To już oficjalnie. Moje piwko warsztatowe właśnie kończy burzliwą fermentację. Piana była obfita, ale już został tylko korzuszek. W sobotę sprawdzę BLG i prawdopodobnie na cichą.
III Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie: propozycja konkursu
Collapse
X
-
Znalazłem jeszcze jednego konkursowicza
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteksdzisiaj warzenie warki 44 Ciemniaka Wrocławskiego
surowce i gotowanie jak w w temacie wyszlo 19,5l 13blg zadane drożdżami 2278
po 3 godz pojawiła sie delikatna pianka rano przed pójściem do pracy tak około 4 przeniesienie do fermentatorowni temp 6C
Comment
-
-
O właśnie, to o Anteksa mi chodziło
Zatem:
1. Piwochłon
2. Mapajak
3. Marusia
4. Art&Maggyk
5. Joelka
6. Rzuff
7. sekcja piwowarska Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu
8. Ahumba
9. Marcin_wc
10. Cafepiwosz
11. Mjp
12. Jerzy
13. Anteks
Biorąc pod uwagę, że spora część końkursowiczów nastawiła górną i dolną, to jury będzi emiało nad czym debatować
Comment
-
-
Mnie się w tym roku nieuda wystartować w konkursie.
Piwo coprawda fermentuje, ale miałem problemy z zagotowaniem 26L brzeczki i gotowalem na 2 raty i w związku z tym chmielenie odbiega od warunków konkursu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AhumbaNie znam wszystkich końkursowiczów, ale wychodzi mi, że poza DolnymŚląskiem i przyległościami chętnych nie za wiele .
Dzisiaj lub jutro powinienem rozlewać do butelek po ponad tygodniowym przystanku na cichej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika endrioAby zmienić tą sytuację, to jeśli lista nie jest zamknieta i ja podeślę końkursowe do Wrocławia.
Dzisiaj lub jutro powinienem rozlewać do butelek po ponad tygodniowym przystanku na cichej.
Comment
-
-
Skoro tylko "raczej" nie będzie możliwe, to liczę na zmianę tej sytuacji
Informacje dot. przesyłania butyłków w terminie późniejszym, narazie niech leżakują u właścicieli, bo potem będzie na mnie, że źle przechowywałam
Comment
-
-
Dziś moje konkursowe idzie do butelek. Do konkursu zostało niecałe 2 miesiące - obawiam się, że nie dojrzeje na czas. Chyba butelki, które mają pojechać do Wrocławia potrzymam ze 2 tygodnie w cieple, aby przyspieszyć proces dojrzewania. Może im to nie zaszkodzi a chyba lepiej pić takie niż niedojrzałe.
Mam pomysł. Zostawmy po 4 butelki tego piwa na przyszły rok i na warsztatach 2007 jeszcze raz oceńmy to samo, ale o rok starsze piwo. Może być ciekawie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajakDziś moje konkursowe idzie do butelek.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Ależ macie zmartwienie. Nasze górnej fermentacji poszło wczoraj do butelek, a dolnej dopiero na cichą.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
Comment