Piwo jasne dolnej fermentacji:
90% pilzneński
10% monachijski
Balling: 12
Zacieranie: dekokcyjne. Nie podaję dokładnych parametrów, bo, wiadomo, z dekokcją czasy wyjdą każdemu inne, taki wyznacznik powinien wystarczyć.
Chmielenie 60 min.na 20 l:
20g marynka na początek
20 g marynka 30 min. przed końcem
20 g marynka 5 min. przed końcem
Drożdże: dowolne dolnej fermentacji
Komentarze i sugestie w temacie:
15 listopada 2006 zatwierdzenie receptury z ewentualnymi zmianami
90% pilzneński
10% monachijski
Balling: 12
Zacieranie: dekokcyjne. Nie podaję dokładnych parametrów, bo, wiadomo, z dekokcją czasy wyjdą każdemu inne, taki wyznacznik powinien wystarczyć.
Chmielenie 60 min.na 20 l:
20g marynka na początek
20 g marynka 30 min. przed końcem
20 g marynka 5 min. przed końcem
Drożdże: dowolne dolnej fermentacji
Komentarze i sugestie w temacie:
15 listopada 2006 zatwierdzenie receptury z ewentualnymi zmianami
Comment