Częstochowski Krąg Lokalny BRACTWA PIWNEGO wspólnie z Częstochowską Organizacją Turystyczną zapraszają piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
VI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Garść podstawowych informacji:
Termin: koniec czerwca 2015 (dokładna data zostanie podana niebawem)
Miejsce: Częstochowa
Kategorie konkursowe:
- American Pale Ale (10A. American Pale Ale - wg BJCP)
- Oktoberfest (03B. Oktoberfest - wg BJCP)
- Wędzone (22B. Other Smoked Beer - wg BJCP)
- Świąteczne ( 21B.Christmas/Winter Specialty Spiced Beer - wg BJCP )
- Piwo niskoalkoholowe . Celem tej kategorii jest popularyzowanie piw o niskiej zawartości alkoholu. Do konkursu piwowarzy mogą zgłaszać smaczne, dobrze pijalne piwa o zawartości alkoholu od 0 do 4 ABV%. Piwa zgłoszone do konkursu zostaną zbadane laboratoryjnie w celu uzyskania dokładnej zawartości alkoholu.
Nagrody specjalne:
I. Przyznawana dla piwowara, którego piwo otrzyma największą liczbę punktów w ze wszystkich piw zgłoszonych do konkursu (prócz piwa w kategorii niskoalkoholowe). Nagrodzony będzie miał możliwość uwarzyć to piwo w Browarze Wąsosz.
II. Przyznawana za zajęcie l pierwszego miejsca w kategorii Piwo Świąteczne
Cieszymy się, że tak jak w ubiegłych latach, będzie to możliwość uwarzenia przez laureata, piwa opartego na zwycięskiej recepturze w browarze restauracyjnym „Czenstochovia”.
Kontakt:
Wszelkich dodatkowych informacji udziela:
Andrzej Grzeliński (Admiro)
Tel. 602 311 103
ckpdbp@gmail.com
Niebawem pojawią się kolejne, istotne informacje dotyczące konkursu.
VI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Garść podstawowych informacji:
Termin: koniec czerwca 2015 (dokładna data zostanie podana niebawem)
Miejsce: Częstochowa
Kategorie konkursowe:
- American Pale Ale (10A. American Pale Ale - wg BJCP)
- Oktoberfest (03B. Oktoberfest - wg BJCP)
- Wędzone (22B. Other Smoked Beer - wg BJCP)
- Świąteczne ( 21B.Christmas/Winter Specialty Spiced Beer - wg BJCP )
- Piwo niskoalkoholowe . Celem tej kategorii jest popularyzowanie piw o niskiej zawartości alkoholu. Do konkursu piwowarzy mogą zgłaszać smaczne, dobrze pijalne piwa o zawartości alkoholu od 0 do 4 ABV%. Piwa zgłoszone do konkursu zostaną zbadane laboratoryjnie w celu uzyskania dokładnej zawartości alkoholu.
Nagrody specjalne:
I. Przyznawana dla piwowara, którego piwo otrzyma największą liczbę punktów w ze wszystkich piw zgłoszonych do konkursu (prócz piwa w kategorii niskoalkoholowe). Nagrodzony będzie miał możliwość uwarzyć to piwo w Browarze Wąsosz.
II. Przyznawana za zajęcie l pierwszego miejsca w kategorii Piwo Świąteczne
Cieszymy się, że tak jak w ubiegłych latach, będzie to możliwość uwarzenia przez laureata, piwa opartego na zwycięskiej recepturze w browarze restauracyjnym „Czenstochovia”.
Kontakt:
Wszelkich dodatkowych informacji udziela:
Andrzej Grzeliński (Admiro)
Tel. 602 311 103
ckpdbp@gmail.com
Niebawem pojawią się kolejne, istotne informacje dotyczące konkursu.
Comment