Wiemy, wiemy...
2005.10.15 - Lublin, III Warsztaty Warzenia Piwa
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arnoW czwartek będę przejazdem w Lublinie.
Chciałbym przekazać w depozyt (do Warsztatów) kilka piw z BROWARU MARKOWEGO.
Comment
-
Comment
-
Impreza się odbyła i choć nie było nas dużo była bardzo miła. Czes opowiedział nam co nieco, Iron zadał agresywne pytaniaa potem i w trakcie świetne piwa (Browarom Janów Lubelski i Amber wielkie dzięki), chleb ze smalcem. Rozmowy w podgrupach a potem do pociągu - spać
Dziękuję współtowarzyszom podróży do i z Lublina za prześmiewczo spędzoną podróż i degustowane piwa domoweTakich jak nas czterech to jak 8 (cały przedział)
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
-
Comment
-
-
-
Mimo szumnych zapowiedzi i wysiłków kolegi may-a Browary Lubelskie ofiarowały tylko 10 szt kufelków na maszą imprezę .Dla porównania Browar Janów dał piwo na około 200zł
Comment
-
Podsumowując imprezkę muszę przyznać że i temat i sam wykład był dużo bardziej treściwy i ciekawy niż na poprzednich warsztatach. Szkoda że przyjechało stosunkowowo niewielu piwowarów, no i te upominki od Perły takie jakieś skromne. Jakby Perła była browarem krakowskim to bym się nie dziwiłPrzemyski Browar Forteczny oraz wędzarniaComment
-
Dowiadczenie życiowe pokazuję, że nigdy wiedzy za mało, a zwłaszcza tej którą nabyłem podczas tegorocznych lubelskich warsztatów.
Oczywiście liczebnie piwowarzy nie stanowili siły ale ... mieliśmy okazję uczestniczyć (moim zdaniem) w najlepszym wydaniu warsztatów w Lublinie.
Co do Browarów Lubelskich "PERŁA" - dali "plamę" nie pierwszy raz - tacy już są i nie zmienimy tego - jak na razie.
Należą się uznania organizatorom - wiadomo kogo mam na myśli - oddzielnie Andrzejowi Sadownikowi za meritum warsztatów, czyli solidny wykład o żyjątkach zwanymi dalej drożdżami.
Dziękuję za wyborne piwa, kiełbaski, chlebek ze smalcem i na sam koniec za żurek.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Lokal zwraca uwagę góralskim wystrojem z tych okolic. Po wejściu gościom rzucają się w oczy diabły z nagimi, sporych rozmiarów fallusami.
W lokalu dostępny jest lany jasny Krakonoš 12 za 8 zł za 0,5l.
Oprócz tego można sobie całkiem nieźle podjeść. Mają przyzwoity...-
Channel: Dolnośląskie
2017-06-12, 22:39 -
-
Miejsce przede wszystkim serwuje ryby. Widać że lokal zadbany, trochę na uboczu, choć jednak w zasadzie można uznać, że okolica turystyczna- kilka jezior, brak przemysłu etc.
Jedzenie smaczne, ceny dość wysokie ( nawet trochę wyższe niż nad Bałtykiem ).
Co do piwa Lubuskie...-
Channel: Lubuskie
-
-
Pensjonat pełniący funkcję karczmy+noclegowni.
Krótka karta, ale smaczne domowe posiłki.
Specjalnością są kluski izerskie faszerowane wołowiną, poza tym wybór pierogów, naleśników, żeberka, kwaśnica. Ceny wysokie, ale jakość wynagradza.
Bardzo przyjemna obsługa,...-
Channel: Dolnośląskie
2020-02-07, 11:04 -
-
Stolica Albanii rozwija się w tak dynamicznym tempie, że po ponownym odwiedzeniu Tirany po 16 latach nie mogłem uwierzyć gdzie jestem.
Gdy byłem tu po raz pierwszy w 2007 roku było to prowincjonalne miasteczko bez ładu i składu z niską zabudową, brudnymi ulicami, obdrapanymi i zaniedbanymi...-
Channel: Albania
2023-12-27, 00:28 -
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment