Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
IV WWP 2007 - piwo konkursowe - jakie?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaidenowiecStout to nie tylko "gorzka lura"
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaidenowiecMarcin, jak mi sprawisz zestaw do rektyfikacji to mogą być i destylaty.Ostatnia zmiana dokonana przez Marcin_wc; 2006-05-26, 17:10.Comment
-
Nie, podziękuję. Z moją dziewczyną jest mi bardzo dobrze.
Chociażby milk stout'a.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wcAle zwykły Guinness to właśnie gorzka lura, dlatego Marusia pytała o propozycję konkretnego.Comment
-
Jeśli chodzi o drugą kategorię, to bardzo odpowiada mi pils lub kożlak. Receptura powinna być dokładnie ustalona jak w tym roku. Oczywiście bardzo chętnie wezmę udział w konkursie !!Comment
-
Nadal sugeruję dać kategorię "Stout".Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Jak dla mnie może byc stoucik owsiany, 16 blg.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesto mów od razu w czym byś chciała wygrać i nie będziemy się spieraćAle to nie ja tu forsuję stouta, ja tylko ewentualnie się zgadzam
Comment
-
Burza mózgów jakoś ustała, zatem proponuję:
1. pszeniczne ciemne, oczywiscie z dekokcją.
2. jasne dolnej fermentacji
Proszę o propozycje recepturLagerek może po prostu ze 100% zasypem pilzneńskiego? Średnio chmielony, trzykrotnie. Zacierany na wytrawnie.
Comment
-
Moja propozycja.
Jasne:
pils 80-85%
carapils 15-20%
Dunkel weizen:
pszenica ciemna 55%
pils 30%
carahell 10%
carapils 5%
Zacieranie w obu przypadkach dekokcyjne, choć nie jest to wymagane. Przerwy dowolne.
Chmielenie ustalone z góry. Trzeba tylko ustalić objętość warki wzorcowej, to coś przeliczę.Pozdrawiam, WesołyComment
-
Przerwy proponuję też ustalone z góry. Wiadomo, że i tak wyjdą mniej-więcejComment
-
Zapomniałem dopisać, dla obu przepisów zalecany dodatek słodu zakwaszającego w ilości 0,7-0,8%.
Dodatkowo po sprawdzeniu słodu oferowanego przez BA - Słód pszeniczny ciemny 14-18 EBC - piwo wyjdzie na tym słodzie dość jasne. Może by tak szczyptę karmelu ciemnego? Przy 1,5-2% kolor powinien być dość przyjemny.Ostatnia zmiana dokonana przez Wesoly; 2006-06-13, 20:21.Pozdrawiam, WesołyComment
Related Topics
Collapse
-
Witam,
Zbieram polskie etykiety konkursowe (komplety: etykieta, kontra, krawatka), ostatnio trafiłem dwie kontry z Elbląga. Może ktoś pamięta których etykiet muszę do nic poszukać.
Z góry dziękuję.
Marek2 Photos-
Channel: Moje zbieranie
2022-02-12, 13:37 -
-
wszystko kłębi się pod koniec roku i mam jak zwykle wielką prośbę do Was. Powtórka z lat 2005 i 2006
Zostało trochę piw które nie były opisywane już jakiś czas lub nie wiadomo na pierwszy rzut oka z całą pewnością czy dostępne były na rynku w kończącym się roku...-
Channel: Komentarze, propozycje i pytania
-
-
Witam,
Szukam etykiet konkursowych (najchętniej kompletów e-ta/kontra/krawatka) z polskich piw. To co mam i czego szukam można podejrzeć
na stronie: http://hdmarek.web-album.org/album/5...-piwne-szukane .
Zdaję sobie sprawę, że mogą zawierać błędy w zestawieniu...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2021-12-10, 23:50 -
-
-
Regulamin Konkursu Piw Domowych wraz z formularzem - klik!
A jakby się nie chcialo klikać, to poniżej - ale formularz pod klikiem, bo tu się nie zmieścił rozmiarowo.
Regulamin XII Wrocławskiego Konkursu Piw Domowych
XIV WROCŁAWSKICH WARSZTATÓW PIWOWARSKICH
... - Loading...
- Koniec listy.
Comment