2016.10.21-23 - Toruń, II Flisacki Konkurs Piw Domowych

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • telek
    Podpułkownik Chmielowy
    🥛🥛🥛
    • 2011.05
    • 552

    2016.10.21-23 - Toruń, II Flisacki Konkurs Piw Domowych

    Kujawsko-Pomorski Oddział Terenowy Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych zaprasza piwowarów domowych do uczestnictwa w Drugim Flisackim Konkursie Piw Domowych, który odbędzie się w dniach 21-23 października 2016 roku
    Konkurs zostanie przeprowadzony zgodnie z Zasadami Dobrej Praktyki dla Konkursów Piw Domowych PSPD zawartymi w Przewodniku dla Organizatorów Konkursów Piw Domowych PSPD.
    Konkurs przeprowadzony zostanie w następujących kategoriach:
    - Marcowe (Oktoberfest)
    - Albae Cervesiae, sięgający do tradycji piwowarskich Kujaw i Pomorza (cechy stylu jak w ubiegłym roku, szczegółowy opis pojawi się do połowy lipca 2016 roku)
    - Rye Stout
    Regulamin Konkursu zostanie opublikowany do końca lipca 2016 roku.

    Współorganizatorem konkursu jest Carpe Kraft - największy wielokran w Toruniu, głównym sponsorem Browar Wąsosz, w którym Zwycięzca - laureat tytułu Wielkiego Toruńskiego Mistrza Piwowarskiego uwarzy piwo według zwycięskiej receptury.

    Pozostałych sponsorów podamy wkrótce.
  • telek
    Podpułkownik Chmielowy
    🥛🥛🥛
    • 2011.05
    • 552

    #2
    Do grona sponsorów dołączył Browamator oraz Frementum Mobile.
    Regulamin Konkursu znajdziecie tu: http://pspd.org.pl/forum/download/file.php?id=1327

    Comment

    • telek
      Podpułkownik Chmielowy
      🥛🥛🥛
      • 2011.05
      • 552

      #3
      Flisacki KPD może pochwalić się "już" swoim logo.
      Attached Files

      Comment

      • telek
        Podpułkownik Chmielowy
        🥛🥛🥛
        • 2011.05
        • 552

        #4
        Lista piwowarów, którzy zgłosili swoje piwa do konkursu (przepraszam za ewentualne literówki powstałe przy przepisywaniu ze zgłoszeń):

        Rye Stout:
        Szymon Synak
        Patryk Kranc
        Marek Lutowski
        Jarosław Trudziński
        Łukasz Śledziński
        Browar Fachowcy
        Bartłomiej Czarny
        Ireneusz Misiak
        Marcin Sumara, Daniel Skotnicki
        Paweł Powroźnik
        Artur Zajączkowski
        Zbigniew Hajdyła
        Michał Kordek
        Marcin Przybylski
        Tomasz Podeszwa, Jakub Krupa
        Marcowe:
        Jarosław Trudziński
        Krzysztof Zach
        Mariusz Bystryk
        Jakub Eger
        Zbigniew Hajdyła
        Albae Cervesiae:
        Patryk Kranc
        Marek Lutowski
        Maciej Osiński
        Magdalena Bergmann

        W związku z powyższym komisje sędziowskie będą pracować zgodnie z poniższym harmonogramem (kalibracja już ruszyła):

        RS:
        - kalibracja w piątkowy wieczór (20:00),
        - eliminacje w sobotę od 11:00
        - finały w niedzielę od 11:00
        M/O:
        - kalibracja w piątkowy wieczór (20:00),
        - ocena w sobotę od 11:00
        AC:
        - kalibracja w sobotę po południu,
        - finały w niedzielę od 11:00

        Wybór najlepszego piwa Konkursu i ogłoszenie wyników w niedzielę popołudniu.

        Comment

        • telek
          Podpułkownik Chmielowy
          🥛🥛🥛
          • 2011.05
          • 552

          #5
          Jury złożone z certyfikowanych sędziów PSPD (dla Albae Cerevisiae dodatkowo Bartłomiej Łyczak – „odkrywca” stylu w archiwach toruńskich) oceniło zgłoszone piwa i wybrało laureatów w poszczególnych stylach:
          Rye Stout:
          Pierwsze miejsce zajął Patryk Kranc i otrzymuje:
          - 25 kg pale ale Weyermann® + chmiele Citra i Simcoe po 3 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 3 szt ufundowane przez Browamatora
          - surowce piwowarskie od browaru Wąsosz
          - drożdże od Fermentum Mobile
          Drugie miejsce zajęli Tomasz Podeszwa i Jakub Krupa i otrzymują:
          - 15 kg pale ale Weyermann® + chmiel Citra i Simcoe po 2 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 2 szt
          - surowce piwowarskie od browaru Wąsosz
          - drożdże od Fermentum Mobile
          Trzecie miejsce zajął Paweł Powroźnik i otrzymuje:
          - 5 kg pale ale Weyermann® + chmiel Citra i Simcoe 1 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 1 szt
          - surowce piwowarskie od browaru Wąsosz
          - drożdże od Fermentum Mobile
          Marcowe/Oktoberfest:
          Pierwsze miejsce zajął Mariusz Bystryk i otrzymuje:
          - 25 kg pale ale Weyermann® + chmiele Citra i Simcoe po 3 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 3 szt ufundowane przez Browamatora
          - surowce piwowarskie od browaru Wąsosz
          - drożdże od Fermentum Mobile
          Drugie miejsce zajął Jakub Eger i otrzymuje:
          - 15 kg pale ale Weyermann® + chmiel Citra i Simcoe po 2 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 2 szt
          - surowce piwowarskie od browaru Wąsosz
          - drożdże od Fermentum Mobile
          Trzecie miejsce zajął Krzysztof Zach i otrzymuje:
          - 5 kg pale ale Weyermann® + chmiel Citra i Simcoe 1 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 1 szt
          - surowce piwowarskie od browaru Wąsosz
          - drożdże od Fermentum Mobile
          Albae Cerevisiae:
          Pierwsze miejsce zajął Marek Lutowski i otrzymuje:
          - 25 kg pale ale Weyermann® + chmiele Citra i Simcoe po 3 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 3 szt ufundowane przez Browamatora
          - surowce piwowarskie od browaru Wąsosz
          - drożdże od Fermentum Mobile
          Drugie miejsce zajęła Magdalena Bergmann i otrzymuje:
          - 15 kg pale ale Weyermann® + chmiel Citra i Simcoe po 2 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 2 szt
          - surowce piwowarskie od browaru Wąsosz
          - drożdże od Fermentum Mobile
          Trzecie miejsce zajął Patryk Kranc i otrzymuje:
          - 5 kg pale ale Weyermann® + chmiel Citra i Simcoe 1 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 1 szt
          - surowce piwowarskie od browaru Wąsosz
          - drożdże od Fermentum Mobile

          Z pośród zwycięzców poszczególnych kategorii Wielkie Jury wybrało Wielkiego Toruńskiego Mistrza Piwowarskiego, autora najlepszego piwa konkursu:
          Patryka Kranca
          dla którego Browar Wąsosz przewidział możliwość uwarzenia piwa według zwycięskiej receptury oraz przekazanie Piwowarowi część tego piwa.

          Dziękuję sędziom i sponsorom, zwycięzcom gratuluję.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X