2007.03.10 - Gdańsk, I Pomorski Konkurs Piw Domowych

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • huanghua
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.10
    • 1910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandal
    2 butelki po 0,5l
    Ma się rozumieć!
    W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• Shlangbaum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2005.03
      • 5828

Proponuję by było po 3 butelki, bo z doświadczenia I Krakowskiego Konkursu Piw Domowych wiem, że poczta niestety rozwala niekiedy butelki i dobrze zwiększyć szansę, że przynajmniej jedno piwo dotrze do jury Browamator z tego samego powodu wymaga 4 butelek w swoich konkursach.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• huanghua
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.10
        • 1910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
        Proponuję by było po 3 butelki, bo z doświadczenia I Krakowskiego Konkursu Piw Domowych wiem, że poczta niestety rozwala niekiedy butelki i dobrze zwiększyć szansę, że przynajmniej jedno piwo dotrze do jury Browamator z tego samego powodu wymaga 4 butelek w swoich konkursach.

Uuuu... a to jednak zmienia postać rzeczy.
        Dostałem niedawno przesyłkę piwną świetnie zapakowaną i może to uśpiło moją czujność. Jeśli doświadczenie Wasze faktycznie tego dowodzi, to chyba faktycznie należy dokonać kolejnej korekty
        Niech wątek się rozwinie, może pojawią się nowe sprawy i wtedy jutro wrzucimy aktualną OSTATECZNĄ wersję regulaminu.

Comment

• Shlangbaum
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2005.03
          • 5828

Nawet jak ktoś solidnie paczkę zapakuje to i tak może ona zostać rozbita. Wynika to z tego, że pracujące na pocztach kobiety jak dostają cięższe paczki to po ich podniesieniu już ich nie odkładają delikatnie lecz po prostu rzucają lub upuszczają na ziemie. Trudno się im dziwić ale na bezpieczeństwo piwa butelkowego to dobrze nie wpływa.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• skandal
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.05
            • 1439

Zapewniam Cie że da się to zrobić tak że nawet okopana paczka powinna dojść z nienaruszoną zawartością. Zwiększymy liczbę butelek od 2 do 4.

Comment

• huanghua
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.10
              • 1910

Tylko 4 flaszeczki to jakby nie było spora przesyłka. Dla osoby chętnej w wystartowaniu w 2 kategoriach to już raczej mało możliwe do wysłania (8 flaszek). Więc może 3 będzie OK?
              Mylę się?

Comment

• skandal
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.05
                • 1439

Proponuje otwartą ilość zostawić od 2 do 4 butelek dla jednego z 2 piw z kategorii. Konkurs nie był dużo wcześniej ogłoszony więc nikt uwarzyć specjalnie nie zdąrzy więc może być problem z wysłaniem wystarczającej ilości butelek.

Comment

• huanghua
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.10
                  • 1910

Mi odpowiada takie rozwiązanie.

Comment

• mapajak
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.12
                    • 1187

Można wysłać paczkę w procedurze specjalnej "OSTOŻNIE". Kosztuje drożej, ale zwieksza szansę na dotarcie paczki w całości. Jeśli ktoś nie ufa poczcie to jest wiele firm kurierskich, które dostarczą paczkę.

Comment

• Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

Jak już proponowałam wczesniej na PW - wprowadźcie też możliwość wysyłania piw w butelkach 0,33 tylko w odpowiednio większej ilości.
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• skandal
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2002.05
                        • 1439

Pracowałem kiedyś z facetem który pracował na poczcie dworcowej przy paczkach. Jak widzieli naklejkę czy adnotacje "ostrożnie" to jeszcze nie raz skopa pociągneli dla jaj... Tak opowiadał. Jak wysyłać pocztą to trzeba opakować pancernie. Kurierskie przesyłki są bezpieczniejsze ale też nie można ufać za bardzo. Trzeba dobrze opakować na wszelkie niespodzianki i tyle.

Comment

• huanghua
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.10
                          • 1910

Mój zamysł i myślę że skandala też, jest taki konkurs w którym różnorodność wystawionych piw zaskoczy Komisję Konkursową i obecnych.
                          W jaki sposób to osiągnąć?
                          Chyba tylko w taki, aby uczestnicy wysyłali swoje dzieła bez obawy o los przesyłki i tak aby przesyłka nie kosztowała fortunę.
                          Teraz to już chyba kwestia znalezienia równowagi. Wysłać 2 piwa i zapłacić za przesyłkę specjalaną? Czy wysłać 4 ale nie spać kilka nocy?.

Ciąglę myślę o tych butelkach 0,33 l...
                          Spora ilość mocnych piw jest pakowana w tę objętość i szkoda by było mieć pustki w tych kategoriach.
                          Z drugiej strony jednorodne opakowania wykluczą ewentualne, późniejsze spekulacje na temat rzetelności wyników.
                          Kwestia pojemności wciąż otwarta... upierać się nie będę.

Comment

• skandal
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.05
                            • 1439

Przecież i tak jury nie będzie miała dostępu do oznaczonych butelek, bedą wcześniej odpowiednio, jak sam napisałeś, zamaskowane, więc czy będzie to 0,5 czy 0,33l nie będzie miało znaczenia.

Comment

• huanghua
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2005.10
                              • 1910

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandal
                              Przecież i tak jury nie będzie miała dostępu do oznaczonych butelek, bedą wcześniej odpowiednio, jak sam napisałeś, zamaskowane, więc czy będzie to 0,5 czy 0,33l nie będzie miało znaczenia.
                              Jak wytrawny szachista chciałem wyprzedzić ruchy "przeciwnika" 3 kroki naprzód
                              Nie udało mi się jednak zwietrzyć spisku/intrygi/zamachu w wystawianiu tych flaszeczkek 0,33l
                              Dałem się przekonać.

0,33 l butelki też można wystawiać w konkursie!

Comment

• skandal
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.05
                                • 1439

Więc zamiast 1 0,5l można słać 2 po 0,33l

Comment

Przetwarzanie...
                                X