W czwartek i piątek zajrzymy do Wrocławia na Dzień Piwa i Chleba odbywającego się w ramach cyklicznego Jarmarku Produktów Świeżych. Impreza ma trwać od 10:00 do 20:00.
Wrocław, pl. Nowy Targ:
Browar.biz i Centrum Piwowarstwa będzie miało na miejscu swoje stanowisko, więc będzie można coś wspólnie pobojkotować.
Czwartek - 11:30 - 18:00:
Jak uwarzyć piwo poczynając od ześrutowanego słodu - czyli z pełnym zacieraniem - zaprezentujemy na stanowisku Centrum Piwowarstwa w czwartek od godz. 11:30. Wspólnie będziemy zacierać, wysładzać, filtrować, chmielić Modern Bittera, piwo górnej fermentacji.
Piątek - od 11:30 do 15:00:
W drugi dzień na stanowisku Centrum Piwowarstwa uwarzymy piwo średnio trudną metodą - tj będziemy mieszać różne ekstrakty słodowe i chmielić je według naszej receptury. Nachmielimy wspólnie piwo w stylu American Pale Ale - mocno chmielone i aromatyczne zarazem.
Obok stanowiska warzelniczego Centrum Piwowarstwa zapraszamy gości jeszcze nie obytych z piwnym tematem na ścieżkę edukacyjną pt. "Jak powstaje piwo" oraz na wspólne pogawędki przy dobrym piwie.
Wrocław, pl. Nowy Targ:
Browar.biz i Centrum Piwowarstwa będzie miało na miejscu swoje stanowisko, więc będzie można coś wspólnie pobojkotować.
Czwartek - 11:30 - 18:00:
Jak uwarzyć piwo poczynając od ześrutowanego słodu - czyli z pełnym zacieraniem - zaprezentujemy na stanowisku Centrum Piwowarstwa w czwartek od godz. 11:30. Wspólnie będziemy zacierać, wysładzać, filtrować, chmielić Modern Bittera, piwo górnej fermentacji.
Piątek - od 11:30 do 15:00:
W drugi dzień na stanowisku Centrum Piwowarstwa uwarzymy piwo średnio trudną metodą - tj będziemy mieszać różne ekstrakty słodowe i chmielić je według naszej receptury. Nachmielimy wspólnie piwo w stylu American Pale Ale - mocno chmielone i aromatyczne zarazem.
Obok stanowiska warzelniczego Centrum Piwowarstwa zapraszamy gości jeszcze nie obytych z piwnym tematem na ścieżkę edukacyjną pt. "Jak powstaje piwo" oraz na wspólne pogawędki przy dobrym piwie.
Comment