• white666
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2010.02
                      • 54

wróciły za 19 zł. kupiłem wylot z modlina w czwartek i powrót w niedzielę dla 2 osób - 77,64 zł. piątek też był po 19
                      Ostatnia zmiana dokonana przez white666; 2014-03-27, 19:16.

Comment

• white666
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2010.02
                        • 54

czy ktoś z Szanownych Piwowarów bądź Piwowarek jedzie samochodem i byłby w stanie zabrać skrzynkę mojego piwa do Wrocławia? lecę samolotem i niestety nie jestem w stanie wziąć nic płynnego a chciałbym wziąć udział w spotkaniu. Z góry dziękuję

Comment

• iron
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🍼🍼
                          • 2002.08
                          • 6771

Co za czasy, kiedyś jeździło się na tego typu imprezy zwykłymi pociągami pośpiesznymi, lub osobowymi, często po nocy, a najbardziej wybredni ekspresami.

A dziś - Polskie busy, samochody i samoloty...

W d...ch się od tego dobrobytu poprzewracało
                          bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                          Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                          Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13961

Ja czekam aż organizatorzy FDP zamontują takie urządzenie do transportu. Koniec z hotelami
                            Attached Files

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• gwzd
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2012.01
                              • 622

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika white666
                              czy ktoś z Szanownych Piwowarów bądź Piwowarek jedzie samochodem i byłby w stanie zabrać skrzynkę mojego piwa do Wrocławia? lecę samolotem i niestety nie jestem w stanie wziąć nic płynnego a chciałbym wziąć udział w spotkaniu. Z góry dziękuję
                              Mam podobny problem, chyba wyślę kurierem do znajomego we Wrocku

Comment

• breslauer
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.05
                                • 2690

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia
                                uwaga dla Warszawiaków - pojawiła się dziś promocja Ryanair - ja nabyłem bilety Modlin-Wrocław, Wrocław-Modlin 9 maja wylot (21.45) 11 maja powrót (17.55 z WRO) za całe 79 zł w obie strony
                                No popatrz Piecia - jakby Ci ktoś 10 lat temu, na spotkaniach we Wro przy kuflach Szwejka, powiedział, że będziesz do Wrocka na warsztaty latał samolotem to byś nie uwierzył ...

Comment