Uwaga uwaga!
Do piątku trzeba ustalić recepturkę. W międzyczasie napisał do mła Zdrój, że może by do konkursu podciągnąć recepturę tak, żeby mieściła się w rodzajach piw startujących w konkursie w Żywcu. Argumentem m.in. jest to, że piwowarzy mieliby możliwość podwójnego zwycięstwa w jednym roku tym samym piwem
Jedyny rodzaj piwa, który by wg mnie się nadał, to Pale Ale - ale pytanie:
-Pale Ale jak sama nazwa wskazuje to piwo górnej fermentacji.
Czy widzicie w tym sens (to do dolniaków piszę) żeby zrobić piwo dolnej fermentacji w stylu Pale Ale? Osobiście nie widzę przeszkód, ale proszę o wypowiedzi osób zainteresowanych wzięciem udziału w końkursie, w piątek po przedyskutowaniu sprawy zamieszczę finalną propozycję, bo w weekend zamierzam już uwarzyć to COŚ w wersji dolnej i górnej
Do piątku trzeba ustalić recepturkę. W międzyczasie napisał do mła Zdrój, że może by do konkursu podciągnąć recepturę tak, żeby mieściła się w rodzajach piw startujących w konkursie w Żywcu. Argumentem m.in. jest to, że piwowarzy mieliby możliwość podwójnego zwycięstwa w jednym roku tym samym piwem
Jedyny rodzaj piwa, który by wg mnie się nadał, to Pale Ale - ale pytanie:
-Pale Ale jak sama nazwa wskazuje to piwo górnej fermentacji.
Czy widzicie w tym sens (to do dolniaków piszę) żeby zrobić piwo dolnej fermentacji w stylu Pale Ale? Osobiście nie widzę przeszkód, ale proszę o wypowiedzi osób zainteresowanych wzięciem udziału w końkursie, w piątek po przedyskutowaniu sprawy zamieszczę finalną propozycję, bo w weekend zamierzam już uwarzyć to COŚ w wersji dolnej i górnej
Comment