IV WWP 2007 - piwo konkursowe - jakie?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10790

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika buran
    Jak najbardziej popieram ten wybór: pszeniczne i pilsa. Oba są trudne do zrobienia - moje nigdy nawet się nie zbliżyły smakiem do komercyjnych.
    to chyba dobrze
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • buran
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.12
      • 110

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
      to chyba dobrze
      No... dobrze to by było, jakby były od nich lepsze...

      Comment

      • Chris
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2004.05
        • 812

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
        Świetny pomysł, zróbmy kopię Imperatora.
        i Jurorów będziemy z gleby podnosić...
        chickkiller :)

        Comment

        • mapajak
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.12
          • 1187

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika buran
          Jak najbardziej popieram ten wybór: pszeniczne i pilsa. Oba są trudne do zrobienia
          (...)
          Proponowałbym też nie podawać składu piwa - niech każdy się zaprezentuje i spróbuje trafić w styl.
          Pils i pszenica - dobry wybór. Biorąc pod uwagę wypowiedź Małejżonki( członka jury),że piwa "dolne" tak naprawdę w smaku nie różniły się bardzo od "górnych" to ocenianie osobno górnych i dolnych wg tej samej receptury mija się z celem.
          Co do receptury to trzeba ją od góry narzucić - tym różni się ten konkurs od konkursu Browamatora w Żywcu. Jeśli podamy tylko styl, wg krótero należy uwarzyć piwo to powstanie namiastka konkursu Żywieckiego, jeśli dodatkowo style powtórzą się ze stylami ocenianymi w Żywcu - co bardzo prawdopodobne - to będziemy mieli przedbiegi. Konkury dzieli tylko miesiąc, dobrze ocenione we Wrocławiu piwa będzie można wystawić w Żywcu.

          Comment

          • Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajak
            Co do receptury to trzeba ją od góry narzucić - tym różni się ten konkurs od konkursu Browamatora w Żywcu. Jeśli podamy tylko styl, wg krótero należy uwarzyć piwo to powstanie namiastka konkursu Żywieckiego
            I tu się w zupełności zgadzam
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            • Maidenowiec
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.07
              • 2287

              #21
              Ja głosuję za Stout'em Piwo proste jak konstrukcja cepa, przyjemne i miłe
              Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

              Thou shallt not spilleth thy beer!

              Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

              Comment

              • Maggyk
                Szara Adminiscjencja
                🍼
                • 2004.05
                • 5618

                #22
                Ja chcę ciemną pszenicę, bo ja lubię
                Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                Piwo domowe -
                Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

                Reklama w BROWARZE
                PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

                Comment

                • strzelczyk76
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2003.11
                  • 823

                  #23
                  Ja chce jasną pszenicę, no chyba że jak już coś ciemnego - to taki weizenbock 16-18 Blg - bo ja lubię
                  NORMALNOŚĆ



                  Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

                  Comment

                  • Marcin_wc
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.09
                    • 2115

                    #24
                    A ja jestem za jasną pszenicą i koźlakiem albo porterem na dolną. W Żywcu są takie kategorie i jakoś jury wytrzymuje.

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chris
                    i Jurorów będziemy z gleby podnosić...
                    To zróbmy konkurs na jurora kótry najwięcej wypije, wtedy nie bedzie już czego podnosić.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez Marcin_wc; 2006-05-25, 19:33.

                    Comment

                    • Maidenowiec
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.07
                      • 2287

                      #25
                      Skoro takie są w Żywcu to może jakieś inne tak dla odmiany? Kiedy będą konkursowe Stout'y w Polsce?
                      Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

                      Thou shallt not spilleth thy beer!

                      Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

                      Comment

                      • Marcin_wc
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.09
                        • 2115

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
                        Skoro takie są w Żywcu to może jakieś inne tak dla odmiany?
                        To może zróbmy konkurs win, albo destylatów, bo takiego nie ma w Żywcu.

                        Comment

                        • Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

                          #27
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
                          Kiedy będą konkursowe Stout'y w Polsce?
                          A końkretnie jakiego stouta masz na myśli? A'la Guiness? Bo ja osobiście takiej gorzkiej lury nie zamierzam warzyć
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

                          www.wrowar.com.pl



                          Comment

                          • Marcin_wc
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2005.09
                            • 2115

                            #28
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                            A końkretnie jakiego stouta masz na myśli? A'la Guiness? Bo ja osobiście takiej gorzkiej lury nie zamierzam warzyć
                            To będziesz w jury.
                            Ostatnia zmiana dokonana przez Marcin_wc; 2006-05-26, 16:53.

                            Comment

                            • Marusia
                              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

                              #29
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
                              To będziesz w jury.
                              No coś Ty, pić tym bardziej nie zamierzam
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

                              www.wrowar.com.pl



                              Comment

                              • Maidenowiec
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.07
                                • 2287

                                #30
                                Stout to nie tylko "gorzka lura" Marcin, jak mi sprawisz zestaw do rektyfikacji to mogą być i destylaty.
                                Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

                                Thou shallt not spilleth thy beer!

                                Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X