Posmakuj czeskiego piwa-wycieczka

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• ART
    Stankowice, Stankowice 62, Dom Piwny
    ART
    Od sierpnia/września 2023 r. kilka km zdala od Zamku Czocha, na krańcu wsi Stankowice, sympatyczne małżeńtwo uruchomiło mały browarek z wyszynkiem.

Dość odważne posunięcie, zważywszy że trzeba wykazać się nie lada determinacją żeby tu trafić

Nas gugielmapki...
    2024-10-28, 23:31
  • dadek
    Katowice, Żwirki i Wigury 11, Browar StarKraft
    dadek
    Browarek miałem możliwość odwiedzić 26.03.2024 dzięki uprzejmości Remka Staronia, czyli jego założyciela. W Katowicach jest on dobrze znany piwoszom jako właściciel już kultowej Absurdalnej gdzie oczywiście piw StarKrafta (i nie tylko) można spróbować z 16 kranów.
    W browarze pracują...
    2024-04-12, 00:26
  • dadek
    Czechy, Nová Paka, Jaromíra Brože 230, Rodinný pivovárek Antonín
    dadek
    Browarek znajduje się idealnie w połowie drogi pomiędzy węzłową stacją Stará Paka, a przystankiem osobowym Nová Paka město. Tak więc z pociągów możemy wysiąść tam gdzie nam bardziej pasuje, z każdej strony do przejścia jest 1700 m.
    Nasza 4-osobowa ekipa była zaproszona do browaru...
    wczoraj, 19:18
  • darekd
    Łażany, Strzegomski Lager
    darekd
    Dość tajemniczy kontraktowiec, z tego co wiem warzyli kiedyś w Hoppy Lab w Żarowie na Dolnym Śląsku, niedaleko miejscowości Łażany, gdzie w tamtejszym folwarku (wymagającego remontu) planowane jest umiejscowienie browaru. Tu i ówdzie ich piwa dostępne są m.in. we Wrocławiu

...
    2025-03-27, 23:59
  • e-prezes
    Pinta, Portermass Amburana
    e-prezes
    Piwo pod tą nazwą zadebiutowało gdzieś chyba coś koło 2019 roku, ale nie miałem możliwości spróbowania przez ostatnie lata. Z tego co pamiętam zawsze był to porter bałtycki dużego kalibru i leżakowany z drewnem/w beczkach. Wczoraj miałem możliwość spróbowania z kranu w warszawskiej...
    2025-01-19, 16:40
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...