Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kot_z_cheshire
2007.02.24 - I Krakowski Konkurs Piw Domowych - komentarze
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
-
-
Szkoda, że nic z góry nie zaproponowaliście do uwarzenia .
Dolne u mnie w bloku nie ma szans wyjść.
Na przyszły rok coś pomyślcie na ten temat.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AhumbaSzkoda, że nic z góry nie zaproponowaliście do uwarzenia .
Dolne u mnie w bloku nie ma szans wyjść.
Na przyszły rok coś pomyślcie na ten temat.
Popieram kolegę, dolną fermentację mogę zrobić dopiero w styczniu jak się mocno ochłodzi oczywiście.
Comment
-
-
jeśli uda nam się wygospodarować nieco czasu po pracowitym weekendzie, to **** pewnie coś ukręcą.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_BUwarzyłem dzisiaj na szybko polotmave. Jak wyjdzie i zdąży jako tako dojrzeć, to pojedzie do Krakowa.
Zasyp, o ile dobrze pamiętam:
- pilzneński 77 %,
- monachijski typ II, 20-25 EBC 10 %,
- caraamber 5 %,
- caraaroma 5 %
- melanoinydynowy 3 %
chmiel: Marynka szyszka 50 g (na warkę 26 litrową), Hallerauer Hersbruecker granulat 30 g.
Drożdże: Bohemian Lager otrzymane od Darco (dziekuję )
Brzeczka o stężeniu 11,5 Blg, zaszczepiona drożdżami, poszła własnie do pomieszczenia z temperaturą 10 st. C. Mam nadzieję, że szybko ruszy, choć nie napowietrzałem jej jakoś ekstra.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_BWstawiłem piwo do cieplejszego pomieszczenia (13 st. C), no i dzisiaj powędrowało na f. wtórną. Pomimo obaw o akcenty drogeryjne, piwa nie skosztowałem (brak warunków). Wstrzyknęłem mu 0,5 g testowanego Collupulinu. Jak się za pare dni zwolni lodówa, to piwo dostanie się do temperatury -1 st. C.
ZGŁASZAM NIELEGALNY DOPING!!!!!!Last edited by Marek-C; 2006-12-03, 18:42.Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marek-CZGŁASZAM NIELEGALNY DOPING!!!!!!
Dwa dni temu poszło do butelek. Temperatura jak u Mapajaka, 12 st. C. Po tygodniu w zimnicy (0 st. C) niemal kryształowe; dobrze jednak, że nie sklarowało całkiem, bo teraz trzeba je szybko nagazować. Zadałem mu glukozę w ilości 3,2 g/0,5 l. Mam nadzieję, że do świąt temperatura nie spadnie spadnie mi poniżej 9 st. C...
Mam nadzieje, że nastepnym razem Shlangi nie wymyśli konkursu np. na Portera Bałtyckiego na 2 m-ce przed....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesShlangie jest mistrzem w spożywaniu piw za młodych
A swoją drogą jak myślisz ile leżakują piwa w browarach restauracyjnych??
Tak mi się przynajmniej wydaje...
Comment
-
Comment