Do uczestników i sponsorów dołączy najprawdopodobniej nasz znajomy sklep "Piwniak", który po remoncie wraca do akcji
2005.05.14 - II Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie - fakty
Collapse
X
-
-
Forumowiczów zainteresowanych noclegiem na podłodze w "Przytułku u Marusi" proszeni są o info na PW, czy przyjezdzają w piątek i wyjeżdżają w niedzielę, czy jakies inne konfiguracje. Wiem, że niektórzy juz pisali, ale trudno mi się połapać, a muszę sie zorientować, czy się wszyscy zmieszczą.
Acha, oczywiście zainteresowani muszą ze sobą przytachać karimatki i psiworki - na stanie w Przytułku są tylko 2 karimaty i 2 koce + sofa, zatem ewentualne rezerwacje tych sprzętów trzeba wcześniej też uzgadniać
P.S. Sofa juz zarezerwowana
Comment
-
-
Zamieszczona mapka obejmuje teren gdzie mieszkałem przez ponad ćwierć wieku. Jest kilka błędów nie wpływających jednak na trasę dojścia do Madnessu
Dobra, dobra już spadam z tego wątka. Z drugiej strony moderator tego działu jest nieobecnyMM961
4:-)
Comment
-
-
Chyba nie masz pretensji o to do Slavoya, przecież on jej nie tworzył, on jątylko zeskanował i dodał nazwę Klubu
I już mi nie odpowiadaj w tym temacie, bo się bajzel zrobi
Comment
-
-
No więc, decyzja zapadła. Jadę do Wrocławia
Będę spał u kolegi którego też przytargam ze sobą. Czy potrzebne jest jakieś bardziej formalne zgłoszenie? Pytam bom nowy w tym gronie i nie chcę wyjśc na ... niewadomo kogo. Pozdrawlaju i do zobaczenia ,
rkr
Comment
-
-
Nie musisz się zgłaszać oficjalnie, chyba, że przywozisz piwka do degustacji i chcesz za to otrzymac upominki od Browamatora Do zobaczenia już wkrótce!
Comment
-
-
Dziś produkowałam się do mikrofonu pana redaktora z radia Tok.fm i Blue.fm, moje niezdarne wypowiedzi będzie można usłyszeć w tych dwóch rozgłośniach, niestety, nie wiem jeszcze kiedy, ale dam znać
Comment
-
-
Na stronie www.browamator.pl pojawiła się informacja o Warsztatach, cytuję:
"II Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie - Zaproszenie
Piwowarów oraz chętnych do samodzielnego warzenia piwa, serdecznie zapraszamy na II edycję Wrocławskich Warsztatów Piwowarskich. Impreza odbędzie się 14 maja (sobota) w klubie Madness (ul. Hubska 6, ok. 500 m od dworca PKP).
Zaplanowaliśmy imprezę zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych. Z myślą o tych, którzy chcą z powodzeniem uruchomić własny browar domowy, ekipa Browamatora przeprowadzi prezentację: jak warzyć piwo – krok po kroku. Krótko po tym pokazie, kandydaci na piwowarów będą mogli utrwalić świeżo zdobytą wiedzę w konkursie. Do wygrania m.in. Zestaw Startowy Browamator „Super Start” oraz surowce na pierwsze warki.
Browarników ze stażem, którzy nie mają oporów przed pogłębianiem wiedzy, zapraszamy na godzinę 13:45. Fachowo i konkretnie, mówić będziemy o piwach klasztornych. Surowce, metody przygotowania brzeczki i fermentacji, leżakowanie – wykład poprowadzony przez dr Andrzeja Sadownika będzie też najlepszą okazją do uzyskania wyczerpującej odpowiedzi na trudne pytania.
Program:
12:00 – otwarcie II WWP
12:15 - 13:00 – „Jak warzyć piwo w domu”
Prezentacja dla kandydatów na Piwowarów, prowadzi Ziemowit Fałat.
13:00 - 13:30 - Konkurs dla chcących warzyć piwo.
13:45 - 15:30 - "Piwa Klasztorne"
Wykład dla zaawansowanych, prowadzi dr Andrzej Sadownik.
Od 16:00 – degustacje piwa domowego, dyskusje w podgrupach.
Wszyscy piwowarzy, którzy w sobotę przyniosą swoje piwa do degustacji, mogą spodziewać się praktycznych upominków m.in. od Browamatora. W takim przypadku obowiązują wcześniejsze zgłoszenia obecności: (do 11 maja 2005): e-mailem: wwp@polskiebrowary.pl lub marusia@browar.biz lub telefonicznie: (017) 27-61-411.
Organizatorzy imprezy:
Wrocławscy piwowarzy domowi
Browamator.pl
Wsparcie:
Klub Madness
WES
Browar.biz
I Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie (2004): fotorelacja
Serdecznie zapraszamy !"
Comment
-
-
Maruśka jesteśmy na ostatnim miejscuuuu jako wsparcie na dodatek- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTMaruśka jesteśmy na ostatnim miejscuuuu jako wsparcie na dodatek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTMaruśka jesteśmy na ostatnim miejscuuuu jako wsparcie na dodatekWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Comment