Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika buran
IV WWP 2007 - piwo konkursowe - jakie?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika buranJak najbardziej popieram ten wybór: pszeniczne i pilsa. Oba są trudne do zrobienia
(...)
Proponowałbym też nie podawać składu piwa - niech każdy się zaprezentuje i spróbuje trafić w styl.
Co do receptury to trzeba ją od góry narzucić - tym różni się ten konkurs od konkursu Browamatora w Żywcu. Jeśli podamy tylko styl, wg krótero należy uwarzyć piwo to powstanie namiastka konkursu Żywieckiego, jeśli dodatkowo style powtórzą się ze stylami ocenianymi w Żywcu - co bardzo prawdopodobne - to będziemy mieli przedbiegi. Konkury dzieli tylko miesiąc, dobrze ocenione we Wrocławiu piwa będzie można wystawić w Żywcu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajakCo do receptury to trzeba ją od góry narzucić - tym różni się ten konkurs od konkursu Browamatora w Żywcu. Jeśli podamy tylko styl, wg krótero należy uwarzyć piwo to powstanie namiastka konkursu Żywieckiego
Comment
-
-
Ja głosuję za Stout'em Piwo proste jak konstrukcja cepa, przyjemne i miłeSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Ja chcę ciemną pszenicę, bo ja lubięŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
A ja jestem za jasną pszenicą i koźlakiem albo porterem na dolną. W Żywcu są takie kategorie i jakoś jury wytrzymuje.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chrisi Jurorów będziemy z gleby podnosić...Ostatnia zmiana dokonana przez Marcin_wc; 2006-05-25, 19:33.
Comment
-
-
Skoro takie są w Żywcu to może jakieś inne tak dla odmiany? Kiedy będą konkursowe Stout'y w Polsce?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaidenowiecKiedy będą konkursowe Stout'y w Polsce?
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wcTo będziesz w jury.
Comment
-
-
Stout to nie tylko "gorzka lura" Marcin, jak mi sprawisz zestaw do rektyfikacji to mogą być i destylaty.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
Comment