2004.12.10 - Warszawa, Otwarte Warsztaty Piwowarskie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dkrasnodebski
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.05
    • 2316

emes napisał(a)
    Naprawdę warto tam iść ? Podobno tam będzie tylko may
    Oj warto było!
    Faktycznie był tylko may i jeszcze jakieś 80 osób
    Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

• cyborg_marcel
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 3467

było naprawdę miło poza kilkoma osobami, które się lekko alienowały, nastąpiło ogólne zbratanie degustatorów i nawet były śpiewy w podgrupach (niestety ponoć chęć zaśpiewania przez Wujcia jego ulubionego refrenu ponoć nie spotkała się z entuzjazmem publiczności...)
      w podgrupach również odbywały się Warsztaty same w sobie była sekcja beczkowa, sekcja gotowanie i tajna sekcja w głębi za podium...

co się nadegustowaliśmy, to nasze - wielkie dzięki wszystkim Piwowarkom i Piwowarom

wirtualną nagrodę specjalną otrzymuje Slavoy, który o 5.00 przypomniał sobie o swoim aparacie i zaczął dzwonić i dzwonić (należy się ona chyba też cyborgowi, który w zaspaniu wielkim nie potrafił wyłączyć telefonu...)

krótka noc to była...
      Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• emes
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.08
        • 4275

Darek, ja nie wiem jak Ty się nie wstydzisz po warsztatach zabierać gdzieś głos publicznie. Twoje kawały były po prostu skandaliczne, a tylu wrażliwych ludzi musiało to słuchać

Comment

• cyborg_marcel
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 3467

aha, co prawda plany były inne, ale ostatecznie to Dkrasno wystąpił topless (co było niezbędne do zainscenowania jednej z anegdot)

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• Hannibal
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.03
            • 1426

emes napisał(a)
            Darek, ja nie wiem jak Ty się nie wstydzisz po warsztatach zabierać gdzieś głos publicznie. Twoje kawały były po prostu skandaliczne, a tylu wrażliwych ludzi musiało to słuchać
            Chłopak się starał, więc nie ma go co dołować.
            "All the good things for those who wait"

Comment

• may
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.01
              • 1508

cyborg_marcel napisał(a)
              aha, co prawda plany były inne, ale ostatecznie to Dkrasno wystąpił topless (co było niezbędne do zainscenowania jednej z anegdot)
              Wiedziałem, wiedziałem. To co najlepsze zawsze mnie omija.
              A dalej drążąc w temacie to dziękuję wszystkim forumowiczom za miłe towarzystwo, organizatorom za podsekcje tematyczne, dalej Cyborgowi za przekonanie do zieleniny, piwowarom za ich piwa i oczywiście chęci do degustacji moich "płynnych receptur".Tak trzymać...

Comment

• cyborg_marcel
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.03
                • 3467

no i najważniejsze: zupełnie z nienacka (dla większości niewtajemniczonych) na Warsztaty dotarła Marusia z Naczelnikiem, coby przeprowadzić koleżeńską inspekcję w stolicy, a przy okazji przetestować lojalność sekcji wrocławskiej

Comment

• bury_wilk
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.01
                  • 2655

Mnie też najlepsze ominęło, ale za to w czym uczestniczyłem wielkie dzięki. Mimo początku, który chyba wszystkich nieco przygasił, było , a nawet bardzo .
                  Dzięki wszystkim obecnym za obecność, za piwa i za zabawę.
                  Aaa... jeszcze speszial fenks dla Cyborga za chleb do smalczyka.
                  Lubię kiedy się zieleni
                  Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• may
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.01
                    • 1508

cyborg_marcel napisał(a)
                    no i najważniejsze: zupełnie z nienacka (dla większości niewtajemniczonych) na Warsztaty dotarła Marusia z Naczelnikiem, coby przeprowadzić koleżeńską inspekcję w stolicy, a przy okazji przetestować lojalność sekcji wrocławskiej
                    To była faktyczna niespodzianka. Myślę, że inspekcja się udała .

Comment

• may
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.01
                      • 1508

Zapomniałem podziękować żonie Wujcia za transport do "noclegowni" - dziękuję i polecam się na przyszłość.

Comment

• cyborg_marcel
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 3467

Aaa... jeszcze speszial fenks dla Cyborga za chleb do smalczyka.[/B]
                        nie ma sprawy - skoro i tak już męczyłam barmana o szkło co 5 minut... przynajmniej nie musiał na mnie patrzeć, tylko najpierw udał się do spiżarni, a później tenże chleb (bułkę) długo rozmrażał, więc mógł ode mnie i moich zachcianek odpocząć
                        niniejszym dziękuję panu barmanowi za cierpliwość i wybranie słusznej ideologicznie stacji radiowej

Comment

• naczelnik
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.08
                          • 1884

may napisał(a)
                          Myślę, że inspekcja się udała .
                          No baaa! Jasne, że się udała. Teraz pewnie z tydzień dogorywania po tej długiej nocy...

Fajnie było
                          BIGBa - wielkie dzięki za miejscówkę w browarze i za machanie z peronu
                          Popieram domowe browary!

Polakom gratulujemy naczelnika

Zamykam browar.
                          Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

Comment

• Małażonka
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.03
                            • 4602

Bezczelnik! Co to za podpis? Czyżby megalomania? Weekend nam zdezorganizowałeś, ale żeby od razu całe życie?
                            PS. A za machanie nie musisz dziękować - Iron robił to na zlecenie Cyborga
                            A tak w ogóle to wracaj - kończy nam się piwo
                            Last edited by Małażonka; 2004-12-13, 14:59.

Comment

• cyborg_marcel
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.03
                              • 3467

no fakt, jakieś tam małe zlecenko się dało, ale nie wiedziałam, że (kto jak kto ale) Iron się mnie posłucha! skoro nie mogłam swym odnóżem górnym pokiwać Marusi i Naczelnikowi, ktoś musiał mnie wyręczyć

właśnie sobie zdałam sprawę, że dla niektórych te Warsztaty to prawie 3 doby trwały! gratulacje!

ps. czy Ark żyje, czy już kompletnie się norą i cyborgiem załamał?

Comment

• dkrasnodebski
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.05
                                • 2316

[i]
                                ps. czy Ark żyje, czy już kompletnie się norą i cyborgiem załamał? [/B]
                                Ark żyw jest i pełen sił. Wiem, bo chce mnie kopać, że niby za krótki jestem
                                Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X