No własnie, jak się chce wybrać najlepsze piwo, to trzeba spróbować wszystkich
2007.05.12-13 - IV Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie - ploty
Collapse
X
-
Piwowarzy zgłaszają swoje piwka dobrowolnie i za darmo (nie licząc drobnych upominków, które zawsze otrzymują od sponsorów) i jestem im za to bardzo wdzięczna i nie zamierzam nikogo zniechęcać żadnymi "eliminacjami".
Po za tym, niektórzy piwowarzy być może nie zdają sobie sprawy, że robią kiepskie piwa, to niech się o tym na Warsztatach dowiedzą od degustujących.
Ale tak swoją drogą, Marku, bardzo jestem ciekawa, jak sobie wyobrażasz przeprowadzenie takiej akcji - większość piw do degustacji przyjeżdża na miejsce wraz z swoimi wytwórcami, są to piwa różne ( ja np. zawsze wystawiam każde piwo inne, żadne się nie dubluje) i jest ich bardzo dużo - czekam na ciekawe rozwiązania
Comment
-
-
Może kartka papieru załatwiła by sprawę, degustator wpisywał by ocenę za dane piwo np. od 1 do 10. Gdy piwo dostanie np. 3 oceny o łącznej wartości poniżej 10 punktów, zostaje wyeliminowane np. w gardziel piwowara Ale to chyba zbyt skąplikowane biorąc pod uwagę ruch przy samej degustacji.
Comment
-
-
To nie jest skomplikowane, to jest, jak dobrze się zastanowisz, niewykonalne z wielu powodów.
Comment
-
-
Zapraszam do tematu o IV WWP konkrety:
- 2019.06.08 - XVI Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie - autorska impreza piwowarska Marusi - 2019.06.07-09 - 10. Festiwal Dobrego Piwa - święto piwa na Stadionie Miejskim we Wrocławiu realizowane przez Marusię i CK Zamek, pod patronatem Browar.biz. Zapraszamy!
oraz o pytania i komentarze tutaj
Ważna sprawa:
Wykład tudzież szkolenie w niedzielę - jaki temat by Was interesował?
Pomyślałam o ściągnięciu specjalisty od drożdzy, ale może macie jakieś inne preferencje? Czego chcielibyście się nauczyć?
Comment
-
-
Plota glosi ze warsztaty juz za trzy miesiace-podoba mi sie toPopieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Plota niesie, ze bedzie na zdrowieee nowego wujkaPopieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Kurcze, ale się nagadaliście
Wesoły jako kopalnia pomysłów podsunął mi wczoraj myślę, że świetny pomysł na wykład:
Warzenie piwa - jaki wpływ i na co mają poszczególne etapy, czyli nie JAK, a DLACZEGO.
Czy ten tytuł jest zrozumiały? Mam wątpliwości co do czytelności przekazu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaKurcze, ale się nagadaliście
Wesoły jako kopalnia pomysłów podsunął mi wczoraj myślę, że świetny pomysł na wykład:
Warzenie piwa - jaki wpływ i na co mają poszczególne etapy, czyli nie JAK, a DLACZEGO.
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaWarzenie piwa - jaki wpływ i na co mają poszczególne etapy, czyli nie JAK, a DLACZEGO.
Mam takie pytanka:
czy w warsztatach mogą brać udział, jako wolni słuchacze, osoby które nigdy nie próbowały warzyć i pewnie na to się nie zdobędą a chciały by wiedzieć "DLACZEGO" ?
czy udział jest płatny? (ile?)
wysiadka na którym przystanku od dworca? (to tylko wstępne przymiarki)"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
Dzidku, same Warsztaty są za darmo, uczestniczyć może każdy. Wykład będzie w niedzielę, a czy będzie on płatny czy nie, to jeszcze nie wiem, bo albo ktoś to zrobi za darmo, albo za pieniądze, a ponieważ pomysł jest nowy, to dopiero zastanawiam się, gdzie uderzyć
Wykład niedzielny niekoniecznie będzie w DK, bo do tego nie potrzeba nam aż tyle miejsca i zaplecza, więc pewnie tradycji stanie się częściowo zadość i zrobimy to w Madnessie, czyli od dworca na piechotkę 10 minut. A co do DK Agora - wysiadamy na pętli autobusowejLast edited by Marusia; 2007-02-17, 12:33.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaKurcze, ale się nagadaliście
Sie mi podoba (jeśli zrozumiałem co Prezeska mieć ma myśli )"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment