Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
2006.05.13 - III Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie - fakty
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks14.anteks coś odrzuci (mam taka nadzieję)
Comment
-
-
16) ****- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Rozkład jazdy godzinowy
11.00 - otwarce lokalu
11.30 - słowo wstępu - Marusia (Agnieszka Wołczaska)
11.45-12.10 - "Wstęp do oceny sensorycznej piwa" - Sensor (Maciej Chołdrych)
12.10-12.25 - reorganizacja stołów
12.25-15.00- Warsztaty właściwe:
czyli dla każdego coś ciekawego:
stanowisko nr 1: * Browamator -surowce i sprzęt- piwowarstwo dla początkujących
stanowisko nr 2: * wszystko o śrutowaniu - sprzęt oraz porady piwowarskie
stanowisko nr 3: * wszystko o zacieraniu - warzenie na żywo, porady piwowarskie
stanowisko nr 4: * wszystko o filtracji - sprzęt oraz porady piwowarskie
stanowisko nr 5: * wszystko o chmieleniu - rodzaje chmielu oraz porady piwowarskie
stanowisko nr 6: * wszystko o fermentacji - pokaz rzeczki w trakcie fermentacji burzliwej, porady
stanowisko nr 7: * ciekawe rozwiązania sprzętowe - prezentacja ciekawych urządzeń posiadanych przez domowych piwowarów.
Pod koniec Warsztatów przy każdym stanowisku zostanie ogłoszone pytanie konkursowe dotyczące prezentowanego pokazu, uczestnicy będą brali udział w losowaniu nagrody - 3 butelek piw domowych. Losowanie ok. godz. 15.00
Równolegle od 12.15 będzie się odbywał konkurs piw domowych. Ogłoszenie wyników odbędzie się po losowaniu zwycięzców konkursów "stanowiskowych"
Około godz. 15.30 rozpocznie się degustacja piw domowych.
W trakcie Warsztatów będzie można przekąsić chlebek ze smalcem, ogóreczki, a może i coś więcej.
Godziny podane są rozpoznawczo, bo wiadomo, co nieco może się poprzesuwać w różne strony
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusiapokaz rzeczki w trakcie fermentacji burzliwej
Comment
-
-
Coś mi tu malizną pachnie, w zeszłym roku pamiętam, że pakowałam około 30 toreb
Comment
-
Comment