Mam jedno pytanie (narazie). Konkretnie jakie rodzaje piw, jeśli chodzi o skład surowcowy mogą brać udział w konkurach??? Czy piwo warzone ze słodów i "doprawione" ekstraktem też ma szansę brania udziału w konkursie?
2007.03.10 - Gdańsk, I Pomorski Konkurs Piw Domowych
Collapse
X
-
Studnia pomysłów i życzeń już wyschła, więc pora na zamieszczenie ostatecznej wersji regulaminu
Regulamin I Pomorskiego Konkursu Piw Domowych v.2 poprawiona, ostateczna
Organizatorzy:
- Oddział Pomorski Stowarzyszenia Winiarzy i Miodosytników Polskich,
- Piwiarnia Pod Kasztanami Al. Zwycięstwa 8-10, Gdańsk,
- Szymon Kulesza,
- Michał Kujawa
- Organizatorzy wyznaczają skład Komisji Konkursowej, której decyzje są ostateczne.
- I PKPD jest zorganizowany w ramach Pomorskiej Giełdy Piwnej w dniu 10 marca 2007 r.
- Uczestnikami konkursu mogą być jedynie osoby pełnoletnie.
- W konkursie wyznaczono 4 kategorie:
- piwo górnej fermentacji o ekstrakcie =<14 Blg
- piwo górnej fermentacji o ekstrakcie >14 Blg
- piwo dolnej fermentacji o ekstrakcie =<14 Blg
- piwo dolnej fermentacji o ekstrakcie >14 Blg
- Uczestnik może startować w wielu kategoriach.
- W każdej kategorii uczestnik może wystawić najwyżej dwa piwa.
- W dniu konkursu organizatorzy zastrzegają sobie możliwość dodania podkategorii, gdy liczba piw konkursowych w kategorii na to pozwoli. Organizatorzy zobowiązują się do powiadomienia obecnych uczestników o takim fakcie przed rozpoczęciem konkursu.
- W przypadku zgłoszenia do konkursu jednego piwa w danej kategorii, konkurs w niej nie zostanie rozstrzygnięty, a uczestnik otrzyma upominek.
- Uczestnicy zgadzają się na upublicznienie swego imienia i nazwiska podczas ogłaszania wyników konkursu.
- Zwycięzca każdej z kategorii zobowiązuje się do upublicznienia receptury zwycięskiego piwa.
- Uczestnicy mają obowiązek dostarczenia piw konkursowych do dnia 7 marca 2007 na jeden z poniższych adresów organizatorów:
Szymon Kulesza (huanghua)
Ul. Ujeścisko 18E/1
80-130 Gdańsk
Michał Kujawa (skandal)
Ul. Na Piaskach 11
83-050 Kolbudy - W przypadku osobistego dostarczenia piw do konkursu należy wcześniej ustalić warunki odbioru.
- Nagrodzone zostaną trzy pierwsze miejsca w każdej kategorii. Organizatorzy mogą przyznawać wyróżnienia.
- Członkowie Komisji Konkursowej nie są uczestnikami konkursu.
- Dopuszcza się nadesłanie piw w butelkach oznaczonych etykietami i/lub oznaczonymi kapslami. Sposób należy opisać we właściwym miejscu formularza zgłoszeniowego.
- Do konkursu należy wystawić minimum 2 butelki 0,5l lub jako ekwiwalent 3 butelki 0,33l
- W konkursie mogą brać udział piwa warzone na bazie słodów, ekstraktów oraz słodów wraz z ekstraktami
- Ocena piw będzie anonimowa, a butelki przed konkursem zostaną właściwie zamaskowane.
- Zwycięzcy otrzymają nagrody w dniu konkursu, a w przypadku nieobecności zostaną one wysłane w przeciągu 14 dni.
Wszelkich dodatkowych informacji udzielają:
- Michał Kujawa (skandal) – Microbrowar-irbis(małpeczka)o2.pl
- Szymon Kulesza (huanghua) – szykul(małpeczka)tlen.pl
W załączeniu formularz zgłoszeniowy, który należy dołączyć do dostarczanych piw.
Organizatorzy
Formularz _IPKPD.docW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
Pierwsze flaszki już dziś poszły. Czekamy na więcejW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandalTzn co? Rozbiłeś czy wypiłeś?W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
Uprzejmie przypominam, że konkurs już za 6 dni, więc ostatni dzwonek na wysłanie piw wkrótce zabrzmi!
Czy znów mam mówić o bogactwie nagród, prestiżu, samozadowoleniu ze zwycięstwa i innych takich?... hihihi
UWAGA!
Uczestnicy giełdy będą mieć możliwość dokonania zakupu surowców i sprzętu niezbędnego w browarze domowym.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bemitoczy mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy i napisać co z surowców i ze sprzętu można będzie tam nabyć drogą kupna?
Na 100% piwodziej.pl będzie stał ze swoją ofertą, piwowar.biz z dużą dozą prawdopodobieństwa że nie, choć sam Shlangbaum się zapowiadaW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
Cóż to byłby za konkurs piw domowych, gdyby niejaki sopista nie prosił o etykiety z tychże, wystawianych piw (i innych także). Chociaż ciałem nie będę to rolę tę będzie pełnił Abernacka. Jemu zatem proszę przekazywać ewentualne dary. Miłego giełdowania.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghuapiwowar.biz z dużą dozą prawdopodobieństwa że nie, choć sam Shlangbaum się zapowiadaComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopistaCóż to byłby za konkurs piw domowych, gdyby niejaki sopista nie prosił o etykiety z tychże, wystawianych piw (i innych także). Chociaż ciałem nie będę to rolę tę będzie pełnił Abernacka. Jemu zatem proszę przekazywać ewentualne dary. Miłego giełdowania.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
Chodzą słuchy, że w trakcie trwania imprez swoje stoisko będzie miał również importer wszelakich piw belgijskich.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
Pewne oznaki na niebie i ziemi każą mi podejrzewać, że nie wszystkie piwa konkursowe zdążą dojść nawet na czas "zero". W związku z tym faktem będę się osobiście kontaktował wszelakimi możliwymi sposobami z osobami których piwa dotrą. Tak dla spokojności serca i ducha.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
Ogłoszenie wyników
Ogłaszam wyniki I Pomorskiego Konkursu Piw Domowych
Nagroda GRAND PRIX, za najlepsze piwo konkursu uznano:
IPA produkcji Browaru Św. Hildegarda - Mateusza Pająka
Nagrody pozostałe:
W kategorii "piwo dolnej fermentacji o ekstrakcie =<14 Blg" miejsca zajęli:
I miejsce Mateusz Pająk (mapajak) za piwo "Pils"
II miejsce Tomasz Janiak za piwo za piwo "Pils"
III miejsce Krzysztof Zach (Piwochłon) za piwo o numerze "227"
W kategorii "piwo górnej fermentacji o ekstrakcie =<14 Blg"
I miejsce Mateusz Pająk za piwo "IPA"
II miejsce Piotr Szymański (pepesz) za piwo "kot 26,08"
III miejsce Mateusz Pająk za piwo "Grodziskie"
W kategorii "piwo dolnej fermentacji o ekstrakcie >14 Blg"
I miejsce Daniel Jakubowski za piwo "21a"
II miejsce Marcin Konik za "portera"
III miejsce Krzysztof Zach za piwo "220"
W kategorii "piwo górnej fermentacji o ekstrakcie >14 Blg"
I miejsce Krzysztof Zach za piwo "214"
II miejsce Piotr Szymański za piwo "09-09"
III miejsce Daniel Wysiński (danko) za "portera angielskiego"
W konkursie wystawiono ogółem 20 piw.
Dziękuję sponsorom, sklepom: piwodziej.pl oraz piwowar.biz oraz Browarowi AMBER za cenne nagrody.
Dziękuję:
- skandalowi, za zaangażowanie i cierpliwość
- Simonowi za ogólną organizację i jurorowanie
- cukierniczce za pomoc w plakatach
- piotrratowi ze jurorowanie
O czymś zapomniałem?
Achaa... nagrody dla zamiejscowych zostaną wkrótce wysłaneW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
... jasne że zapomniałem!
Wielkie dzięki dla Witka Cyranowicza (SWiMP) za sponsoring miodny, oraz dyrektora za sponsoring piwny.
W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment