Dla tych, co potrzebują dużo wcześniej planować weekendy zapodaję ten temat już teraz
III Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie 13 maja 2006 - plotki
Collapse
X
-
III Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie 13 maja 2006 - plotki
Tagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaDla tych, co potrzebują dużo wcześniej planować weekendy zapodaję ten temat już teraz
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaZamiast wykładów robimy ileśtam stanowisk warsztatowych:
1. Browamator ze swoimi produktami - porady dla początkujących i prezentacja produktów i sprzętów
2. Śrutowanie słodu - stoi sobie Porkert, przy Porkercie piwowar i demonstruje, jaka ma być grubość śruty i pozwala pośrutować chętnym
3. Zacieranie - od początku do końca
4. Tajemnice filtracji
5. Brzeczka w trakcie fermentacji (którys z Wroc-piwowarów parę dni wczesniej nastawi warkę, część jej wleje do jakiegoś dużego słoja i przywiezie na warsztaty, żeby w końcu kazdy zobaczył, jak wyglada ta sławetna piana lub jej brak)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaChyba, że pewna koleżanka uprze sie i wytrzaśnie skądś dużego grilla to obgadam ze sponsorami sponsoring kiełbasy. Tylko jakoś nie widze chętnych, którzy by przez całe warsztaty stali przy grilllu, no, ale moze się mylę
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wcProponuje zrobienie większej ilości stanowisk(np. napowietrzanie) bo z drobniejszymi rzeczami też jest sporo kłopotów i pytań.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wcZnajdzie się kilka osób na zmiane przy kiełbaskach, duży ogrodowy grill moge zmontować, ale monstrum to nie jest. Poza tym dalej jestem za żurkiem, bigosem, czy czymkolwiek co pasuje do domowych wyrobów(piwo domowe jest przecież jednym z nich).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezeskurak, jak to się robi? bo ja nic za darmo nie dostaje
Najpierw jednak muszę się zorientować gdzie taki gar żuru można zamówić w przyzwoitej cenie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuZależy, ile go ma być. Mogę sam ugotować na miejscu, potrzebna będzie tylko zrzutka na surowce, jeden gar i taboret gazowy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ChrisJestem jak najbardziej za! Tyle ze nie wiem kiedy mi matury wypadną...mam nadzieje ,że wcześniej Za powodzenie ów pomysłuchickkiller :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ChrisNo i dupa...impreza w środku matur...no to może przełożymy warsztaty na 2007?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ChrisNo i dupa...impreza w środku matur...no to może przełożymy warsztaty na 2007?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaOK, ale jak widzisz stanowisko z napowietrzaniem, bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić
Comment
-
-
Mi się wydaje, że to wystarczy wytłumaczyć ustnie Ale nie widzę przeszkód, czy chcesz być stanowiskowym na tym stanowisku?
Comment
-
Comment