Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
IV WWP - piwo konkursowe - konkrety
Collapse
X
-
dzizas, jak ja napisałem zdążyć
No wiem, tylko że mam jeszcze jednego Pilsa do zrobienia (wiosno poczekaj trochę z tym nadejściem ), i dwa trapisty. A balony pełne.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Dla Mapajaka
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaZostałam słusznie upomniana, że nie napisałam, jakie ma być blg - więc podaję : 12
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaMęczą mnie te ścisłe procedury, chyba za rok poluzuję, ale w tym roku ma być jak przepis przykazał
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajakDzięki, jakoś nie znalazłem tego. Dodatek 160 g glukozy do butelkowania zwiększy ekstrakt do 11,8 Blg więc piwo się załapie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTnie ma nie ma! wykluczyć GO! (dyskwalifikacja z obu kategorii)W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajakDzięki, jakoś nie znalazłem tego. Dodatek 160 g glukozy do butelkowania zwiększy ekstrakt do 11,8 Blg więc piwo się załapie.Last edited by Marusia; 2007-03-20, 16:59.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajakMarusia, jakie steżenie Blg ma mieć piwo? Mnie wyszła 11-ka.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuWniosek z tego wynika prosty, że nie należy czynić publicznie takich wyznań. W czasie konkursu jury i tak nie jest w stanie sprawdzić, jakie było stężenie brzeczki nastawnej.
Po za tym, w piwach wg identycznej receptury jest łatwiej wyczuć szwindel - akurat nie w różnicy 1 blg, ale już w użyciu innych składników - bez problemu. Jury w czasie degustacji spokojnie namierzy piwo wyraźnie odstające w nutach smakowych od reszty, głupio by było zostać zdyskwalifikowanym z wilczą kartą na konkursy, nie tylko wrocławskie? Nagrody nie są aż tak cenne, żeby ryzykować własną twarzą (nie, żebym uważała, że za milion euro warto tę twarz ryzykować, ale pokusa zawsze większa)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaNo niestety nie mogę tego uznać. Chodzi o balling brzeczki nastawnej... Zdążysz jeszcze uwarzyć następne, a to wysłać do porównania (pewnie różnicy żadnej nie będzie Ale zasady są zasadami)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajakUwarzę, dobrej "pszenicy" na lato nigdy nie za dużo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajakDzięki, jakoś nie znalazłem tego. Dodatek 160 g glukozy do butelkowania zwiększy ekstrakt do 11,8 Blg więc piwo się załapie.
Moja pszenica fermentuje już drugi dzień
Za późno padła informacja o głównej nagrodzie , dlatego będzie to jedyne, jakie wystawię Na pilsa było juz za późno.
A swoją drogą, organizator, skoro zapomniał o uprzednim podaniu ballingu, to mógłby wspaniałomyślnie dopuścić 11-13 Blg - wszak mieszczą się w stylu...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
Moja pszenica fermentuje już drugi dzień
Za późno padła informacja o głównej nagrodzie , dlatego będzie to jedyne, jakie wystawię Na pilsa było juz za późno.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_BA swoją drogą, organizator, skoro zapomniał o uprzednim podaniu ballingu, to mógłby wspaniałomyślnie dopuścić 11-13 Blg - wszak mieszczą się w stylu...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaNo jak to, to nie wystawiasz się w konkursach dla satysfakcji, tylko dla nagród??
To chyba jakaś wskazówka dla organizatorów od ludzi myślących podobnie
Jak ja kiedyś zorganizuję konkurs, to nagrodą główną będzie Merol z wbudowanym zestawem do wyszynku piwa...
Zasiądę wtedy w jury i będe miał głos decydujący. Swoje piwo naturalnie tez wystawię...
Ależ z tym Mapajakiem się wyłgałaś... Wyszło, że to on jest winny, bo dupa (sorry za... kolokwialność) walnął sobie falstarta! Ech... te baby...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia(...)
Swoją drogą organizator podał blg na tyle wczesnie, że Mapajak był jedynym, który juz uwarzył wcześniej, a ogólnie to chyba wszyscy warzymy, bo lubimy, więc warka w tę czy w tamtą to nie jest poswięcenie, tylko przyjemność
Muszę tylko zmienić kolejność, bo jako druga miałą być ciemna "pszenica", a tak będzie jako trzecia.
Comment
-
Comment