Proponuję piwowarom zamierzającym brac udział w III edycji Warsztatów konkurs na piwo uwarzone wg jednej receptury.
Oczywiście degustacja spontaniczna pozostaje w programie, ale dodatkowo jury dokonałoby degustacji konkursowej takich piwek.
Proszę o propozycje receptury oraz o wyrażanie chęci wzięcia udziału
Problemy związane z wyborem jury i dostarczeniem piwa rozwiążemy później - oczywiście piwowarzy nie z Wroc musieliby dostarczyć swoje wytwory odpowiednio wcześniej, żeby się ustały.
Jeśli chodzi o ilość butelek do degustacji myślę, ze wystarczą 2, góra 3 półlitrowe.
Do 13 maja jest jeszcze wystarczająco czasu na zrobienie i odleżakowanie piwka, proponuję cosik o blg nie więcej niż 12. Zasady takie jak m.in. u Krzysia, czyli skład slodów i chmielu ten sam lub zbliżony, drożdże różne, ale górnej fermentacji. Chyba, że bedzie trochę chetnych na dolną, to się zrobi osobny konkurs.
Z góry dziękuję za entuzjazm
Oczywiście degustacja spontaniczna pozostaje w programie, ale dodatkowo jury dokonałoby degustacji konkursowej takich piwek.
Proszę o propozycje receptury oraz o wyrażanie chęci wzięcia udziału
Problemy związane z wyborem jury i dostarczeniem piwa rozwiążemy później - oczywiście piwowarzy nie z Wroc musieliby dostarczyć swoje wytwory odpowiednio wcześniej, żeby się ustały.
Jeśli chodzi o ilość butelek do degustacji myślę, ze wystarczą 2, góra 3 półlitrowe.
Do 13 maja jest jeszcze wystarczająco czasu na zrobienie i odleżakowanie piwka, proponuję cosik o blg nie więcej niż 12. Zasady takie jak m.in. u Krzysia, czyli skład slodów i chmielu ten sam lub zbliżony, drożdże różne, ale górnej fermentacji. Chyba, że bedzie trochę chetnych na dolną, to się zrobi osobny konkurs.
Z góry dziękuję za entuzjazm
Comment