Zapraszamy na pierwszą serię profesjonalnych szkoleń sensorycznych organizowanych przez Mazowiecki Oddział Polskiego Stowarzyszenie Piwowarów Domowych. Na każdym z czterech spotkań będziemy zajmowali się pięcioma różnymi związkami aromatyczno-smakowymi. W przyszłości najprawdopodobniej szkolenia zostaną powtórzone. Cechy piwa degustujemy ze szkła, objętość ok. 50 ml, próg wyczuwalności na poziomie x3 (+ jedna próbka x6). Piwem bazowym, jak na Warszawę przystało, będzie Królewskie. Każdy z aromatów zostanie dogłębnie omówiony, uczestnicy dostana też handouty ze szczegółowymi informacjami do utrwalenia. Każde szkolenie to tylko 18 miejsc!
Szkolenia odbywają się w Bloku Żab, Żabińskiego 2, II klatka, przyziemie.
Terminy szkoleń i cechy piwa:
1. 4 VI, godz. 19: diacetyl, skunksowy, merkaptan, metaliczny, papier
2. 5 VI, godz. 19: fenolowy, kwaśny, h2s, DMS, kwas masłowy
3. 18 VI, godz. 19: aldehyd octowy, chmielowy, octan izoamylu, geraniol, ziarno
4. 19 VI, godz. 19: heksanian etylu, maślan etylu, koci, świeżo ścięta trawa, kwas kaprylowy
Cena za jedną degustację (5 aromatów + wzór) to 30 zł dla członków PSPD i 50 zł dla osób spoza PSPD. Pierwsze spotkanie będzie bardziej na luzie, sprawdzimy sobie formułę, kolejne szkolenia będą pewnie trochę bardziej formalne (z przedstawieniem PSPD itp.).
Wpłaty proszę dokonywać na moje konto:
Paweł Leszczyński
16 1140 2004 0000 3702 7066 0384
Tytuł: imię, nazwisko, nr ew. legitymacji członka PSPD i nr szkolenia/szkoleń
czyli np.: Paweł Leszczyński, 83, 1, 4.
Na każdą degustację mamy tylko 18 miejsc. O przyjęciu decyduje kolejność wpłat ;-) Można podesłać mailem - mazowiecki@pspd.org.pl - potwierdzenie przelewu i fakt samego zapisu.
Pozdrawiam
Paweł Leszczyński
prezes Mazowieckiego Oddziału Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych
Szkolenia odbywają się w Bloku Żab, Żabińskiego 2, II klatka, przyziemie.
Terminy szkoleń i cechy piwa:
1. 4 VI, godz. 19: diacetyl, skunksowy, merkaptan, metaliczny, papier
2. 5 VI, godz. 19: fenolowy, kwaśny, h2s, DMS, kwas masłowy
3. 18 VI, godz. 19: aldehyd octowy, chmielowy, octan izoamylu, geraniol, ziarno
4. 19 VI, godz. 19: heksanian etylu, maślan etylu, koci, świeżo ścięta trawa, kwas kaprylowy
Cena za jedną degustację (5 aromatów + wzór) to 30 zł dla członków PSPD i 50 zł dla osób spoza PSPD. Pierwsze spotkanie będzie bardziej na luzie, sprawdzimy sobie formułę, kolejne szkolenia będą pewnie trochę bardziej formalne (z przedstawieniem PSPD itp.).
Wpłaty proszę dokonywać na moje konto:
Paweł Leszczyński
16 1140 2004 0000 3702 7066 0384
Tytuł: imię, nazwisko, nr ew. legitymacji członka PSPD i nr szkolenia/szkoleń
czyli np.: Paweł Leszczyński, 83, 1, 4.
Na każdą degustację mamy tylko 18 miejsc. O przyjęciu decyduje kolejność wpłat ;-) Można podesłać mailem - mazowiecki@pspd.org.pl - potwierdzenie przelewu i fakt samego zapisu.
Pozdrawiam
Paweł Leszczyński
prezes Mazowieckiego Oddziału Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych
Comment