Po wstępnej masakracji: dwa olbrzymie dziurska (choć nie ja mu to zrobiłam, mimo,że jestem prężną niewiastą ) balonik oddalił się w bliżej nieustalone miejsce - gdzieś pomiędzy Dworcem Centralnym, a Driver Pub-em
Nieoficjalnie zaplanowaliśmy, że przyszłoroczne Lubelskie Warztaty Piwowarskie będą miały charakter wyjazdowy i odbęda się w Browarze Janów Lubelski.
Tę propozycję, poddaję niniejszym pod ocenę. [/B][/QUOTE]
Ze swej strony też proszę o wypowiedzi w sprawie zorganizowania III WWP w Janowie.Jest to bardzo ciekawy pomysł ze względu na miejsce ,jakim jest gościnny Browar Janów ALE jest to około 90 km od Lublina i nie ma tak dobrego dojazdu jak do stolicy Polski C
Ja tam wyrażę swoje zdanie po Mini Zlocie dla Twardzieli, który odbędzie się w końcu w samym Janowie. Zobaczę czy warto ponosić (w naszym przypadku co roku) trudy podróży dla tego miejsca. Podejrzewam......., ale to po czternastym listopada
Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych to impreza dla prawdziwych smakoszy piwa. Po raz 8 odbędzie się spotkanie z najlepszymi browarami, które przywiozą ze sobą między 200 a 300 różnorodnych gatunków piw. Będą to 2 intensywne dni i JEDNO najlepsze miejsce pod słońcem: LUBLIN!
Mam do sprzedania zestaw do domowego warzenia piwa w skład którego wchodzi: - garnek emaliowany z pokrywką o pojemności 30L 200 zł - drewniana warząchew (łyżka) 10 zł - śrutownik stołowy 200 zł - chłodnica zanurzeniowa ze stali nierdzewnej 100 zł - refraktometr 0-40°Brix'a...
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Mam do sprzedania zestaw startowy do domowej produkcji piwa; W skład zestawu wchodzą:
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą oraz kranik
- termometr analogowy
- ballingometr / areometr / cukromierz 0-25º BLG wraz ze szklaną...
Comment