Ja w sobotę butelkuję....
III Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie: propozycja konkursu
Collapse
X
-
Kurka, przeginacie, będe musiała zrobić cztery kategorie konkursowe:
1. piwo dolne
2. piwo górne
3. piwo dolne niedoleżakowane
4. piwo górne niedoleżakowane
Comment
-
-
Wypić to się wszystko wypije Rekord ze Slavoyem pobilismy moją warką nr 8 - Upalne - piliśmy je już od drugiego dnia po zabutelkowaniu, bo się nagazowało i piana była, po tygodniu nie było już połowy warki
Ale do konkursu jednak piwa powinny być też trochę odleżakowane, żeby wyszło z nich, co ma wyjść, a nie tylko smak młodego piwka
Comment
-
-
Piwka konkursowe wyszły przepyszne! Zwłaszcza dolna fermentacja - gorna cosik mało piany ma, jak się nie poprawi, to jej nie wystawię, chociaż smakowo niczego jej nie brakuje
Muszę się ograniczyć, bo juz łącznie trzecia butelka dolnej poszla do spozycia, a tu jeszcze dwa miechy, jak tak dalej pójdzie ot nic na konkurs nie zostanie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaMuszę się ograniczyć, bo juz łącznie trzecia butelka dolnej poszla do spozycia, a tu jeszcze dwa miechy, jak tak dalej pójdzie ot nic na konkurs nie zostanie
Tak się zastanawiam, czy swoich końkursowych za szybko Ci nie powierzyłem.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AhumbaTak się zastanawiam, czy swoich końkursowych za szybko Ci nie powierzyłem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaPowiem Ci, że jest gorzej: Slavoy je maWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Nie martw się, jakoś to będzie. Ale na wszelki wypadek nie wypij wszystkiego przed Warsztatami
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaKurka, przeginacie, będe musiała zrobić cztery kategorie konkursowe:
1. piwo dolne
2. piwo górne
3. piwo dolne niedoleżakowane
4. piwo górne niedoleżakowane
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajakChyba butelki, które mają pojechać do Wrocławia potrzymam ze 2 tygodnie w cieple, aby przyspieszyć proces dojrzewania.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelkaA ja chętnie podkradłabym od każdego z konkursowiczów po butelczynie żeby wiedzieć jak się ma moje piwo do pozostałych. Normalnie już mam tremę Ale się będzie działo, oj działo oj będzieWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment